Hjemmeside bryllup: Komplett guide for en fin og gratis bryllupsside

Når familien skal samles til store feiringer, er det viktig at alle har tilgang til sentral informasjon. For å gjøre informasjonsflyten enklere, kan det være lurt å sette opp en bryllupsside. Ved å velge en nettside kan du enkelt oppdatere informasjon, sende ut invitasjoner og ikke minst legge ut ønskeliste. I denne guiden skal vi derfor se nærmere på hvordan du kan lage en flott nettside, helt gratis.

Best i test – vinnere

1. Wix – En testvinner som passer perfekt for nybegynnere
2. Webnode – En super nettsidebygger for å komme i gang raskt
3. Squarespace – En god nettsidebygger for stilrene nettsider
4. Elementor – Perfekt for å lage WordPress-nettsider

Oppsummering

 • En bryllupsside kan være en nyttig måte å samle informasjon om bryllupet på, samt sende ut invitasjoner og legge ut ønskelisten. Du kan lage en god hjemmeside til bryllupet på plattformer som Wix, Webnode, Squarespace og Elementor.
 • Hjemmesiden bør inneholde informasjon om bryllupsstedet, brudeparet, en enkel og forståelig tekst, menyen for den store dagen, ønskelisten og eventuelt en gjestebok og informasjon om nøkkelpersoner i bryllupet.

Vi kommer til å gå gjennom alt du trenger for hjemmesiden din, samt noen gode tips for hvor du finner de beste verktøyene. Ved å bruke de riktige løsningene kan det nemlig være svært enkelt å sette opp en nettside, og det er dette vi ønsker å vise deg i denne guiden. Så om du har til hensikt å sette opp en bryllupsnettside – les videre for å lære alt det du trenger!

Hva bør hjemmesiden til bryllupet inneholde?

Det første du må tenke på, er hvilke informasjon du ønsker å formidle til dine gjester. Dette varierer fra bryllup til bryllup, men vi har trukket frem noen eksempler for å gjøre det enklere. Først og fremst bør hjemmesiden ha opplysninger om hvor bryllupet skal finne sted. Her kan det være lurt å inkludere veibeskrivelser, adresse og gjerne et kart dersom mulig. Dette er spesielt viktig dersom dere skal samles i et lokale som ikke hele familien er kjent med, eller som ligger avsidesliggende.

Deretter er det vanlig å ha en side dedikert til brudeparet. Denne inneholder gjerne informasjon om hvordan dere møttes og litt info om begge to. Husk at et bryllup samler hele familien, så det kan være at ikke alle er like kjent med historien deres fra begge familier. I tillegg kan det være en sjarmerende måte å mimre litt, noe mange liker i slike stunder.

Utover dette anbefaler vi at man holder teksten så lett og fordøyelig som mulig. Det er mange som skal kunne forstå bryllupssiden, men det er også en side dere kun vil bruke i en kort periode. Vi fraråder derfor å bruke store beløp på design, innlegg og lignende. Prøv heller å bruke en gratis ferdigmal fra en nettsidebygger, men dette kommer vi tilbake til senere.

I disse dager er det mange hensyn å ta, så en oversikt for den store dagen kan komme godt med. For at alle skal kunne velge sin egen mat, samt ta hensyn til ulike former for allergier, kan et innlegg om den utvalgte menyen være lurt. Her kan man også legge til et henvendelsesskjema som gjestene kan registrere allergier i.

Sist, men ikke minst kan bryllupssiden være et utmerket sted å vise frem brudeparets ønskeliste, samt inkludere en gjestebok der gjestene kan skrive noe fint. Noen velger også å ha en side med opplysninger om ‘nøkkelpersoner’ i bryllupet, noe som kan inkludere brudepar, toastmaster, forlovere, osv.

Liste over anbefalt innhold

Her har vi samlet en oppsummering av noen elementer din bryllupsside bør inneholde. Kryss gjerne av etterhvert som du implementerer ulike elementer, så er du sikker på at du får en komplett nettside.

 • Ønskeliste
 • Bilder av brudeparet
 • Opplysninger om bryllupet (lokasjon)
 • Meny (mulighet å velge mat/hensyn til allergier)
 • Kjøreplan (program)
 • Gjestebok
 • Bordkart
 • Om oss (brudepar)
 • RSVP – mulighet for gjestene å svare på invitasjonen sin
 • Opplysninger om toastmaster

Registrere et domene

Når du skal lage ditt nettsted vil siden din trenge et domene. Dette er URL adressen som venner og familie kan bruke når de skal finne siden på nett. Her finnes det en rekke ulike valg man kan velge fra. Her snakker vi ikke bare om adresse, men også valg av domene. Et eksempel på adresse er minbryllupsside, mens domenet er .com, .no, .org osv. Imidlertid har det dukket opp et nytt toppdomene, nemlig .wedding som kan være et morsomt alternativ.

Dette domenet kan du eksempelvis finne hos den populære leverandøren GoDaddy. Ved å bruke .wedding kan du ofte finne adresser som ellers ville vært opptatt om du brukte .com eller .no domener.

Når det er sagt, anbefaler vi at du holder URL-en din så enkel som mulig. Husk at det er mange som skal huske den og gjester skal raskt kunne gå inn på ditt nettsted. Ønsker du å holde opplysningene deres private, så kan du velge å bruke passord på nettsiden.

