BigCommerce anmeldelse: Bedre enn alternativene? (2024)

BigCommerce har lenge vært en av de mest populære løsningene for nettbutikker, men er den egentlig bedre enn alternativene? Det finnes en rekke ulike nettsidebyggere som tilbyr moduler for nettbutikker i dag. Vi skal derfor se nærmere på hvordan denne måler seg med Wix, Squarespace og ikke minst Shopify. I denne artikkelen tar vi derfor for oss alt du trenger å vite om BigCommerce og hvordan denne plattformen fungerer. 

Så uansett om du vurderer å opprette en ny nettbutikk eller bare vil lære mer om BigCommerce, kan du puste lettet ut. På denne siden vil du finne all den nødvendige informasjonen om hva tjenesten har å by på, og ikke minst hvem den passer best for. 

Oppsummering

  • BigCommerce er en funksjonell og kostnadseffektiv plattform for nettbutikker med større volum, men kan være krevende å sette opp. Godt egnet for SEO og ingen transaksjonsavgifter.
  • BigCommerce er best egnet for større nettbutikker, og passer ikke like bra for nye butikker i oppstartsfasen eller små butikker. Mindre nettbutikker og nybegynnere anbefales å bruke Wix eCommerce fremfor BigCommerce.

Brukervennlighet på BigCommerce

Når det kommer til brukervennlighet, så kan læringskurven på BigCommerce være litt krevende. Løsningen er langt fra den beste når det gjelder styring av nettbutikker, men dersom man først får grep på dette så vil den være helt grei å benytte seg av. Men vi vil nok anbefale denne siden til brukere som har litt erfaring fra tidligere med å drive nettbutikker. 

logo

Mest kostnadseffektiv

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $29,95/mnd

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med BigCommerce

Selv om Bigcommerce kan være litt krevende å sette opp, så er det en svært funksjonell plattform. Vi liker spesielt godt at den har tilretteleggelse for SEO noe vi savner i en rekke konkurrenter. Den er også mer kostnadseffektiv da du slipper transaksjonsavgifter. Bigcommerce er en godt egnet plattform for deg som skal ha en større nettbutikk, men ikke har et stort budsjett til dyrere plattformer.

Fordeler

  • star iconIngen transaksjonsavgifter sånn som hos Shopify
  • star iconMye god funksjonalitet som er innebygd
  • star iconGode muligheter for SEO

Ulemper

  • star iconIkke så lett å sette opp
  • star iconVarierende innlastningshastighet

Funksjonalitet på BigCommerce

På funksjonalitet kan BigCommerce være et imponerende utgangspunkt. Her får du en sterk plattform som kan tilby SEO, multi-channel salg og en rekke andre nødvendigheter for deg som vil selge til et bredt marked. Det kan riktignok ta litt tid å finne ut av alle mulighetene, men det er få plattformer vi har testet som kan måle seg med Bigcommerce på funksjonaliteten. 

Forlatt vogn

En viktig funksjonalitet du kan finne hos Bigcommerce er forlatt handlevogn. Dette er en funksjonalitet der du kan sende en e-post til kunder som har startet et kjøp, men deretter forlatt handlevognen sin. Statistikk viser faktisk at denne funksjonaliteten kan hente inn 12-15% av tapte salg. 

Utvidelser

Når det gjelder utvidelser kan du finne mer enn 600 ulike applikasjoner som er kompatible med BigCommerce. Disse vil la deg tilføre en rekke ulike funksjonaliteter, samt sørge for at brukeropplevelsen blir så god som mulig. Her er det greit å merke seg at en del utvidelser kommer med ekstra kostnader, men dette vil være basert på abonnementer. 

Kundeservice hos BigCommerce

En viktig del av det å drive en nettbutikk vil være at alt fungerer som det skal. Skulle det derimot dukke opp utfordringer underveis, så kan dette fort ende opp med å koste deg penger. Da er det viktig å vite at det er gode muligheter for rask kundeservice om du skulle trenge dette. På dette punktet må vi si oss godt fornøyd med hva BigCommerce tilbyr sine kunder. De tilbyr 24/7 kundeservice over både telefon og live chat, så her kan du få den hjelpen du trenger. 

Skulle du derimot ønske å sende en e-post, så kan du gjøre dette også. Her svarer de vanligvis innen 24 timer, men de garanterer ikke noe svar før 3 virkedager. Når vi testet denne løsningen kom svaret innen noen få timer, noe som var mer enn godt nok. Alle svarene på våre henvendelser var svært informative og sørger for å løse de problemene vi hadde skapt for dem. 

