Billig webhotell: De beste for deg som vil spare penger (2023)

De fleste nye prosjekter må startes med et lite budsjett, noe som gjør det viktig å spare inn der man kan. Vi skal derfor ta en nærmere titt på billig webhotell og hvilke muligheter det finnes for å spare inn noen kroner her. Innsparelser på webhotell vil nemlig ha både fordeler og ulemper, noe det er viktig at du kjenner til før du tar feil avgjørelse. 

Som del av denne artikkelen vil vi først ta en titt på noen rimelige alternativer for webhosting i Norge, før vi deretter ser litt nærmere på hvilke konsekvenser valg av slike tjenester kan resultere i. Det er også verdt å merke seg at du alltid bør ta utgangspunkt i lokasjonen til målgruppen din når du planlegger hosting. Eksempelvis bør en nettside som primært sikter seg inn på amerikanske lesere – gjerne ha webhotell i USA. Tilsvarende bør en norsk nettside ha netthotell i Norden slik at hastigheten på nettsiden blir optimal for brukerne. 

Oppsummering

 • Det er både fordeler og ulemper med å velge et billig webhotell. Den største fordelen er at du kan spare penger når du skal lage en nettside. Pengene kan du bruke på andre ting relatert til nettsiden eller virksomheten din.
 • På de billigste plattformene får du imidlertid ikke samme hastighet og kvalitet som du får hos en premium leverandør, ettersom webhotellene ofte bruker delte servere. Noen ganger er kundeservice også begrenset og man har gjerne færre muligheter.

Så hvor lurt er det egentlig å velge et rimelig alternativ, og hvilke muligheter finnes det i markedet i dag? Dette får du svar på i vår artikkel om billig webhotell. 

Beste alternativer for billig webhotell

Det har etterhvert dukket opp en rekke ulike aktører som tilbyr kostnadseffektiv webhotell i Norge. Imidlertid er det viktig å merke seg at langt fra alle tilbyr den samme kvaliteten. Vi har derfor testet et bredt utvalg og kommet frem til det vi anser som de beste alternativene for deg som søker billig webhotell.

# Hostinger

Vår testvinner innen webhotell for norske brukere

Pris fra: 9,99kr/mnd

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Hva vi liker med Hostinger

Hostinger tilbyr ikke bare utmerket hosting, men også utmerket uptime på alle sine tjenester. Dette kombinert med lave priser har gjort Hostinger til en vinner både for kostnadsbevisste gründere og deg som skal sette opp en ny nettside. Passer utmerket for deg som må følge et strengt budsjett, men ikke ønsker å kompromisse på kvaliteten.

Fordeler

 • star iconGod kundeservice
 • star iconVeldig god uptime under testene våre
 • star iconHøy ytelse og lave priser

Ulemper

 • star iconMangler kundeservice over telefon
 • star iconTilbyr ikke dedikerte servere

Hostinger er et rimelig alternativ for deg som bare trenger billig webhotell for din første nettside. Selskapet er spesielt godt egnet for WordPress nettsider, men du kan også få støtte for ulike CMS systemer. Fordelen med Hostinger er at du kan samle webhotell, domene og nettsidebygger på en og samme plass. For deg som skal lage en nettside vil dette bety at du får færre systemer å holde styr på, noe som gjerne kan være hendig når du lager en ny nettside.

Utgangspunktet for Hostinger er tre forskjellige valg, der du kan velge enkelt webhotell, premium webhotell og bedrift webhotell. Alle disse kommer med forskjellig funksjonalitet og tillegg. Det er også greit å merke seg at prisene er basert på introduksjonstilbud og kan dermed øke så mye som 89% når de fornyes det andre året.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

# One.com

Et veldig godt alternativ for nybegynnere

Pris fra: 20kr/mnd

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Hva vi liker med One.com

One.com er en alt-i-ett løsning der du kan utforme din egen nettside og publisere den på deres webhotell. Løsningen er tilpasset nybegynnere og kommer med kundeservice på en rekke ulike språk. Dette gjør den utmerket for deg som skal lage din første nettside, noe vi også har understreket i flere av våre tester.

Fordeler

 • star iconVeldig nybegynnervennlig
 • star iconKundeservice på flere språk
 • star iconGodt utvalg av forskjellige pakker

Ulemper

 • star iconKun årlig fakturering

One.com er en alt-i-en løsning for deg som ønsker billig webhotell og nettsidebygger i samme løsningen. Selskapet har i mer enn 20 år gjort det enkelt å lage profesjonelle nettsider, noe som kommer godt med for deg som skal lage en nettside i dag. De tilbyr webhotell fra bare 20 kr måneden, men også her må du merke deg at fornyelsesprisen vil være betraktelig høyere.

Noe av det som er flott med en løsning som one.com er at du får alt samlet på ett sted. Her kan du bestille webhotell og domene, samt benytte deg av deres enkle nettsidebygger for å utforme siden din. Deretter kan du tilpasse behovet for funksjonalitet etterhvert som nettsiden din øker i trafikk. De tilbyr i dag fem ulike abonnementer så her finnes det noe for alle.

