Billig webhotell: De beste for deg som vil spare penger (2024)

De fleste nye prosjekter må startes med et lite budsjett, noe som gjør det nødvendig å spare inn penger der man kan. Det kan virke fristende å velge et billig webhotell for å redusere driftsutgifter, men innsparinger her har flere fordeler og ulemper. Før du tar en avgjørelse om hvilken webhotell-løsning som er riktig, er det viktig å sette seg nærmere inn i disse.

I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på noen rimelige alternativer for webhotell i Norge, og hvilke konsekvenser valget av tjeneste kan ha. Når du legger en plan for webhotell er det lurt å ta hensyn til hvor i verden målgruppen din befinner seg. Om du lager en nettside som har amerikanske lesere som målgruppe, kan det være en fordel å ha et webhotell som er i USA. Hvis du derimot har en nettbutikk for norske kunder, er det lurt å velge et webhotell i Norden. På denne måten vil hastigheten på nettsiden være best mulig for de besøkende.

Oppsummering

 • Det er både fordeler og ulemper med å velge et billig webhotell. Den største fordelen er at du kan spare penger når du skal lage en nettside. Pengene kan du bruke på andre ting relatert til nettsiden eller virksomheten din.
 • På de billigste plattformene får du imidlertid ikke samme hastighet og kvalitet som du får hos en premium leverandør, ettersom webhotellene ofte bruker delte servere. Noen ganger er kundeservice også begrenset og man har gjerne færre muligheter.

Så hvor lurt er det egentlig å velge et billig webhotell, og hvilke muligheter finnes det i markedet i dag? Dette får du svar på videre i artikkelen.  

Beste alternativer for billig webhotell

Det har etterhvert dukket opp flere aktører som tilbyr billige webhotell i Norge. Samtidig er det viktig å merke seg at langt fra alle tilbyr den samme kvaliteten. Vi har derfor testet et bredt utvalg leverandører, og kommet frem til det vi anser som de beste alternativene for de som ser etter et rimeligere alternativ.

Best i test – vinnere

1. Hostinger – Vår testvinner innen webhotell for norske brukere
2. One.com – Et veldig godt alternativ for nybegynnere
3. Domeneshop – Raskt og enkelt for litt avanserte brukere

Hostinger oppsummering

# Hostinger

Vår testvinner innen webhotell for norske brukere

Pris fra: 9,99kr/mnd

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Hva vi liker med Hostinger

Hostinger tilbyr ikke bare utmerket hosting, men også utmerket uptime på alle sine tjenester. Dette kombinert med lave priser har gjort Hostinger til en vinner både for kostnadsbevisste gründere og deg som skal sette opp en ny nettside. Passer utmerket for deg som må følge et strengt budsjett, men ikke ønsker å kompromisse på kvaliteten.

Fordeler

 • star iconGod kundeservice
 • star iconVeldig god uptime under testene våre
 • star iconHøy ytelse og lave priser

Ulemper

 • star iconMangler kundeservice over telefon
 • star iconTilbyr ikke dedikerte servere

Hostinger er et rimelig alternativ for deg som bare trenger billig webhotell for din første nettside. Selskapet er spesielt godt egnet for WordPress nettsider, men du kan også få støtte for ulike CMS systemer. Fordelen med Hostinger er at du kan samle webhotell, domene og nettsidebygger på en og samme plass. For deg som skal lage en nettside vil dette bety at du får færre systemer å holde styr på, noe som gjerne kan være hendig når du lager en ny nettside.

Hos Hostinger har du tre forskjellige valg, og du kan velge enkelt webhotell, premium webhotell og webhotell tilpasset bedrift. Alle disse kommer med forskjellig funksjonaliteter og tillegg. Det er også greit å merke seg at prisene er basert på introduksjonstilbud, og kan dermed øke så mye som 89% når de fornyes det andre året.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

One.com oppsummering

# One.com

Et veldig godt alternativ for nybegynnere

Pris fra: 20kr/mnd

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Hva vi liker med One.com

One.com er en alt-i-ett løsning der du kan utforme din egen nettside og publisere den på deres webhotell. Løsningen er tilpasset nybegynnere og kommer med kundeservice på en rekke ulike språk. Dette gjør den utmerket for deg som skal lage din første nettside, noe vi også har understreket i flere av våre tester.

Fordeler

 • star iconVeldig nybegynnervennlig
 • star iconKundeservice på flere språk
 • star iconGodt utvalg av forskjellige pakker

Ulemper

 • star iconKun årlig fakturering

One.com er en alt-i-en løsning for deg som ønsker billig webhotell og nettsidebygger i samme løsningen. Selskapet gjort det enkelt å lage profesjonelle nettsider i over 20 år, noe som kommer godt med for deg som skal lage en nettside i dag. De tilbyr webhotell fra bare 20 kr måneden, men også her må du merke deg at fornyelsesprisen vil være betraktelig høyere.

Noe av det som er flott med en løsning som one.com er at du får alt samlet på ett sted. Her kan du bestille webhotell og domene, samt benytte deg av deres enkle nettsidebygger for å utforme siden din. Deretter kan du tilpasse behovet for funksjonalitet etterhvert som nettsiden din øker i trafikk. De tilbyr per dags dato fem ulike abonnementer, så her finnes det noe for alle.