BigCommerce sine priser

Pris på nettbutikk er en viktig del av det å velge plattform, og her tilbyr BigCommerce en enkel modell. Du kan velge mellom tre ulike abonnementer som avhenger av hvilken funksjonalitet du trenger. Det som skiller BigCommerce fra andre løsninger er at de tar utgangspunkt i omsetningen din før de regner ut avgifter. 

For de fleste bedrifter vil dette sørge for at man har få kostnader i starten og deretter skalerer de sammen med bedriften din. Skulle du derimot ha en nettbutikk med svært trange marginer kan dette by på utfordringer. Vi anbefaler derfor at du vurderer dette før du trekker en konklusjon om BigCommerce er godt egnet for deg eller ikke. 

Månedlig pris (betalt hver måned)Månedlig pris (betalt årlig)OmsetningskravBigCommerce avgift
Standard$29.95$29.95$0 – $50k0%
Plus$79.95$71.95$50k – $180k0%
Pro$299.95$269.96$180k – $400k0%
EnterpriseTilpassetTilpasset$400k+0%

Ønsker du en mer fullstendig oversikt kan du lese vår guide om priser knyttet til nettbutikk.

BigCommerce sine maler

Det vil være vanskelig å drive en nettbutikk uten et design, og her kan du velge mellom over 100 forskjellige utkast hos BigCommerce. Blant disse er det 12 som kan benyttes gratis, og mer enn 100 betalte varianter du kan kjøpe tilgang til. Disse ligger på mellom $145-$235 i pris. Dette høres kanskje ut som mye penger, men vil et godt utseende vil raskt tjene seg inn igjen gjennom en suksessfull nettbutikk. 

Hvem passer BigCommerce for?

Dette var kanskje det vanskeligste spørsmålet å svare på, men vi har kommet til en konklusjon her også. BigCommerce er uten tvil en utmerket plattformen, men ettersom den krever en del opplæring og volum – så er den best egnet for deg som allerede har en skalerbar nettbutikk. Skal du derimot sette opp en helt ny butikk uten eksisterende kunder, så kan det være lurt å vurdere Wix som et bedre alternativ. 

Noe av grunnen til at vi påpeker dette er at modellene som BigCommerce tilbyr er best egnet for selskaper av en viss størrelse. For nye butikker vil det derfor påføre en del unødvendige kostnader som fort kan gjøre det krevende å drive en nettbutikk av liten skala. Du kan riktignok prøve deg på BigCommerce Standard som et utgangspunkt, men denne ble etter vår erfaring litt begrenset sammenlignet med hva man får i et rimeligere abonnement hos Wix. 

Oppsummering

BigCommerce er en populær plattform for nettbutikker, men den er best egnet for større nettbutikker. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hva som skjuler seg under panseret på denne populære plattformen, samt hva du kan forvente dersom du velger å ta den i bruk. Vår endelige konklusjon er derfor at dette er en godt egnet plattform, men den krever at man har litt størrelse for at det skal være verdt det. 

logo

Mest kostnadseffektiv

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $29,95/mnd

Gratis prøveperiode: Ja

For mindre nettbutikker eller nybegynnere anbefaler vi derfor fortsatt at man bruker Wix eCommerce fremfor at man prøver BigCommerce. Denne modulen er langt bedre tilpasset nettbutikker i oppstartsfasen.

Ofte stilte spørsmål om BigCommerce

Hva er BigCommerce?

BigCommerce er en e-handelsplattform som lar deg lage og drive en nettbutikk uten å trenge programmeringsferdigheter.

Hvordan skiller BigCommerce seg ut fra andre e-handelsplattformer?

BigCommerce skiller seg ut ved å tilby et stort utvalg av funksjoner og integrasjoner, fleksibilitet i butikkdesign, samt enkel skalerbarhet for å vokse sammen med bedriften din.

Er det enkelt å sette opp en nettbutikk med BigCommerce?

Ja, BigCommerce har et brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt å sette opp og administrere en nettbutikk, selv for de uten teknisk bakgrunn.

Hvordan er kundestøtten hos BigCommerce?

BigCommerce tilbyr 24/7 kundestøtte via telefon, live chat og e-post. De har også et hjelpesenter med guider og ressurser for å hjelpe deg med å komme i gang og løse eventuelle problemer.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.