Gratis webhotell: De beste tjenestene for å komme i gang gratis

Du har kanskje vurdert å sette opp din første nettside, men er skeptisk til å betale for et dyrt webhotell? Det finnes riktignok gratis webhotell tilgjengelig på markedet, og her skal vi se nærmere på om det lønner seg å velge disse løsningene.

En viktig grunn til at det kan være verdt å investere noen få kroner i et webhotell, er at dette er helt essensielt for driften av nettsiden din. Webhotellet er serveren der nettsiden med alt innhold ligger lagret, og siden din vil være sårbar hvis noe skjer med webhotellet. Du bør forsikre deg om at du har informasjonen lagret hos en aktør der kvalitet og sikkerhet står i fokus. 

Oppsummering

 • Et bra webhotell kan være viktig for deg som trenger din egen nettside. I dag finnes det noen gratis webhotell, og noen som man betaler rundt 20 kr i måneden for. Som regel får du en bedre tjeneste med de betalte tjenestene.
 • Gratis webhotell inkluderer for eksempel 1 000Webhost og FreeHosting, mens gode betalte alternativer til lave priser blant annet inkluderer Hostinger og One.com.

I denne artikkelen har vi valgt å trekke frem to gratis webhotell for deg som ønsker dette, men vi har også trukket frem noen gode alternativer som bør vurderes. Grunnen til at vi har valgt dette, er at du kan få webhotell til rundt 20,- i måneden, og langt bedre sikkerhet for nettsiden din.

Bør du velge gratis eller betalt webhotell?

Når man skal lansere sin første nettside vil de fleste forsøke å holde kostnadene så lave som mulig, men det er ikke alt man bør spare seg inn på. Et essensielt punkt det sjeldent lønner seg å spare på er webhotell. Du trenger riktignok ikke gå for dedikerte servere med høye kostnader, men et solid webhotell er viktig for nettsiden din. 

Dette handler ikke bare om at du skal få mest mulig lagringsplass, men også at du skal sikre en best mulig brukeropplevelse for kundene dine. Et pålitelige webhotell vil sørge for at nettsiden din alltid er tilgjengelig, og at nettsiden har dem hastigheten og funksjonaliteten som trengs. 

Til slutt er det også et spørsmål om sikkerhet. Når du velger en gratis løsning har du liten påvirkningskraft hva gjelder lagring og håndtering av serverne. Du får tross alt en gratis tjeneste og må ta til takke med de tilbudene du får. Har du derimot betalt for tjenesten, vil du være langt bedre sikret for at du får pålitelige servere. 

Våre foretrukne gratis webhotell

Det finnes utallige webhotell som tilbyr gratis hosting, men dette medfører ofte at man får en nettside full av annonser eller plagsomme elementer. Du har også mindre kontroll på hva som skjer med nettsiden dinsiden du ikke betaler for en bestemt tjeneste. Likevel finnes det faktisk noen gode alternativer, og disse vi skal ta en nærmere titt på nå. 

# 000Webhost

Et greit alternativ for de som vil ha gratis hosting

Pris fra: Gratis

Hva vi liker med 000Webhost

Det er sjeldent vi omtaler gratis webhotell på våre sider, en 000Webhost er et unntak. Her får du en rask og enkel webhosting som er knyttet opp mot Hostinger. Du kan opprette flere brukere og skalere opp til en betalt Hostinger tjeneste dersom du ønsker dette senere. Nettopp dette gjør av vi liker 000Webhost som et utmerket alternativ for deg som vil starte litt forsiktig, men fortsatt ha muligheten til å skalere opp ved behov.

Fordeler

 • star iconEnkelt og raskt oppsett
 • star iconHelt grei hastighet til å være gratis
 • star iconStøtte for å lage flere brukere

Ulemper

 • star iconVeldig varierende uptime
 • star iconDårlig hastighet for krevende nettsider

000Webhost er et godt utgangspunkt for deg som vil sette opp siden din gratis før du går over til et betalt webhotell. Denne tjenesten er en del av Hostinger – men lar deg sette opp en nettside helt gratis. Det beste av alt er at du raskt og enkelt kan oppgradere til en av tjenestene som Hostinger tilbyr sine kunder dersom du skulle ønske å oppgradere webhotellet ditt. På denne måten slipper du flytte nettsiden din fra en leverandør til en annen, men kan fortsette å bruke det samme systemet.

# FreeHosting

Raskt og enkelt for litt avanserte brukere

Pris fra: Gratis

Hva vi liker med FreeHosting

Trenger du noe litt mer avansert enn 000Webhost er FreeHosting et utmerket alternativ. Her får du en innebygd nettsidebygger og 1-klikk alternativer for flere ulike CMS systemer. Dette gjør FreeHosting til et utrolig fleksibelt alternativ for deg som trenger litt mer fleksibel webhosting, men ikke har et stort budsjett for avanserte hostingtjenester.

Fordeler

 • star iconInnebygd nettsidebygger
 • star icon1-klikk Softaculous installasjon av apper

Ulemper

 • star iconDårlig kundeservice
 • star iconMangel på sikkerhetsverktøy

Et annet alternativ vi liker er Freehosting. Dette er en enkel tjeneste som tilbyr både gratis og betalt webhotell. Fordelen er at du kan laste opp en nettside du har laget i et designverktøy – eller du kan benytte deg av deres egen nettsidebygger. På denne måten kan du raskt og enkelt sette opp en nettside og deretter publisere den helt gratis.