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Domeneshop oppsummering

# Domeneshop

Raskt og enkelt for litt avanserte brukere

Pris fra: 10kr/mnd

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hva vi liker med Domeneshop

Domeneshop er en helt enkel registrar som tilbyr det man trenger av domene og webhotell til en rimelig penge. Dette er utmerket for deg som skal ha flere domener - eller ønsker å lansere en nettside med lite budsjett. Spesielt for norske nettsider vil Domeneshop og deres norske hosting være et utmerket alternativ til de internasjonale valgene.

Fordeler

 • star iconRaskt svar fra kundeservice
 • star iconEnkelt og greit brukergrensesnitt for avanserte brukere
 • star iconGode priser for domene og hosting

Ulemper

 • star iconGammelt brukergrensesnitt
 • star iconDårlig åpningstider for kundeservice

Et siste alternativ for deg som vil ha billig webhotell og foretrekker en norsk samarbeidspartner, er Domeneshop AS. Dette er et selskap som i en årrekke har tilbudt rimelig hosting i Norge,  og du får både webhotell og domene på samme sted. Noe av det vi liker spesielt godt med Domeneshop er at du får stor verdi for pengene. Ikke bare tilbyr de omfattende løsninger med lagringsplass på sine webhotell, men du får også et stort antall e-postadresser og SSL inkludert.

For deg som skal starte et nytt prosjekt betyr dette at du får plassen til å vokse, uten at du trenger bekymre deg for kostnadene. Imidlertid er det verdt å merke seg at all hosting hos Domeneshop befinner seg i Norge, noe som kan gjøre nettsider rettet mot utlandet mindre optimale.

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Fordeler med billig webhotell

Det er ingen hemmelighet at hovedfordelene med et billig webhotell er at du kan spare penger. Uavhengig av om du skal sette opp en blogg eller lage en nettside for et prosjekt, vil de færreste ha ubegrensede ressurser. Samtidig vil de færreste nettsider ha høy trafikk fra starten, noe som ofte gjør det tilstrekkelig med enkel hosting.

Mange velger å benytte seg av billigere løsninger når de lager nettside. Om du velger å spare penger på selve nettsiden, kan det være større rom i budsjettet for bedre webhotell.

Du kan alltid endre webhotell i takt med at nettsiden din vokser, så valget av rimelige løsninger kan være midlertidig. Om pengene du sparer på webhotell kan brukes til eksempelvis design eller markedsføring, kan dette være en fordel. Økt trafikk på nettsiden øker potensialet for verdier i fremtiden. Større inntekter gjør at du kan investere mer i webhotellet etterhvert som behovet blir større.

Ulemper med billig webhotell 

Selv om du kan spare noen kroner på å velge et billig webhotell, finnes det også ulemper. Her kan vi blant annet trekke frem redusert hastighet og kvalitet på serveren hos de rimeligere alternativene. Serverne er som regel delte, noe som betyr at du deler ytelsen med andre kunder av selskapet. En premium tjeneste vil gi deg høyere hastighet og bedre ytelse.

En annen ulempe, er at kundeservicen som regel er dårligere hos de billigere webhotellene. Du kan som regel ikke velge hvor hostingen befinner seg når den er delt, noe som innebærer at nettsiden kan bli tregere.

Oppsummering

Som vi har sett på i denne artikkelen, finnes det flere alternativer for deg som ser etter et billig webhotell. Samtidig er det også noen fordeler og ulemper knyttet til denne typen hosting som det er viktig at man kjenner til. Hvis du er komfortabel med ulempene, vil det sjeldent være noe problem å finne seg rimelig hosting i Norge eller utlandet. Pass på at du undersøker hvor hostingen befinner seg, og hva du får inkludert i prisen før du velger leverandør.

Vi har også laget en toppliste med de absolutt beste webhotellene for Norge.

Ofte stilte spørsmål om billig webhotell

Hva er et webhotell?

Et webhotell er en tjeneste som lar deg lagre og publisere nettsiden din på internett. Webhotellet fungerer som en server som lagrer nettsidens filer og gjør dem tilgjengelig for besøkende via internett.

Hva bør man vurdere når man velger et webhotell?

Når man skal velge et webhotell, bør man vurdere faktorer som pris, ytelse, serverens oppetid, lagringsplass, båndbredde, kundestøtte og tilgjengelige tilleggstjenester, som e-postkontoer og SSL-sertifikater.

Hva er fordeler og ulemper med å velge et billig webhotell?

Fordeler med å velge et billig webhotell inkluderer lavere kostnader, noe som kan være ideelt for små bedrifter eller personlige nettsteder med begrensede budsjetter. Ulemper kan inkludere lavere ytelse, begrenset lagringsplass og båndbredde, og muligens dårligere kundestøtte. Det er viktig å veie disse faktorene mot hverandre når man tar en beslutning.

Er det mulig å bytte webhotell hvis man ikke er fornøyd med tjenesten?

Ja, det er mulig å bytte webhotell hvis man ikke er fornøyd med tjenesten. Prosessen innebærer å overføre nettsidens filer, databaser og eventuelle tilleggstjenester, som e-postkontoer, til det nye webhotellet. Det kan være lurt å sikkerhetskopiere nettsiden før man starter overføringsprosessen og å informere kundestøtte hos det nye webhotellet for å få hjelp underveis.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.