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

# Domeneshop

Raskt og enkelt for litt avanserte brukere

Pris fra: 10kr/mnd

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hva vi liker med Domeneshop

Domeneshop er en helt enkel registrar som tilbyr det man trenger av domene og webhotell til en rimelig penge. Dette er utmerket for deg som skal ha flere domener - eller ønsker å lansere en nettside med lite budsjett. Spesielt for norske nettsider vil Domeneshop og deres norske hosting være et utmerket alternativ til de internasjonale valgene.

Fordeler

 • star iconRaskt svar fra kundeservice
 • star iconEnkelt og greit brukergrensesnitt for avanserte brukere
 • star iconGode priser for domene og hosting

Ulemper

 • star iconGammelt brukergrensesnitt
 • star iconDårlig åpningstider for kundeservice

Et siste alternativ for deg som vil ha billig webhotell og foretrekker en norsk samarbeidspartner – vil være Domeneshop AS. Dette er et selskap som i en årrekke har tilbudt rimelig hosting i Norge hvor du får både webhotell og domene på samme plassen. Noe av det vi liker spesielt godt med Domeneshop er at du får utrolig mye verdi for pengene. Ikke bare tilbyr de omfattende løsninger med lagringsplass på sine webhotell, men du får også et stort antall e-postadresser og SSL inkludert.

For deg som skal starte et nytt prosjekt betyr dette at du får plassen til å vokse – uten at du trenger bekymre deg for kostnadene. Imidlertid er det verdt å merke seg at all hosting hos Domeneshop befinner seg i Norge, noe som kan gjøre nettsider rettet mot utlandet langt fra optimale.

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Fordeler med billig webhotell

Det er vanskelig å komme unna at den største fordelen med billig webhotell er muligheten til å spare penger. Uansett om du skal sette opp en blogg eller lage en nettside for et prosjekt, så vil de færreste ha ubegrenset med ressurser. På samme tid vil de færreste nettsider ha ekstremt høy trafikk fra starten, noe som i de fleste tilfeller vil gjøre det tilstrekkelig med litt enkel hosting. 

Du kan alltid endre ditt webhotell etterhvert som nettsiden vokser, så det er alltids muligheter underveis. Pengene du sparer på webhotell kan benyttes til profilering, design eller innhold som gjør nettsiden mer attraktiv som destinasjon for trafikk. Dette vil øke verdien på nettsiden og potensialet for inntekter, noe som resulterer i mer penger til oppgraderinger i fremtiden. 

Ulemper med billig webhotell 

Selv om du kan spare noen kroner, så er det også noen ulemper knyttet til det å bruke billig webhotell. Den mest opplagte vil være at du sjeldent får den samme hastigheten og kvaliteten på servere som det du vil på en premium leverandør. Denne typen rimelige webhotell benytter seg gjerne av delte servere, noe som betyr at du deler ytelsen med andre kunder av det samme selskapet.

Vi har også flere ganger opplevd at det er begrenset kundeservice og muligheter knyttet til de rimeligste variantene. Du vil også sjeldent kunne velge hvor hosting skal befinne seg selv så lenge du benytter delt hosting. For kundene dine betyr dette at nettsiden ofte kan bli tregere uten at du får gjort noe med det. 

Oppsummering

Som vi har sett på i denne artikkelen, så finnes det en del alternativer for deg som ser etter billig webhotell. Imidlertid finnes det også noen fordeler og ulemper knyttet til denne typen hosting som det er viktig at man kjenner til. Dersom du er komfortabel med disse så vil det sjeldent være noe problem å finne seg rimelig hosting i Norge eller utlandet. Pass bare på at du undersøker hvor hosting befinner seg, samt hva du får inkludert i prisen før du takker ja til et tilbud.

Vi har også laget en toppliste med de absolutt beste webhotellene for Norge.

Ofte stilte spørsmål om billig webhotell

Hva er et webhotell?

Et webhotell er en tjeneste som lar deg lagre og publisere nettsiden din på internett. Webhotellet fungerer som en server som lagrer nettsidens filer og gjør dem tilgjengelig for besøkende via internett.

Hva bør man vurdere når man velger et webhotell?

Når man skal velge et webhotell, bør man vurdere faktorer som pris, ytelse, serverens oppetid, lagringsplass, båndbredde, kundestøtte og tilgjengelige tilleggstjenester, som e-postkontoer og SSL-sertifikater.

Hva er fordeler og ulemper med å velge et billig webhotell?

Fordeler med å velge et billig webhotell inkluderer lavere kostnader, noe som kan være ideelt for små bedrifter eller personlige nettsteder med begrensede budsjetter. Ulemper kan inkludere lavere ytelse, begrenset lagringsplass og båndbredde, og muligens dårligere kundestøtte. Det er viktig å veie disse faktorene mot hverandre når man tar en beslutning.

Er det mulig å bytte webhotell hvis man ikke er fornøyd med tjenesten?

Ja, det er mulig å bytte webhotell hvis man ikke er fornøyd med tjenesten. Prosessen innebærer å overføre nettsidens filer, databaser og eventuelle tilleggstjenester, som e-postkontoer, til det nye webhotellet. Det kan være lurt å sikkerhetskopiere nettsiden før man starter overføringsprosessen og å informere kundestøtte hos det nye webhotellet for å få hjelp underveis.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.