Som en del av denne tjenesten er det ingen begrensninger på trafikk, og nettsiden forblir uten annonser. Skulle du ønske å oppgradere til en betalt plan senere, så tilbyr FreeHosting dette også. For deg som er ny kan dette være et godt utgangspunkt for å bygge en nettside gratis, og deretter oppgradere når den bygger seg opp i trafikk.

Gode alternativer med lave priser

Vi var så vidt innom det i begynnelsen av denne artikkelen, men det finnes en rekke hosting tjenester som er så kostnadseffektive at de nesten er gratis. For deg som kunde betyr dette at du kan få høyere sikkerhet, bedre servere og ikke minst en bestemt tjeneste uten at det koster en formue. Her har det etterhvert dukket opp utallige alternativer, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken leverandør du bør gå for. For å gjøre dette valget litt enklere har vi trukket frem to populære webhotell som har lave kostnader, men fortsatt tilbyr en tjeneste av høy kvalitet. 

# Hostinger

Vår testvinner innen webhotell for norske brukere

Pris fra: 9,99kr/mnd

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Hva vi liker med Hostinger

Hostinger tilbyr ikke bare utmerket hosting, men også utmerket uptime på alle sine tjenester. Dette kombinert med lave priser har gjort Hostinger til en vinner både for kostnadsbevisste gründere og deg som skal sette opp en ny nettside. Passer utmerket for deg som må følge et strengt budsjett, men ikke ønsker å kompromisse på kvaliteten.

Fordeler

 • star iconGod kundeservice
 • star iconVeldig god uptime under testene våre
 • star iconHøy ytelse og lave priser

Ulemper

 • star iconMangler kundeservice over telefon
 • star iconTilbyr ikke dedikerte servere

Hostinger har lenge vært en populær tjeneste for webhotell, men spesielt deres WordPress hosting har vært populær. Det som har gjort Hostinger så populær er deres enkle 1-klikk installasjon av WordPress CMS, noe som betyr at du raskt og enkelt kan lansere nettsiden din. Dette kombinert med de lave prisene deres har gjort dette til en utmerket tjeneste for nye nettsider. Du kan også kjøpe domene gjennom Hostinger, men de tilbyr foreløpig ingen nettsidebygger. Dette betyr at du selv må installere og laste opp ditt nettsted – eventuelt benytte en ferdig mal fra WordPress.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

# One.com

Et veldig godt alternativ for nybegynnere

Pris fra: 20kr/mnd

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Hva vi liker med One.com

One.com er en alt-i-ett løsning der du kan utforme din egen nettside og publisere den på deres webhotell. Løsningen er tilpasset nybegynnere og kommer med kundeservice på en rekke ulike språk. Dette gjør den utmerket for deg som skal lage din første nettside, noe vi også har understreket i flere av våre tester.

Fordeler

 • star iconVeldig nybegynnervennlig
 • star iconKundeservice på flere språk
 • star iconGodt utvalg av forskjellige pakker

Ulemper

 • star iconKun årlig fakturering

One.com har mer enn 20 års erfaring som webhotell i Norden og de tilbyr en utmerket tjeneste. Det som kan være litt forvirrende med One.com er at de ofte tilbyr svært attraktive velkomsttilbud, men så skrus prisene opp det andre året. Prisene er riktignok helt overkommelige når de justeres det andre året, men det er noe du bør vite om før du tegner et abonnement.

Forskjellen på One.com og de øvrige aktørene på denne listen er at de tilbyr en alt-i-ett løsning. De har sin egen nettsidebygger som gjør det mulig å utforme din nettside slik du måtte ønske. Ettersom denne legges direkte på webhotellet, slipper du å styre med opplastning og lignende tekniske formaliteter. Bare design nettsiden slik du ønsker og publiser den. Skulle du foretrekke WordPress eller annet CMS, så kan du benytte dette også.

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Ofte stilte spørsmål om gratis webhotell

Hva kan man forvente av tjenester og funksjoner fra et gratis webhotell?

Gratis webhotell tilbyr vanligvis grunnleggende tjenester som serverplass, databaser, e-postkontoer og enkel teknisk støtte. Imidlertid kan funksjoner som lagringsplass, båndbredde og ytelse være begrenset sammenlignet med betalte webhotellalternativer.

Hva er ulempene med å bruke et gratis webhotell?

Ulempene med å bruke et gratis webhotell kan inkludere begrenset lagringsplass og båndbredde, lavere ytelse og hastighet, potensielle sikkerhetsproblemer, begrenset teknisk støtte og manglende eller begrensede tilleggstjenester, som SSL-sertifikater og automatiske sikkerhetskopier.

Er det skjulte kostnader forbundet med å bruke et gratis webhotell?

Selv om webhotellet kan være gratis, kan det være skjulte kostnader, som for eksempel domenenavn, SSL-sertifikater og eventuelle betalte utvidelser eller tilleggstjenester. Noen gratis webhoteller kan også plassere annonser på nettstedet ditt, noe som kan påvirke brukeropplevelsen og nettstedets omdømme. Det er viktig å vurdere disse faktorene før du velger et gratis webhotell.

Hva er et gratis webhotell?

Et gratis webhotell er en tjeneste som lar deg lagre og publisere nettsiden din på internett uten å betale for hosting. Dette kan være en kostnadseffektiv måte for små bedrifter, gründere eller enkeltpersoner å opprette og vedlikeholde et nettsted på et begrenset budsjett.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.