Velg en nettsidebygger med gode maler

Vi var inne på det tidligere, men når du skal lage en bryllupsside, så lønner det seg å bruke en nettsidebygger. Disse lar deg som regel lage en side helt gratis, noe som er en stor fordel når bryllupssiden kun skal brukes noen uker. Ved å bruke en nettsidebygger sparer du også en del tid på utarbeidingen av designet siden du kan bruke ferdige maler.

Grunnen til at vi anbefaler en nettsidebygger er at det allerede finnes flere gode maler som er designet for bryllup, så trenger du bare tilpasse den etter egne ønsker. Dette gjør at siden du lager vil være unik, men samtidig kostnadseffektiv. Imidlertid finnes det utallige nettsidebyggere, så vi skal ta en nærmere titt på noen av dem.

Det er ingen hemmelighet at jo lettere planleggingen blir, om så mer godlynt blir brudeparet. Derfor har vi valgt å trekke frem det vi anser som de beste nettsidebyggere på markedet, hvor alle tilbyr en gratis variant du kan benytte deg av.

Wix oppsummering

# Wix

En testvinner som passer perfekt for nybegynnere

Pris fra: Gratis

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

 • star iconMange ulike abonnement
 • star iconMulighet for nettbutikk
 • star iconMulighet for blogg
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst
 • star icon50% RABATT Utvalgte Wix Premium-abonnementer

Ulemper

 • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
 • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
 • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 100 sider)

Den mest populære løsningen for deg som skal lage en rask og enkel nettside, er Wix. Denne plattformen tilbyr et enkelt dra-og-slipp verktøy, noe som gjør at du helt uten tidligere kunnskaper kan lage din egen nettside. Du kan velge blant hundrevis av ulike maler, for deretter å legge til ønskede funksjoner og tekst/bilder. På denne måten får du et unikt nettsted, men du slipper bruke lang tid på koding av hjemmesiden din.

Det beste av alt er at Wix er helt gratis å bruke, så du kan lage siden til bryllupet uten å måtte bruke av bryllupsbudsjettet deres. Den eneste ulempen med dette er at du får et underdomene, for eksempel mittbryllyp.wix.com, men for en midlertidig side bør ikke dette være noe problem. Skulle du derimot ønske å ha et eget domene kan du oppgradere til Connect Domain som er den rimeligste pakken til Wix – denne koster $4,50 i måneden.

Vår anbefaling er dog at du forsøker bruke gratisvarianten først, slik at du slipper forplikte deg til noe som koster penger. Vi har tidligere testet Wix plattformen, og du får tilgang til alle nødvendige verktøy for design og skrive innlegg uten å kjøpe tilgang til en premium pakke. Løsningen er også skalerbar, så du kan alltid oppgradere i etterkant, dersom du føler for behovet.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Mer om Wix:

Webnode oppsummering

# Webnode

En super nettsidebygger for å komme i gang raskt

Pris fra: Gratis

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Hva vi liker med Webnode

Webnode lar deg lage profesjonelle nettsider, raskt og enkelt. Redigeringsverktøyet er brukervennlig, og du har tilgang til mange moderne maler. Du får god støtte for SEO. Det er også mulig å oversette nettsiden din til over 20 ulike språk. Webnode tilbyr abonnementer i ulike priskategorier, inkludert en gratisversjon til deg som er i oppstartsfasen med stramt budsjett.

Fordeler

 • star iconBrukervennlig designverktøy
 • star iconRimelige abonnement
 • star iconOversettelsesverktøy
 • star iconFlotte maler og templates

Ulemper

 • star iconBegrenset funksjonalitet for blogging
 • star iconFå funksjoner og designmuligheter

En annen populær nettsidebygger er Webnode. I likhet med Wix tilbyr den en enkel dra-og-slipp løsning, så du kan enkelt lage din beste hjemmeside uten behov for koding. De har også et godt utvalg maler som du kan velge å bruke, eller bare hente inspirasjon fra. Akkurat som Wix er Webnode helt gratis å bruke, men selvfølgelig med noen restriksjoner.

Selv om Webnode kommer med noen restriksjoner, er mulighetene i gratisvarianten mer enn tilstrekkelig etter vår mening. Du får tilgang til en rekke ulike maler, muligheten til å legge til funksjoner og tilpasse informasjonen din. På samme måte som med Wix vil du få et underdomene, mittbryllup.webnode.com, men du kan for 30 kroner i måneden oppgradere til ditt eget domene dersom du ønsker dette.

Akkurat som med Wix anbefaler vi at du forsøker å lage en hjemmeside gratis først. De færreste vil bruke denne nettsiden spesielt lenge, så de verktøyene du får gratis bør være tilstrekkelig. Skulle det komme et behov for mer avanserte funksjoner kan du alltid oppgradere i etterkant. Mange har allerede laget sin bryllupsside med Webnode, så her finner du mange flotte maler.

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Mer om Webnode:

Squarespace oppsummering

# Squarespace

En god nettsidebygger for stilrene nettsider

Pris fra: $16/mnd

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hva vi liker med Squarespace

Squarespace er en nettsidebygger som lar deg lage vakre, funksjonelle nettsider og nettbutikker, uten å kunne noe om webdesign. God kundeservice med chat funksjon er enda et stort pluss, da du får svar på det aller meste nærmest umiddelbart. Nettbutikkløsningene er også veldig gode, noe som gjør Squarespace til en nettsidebygger som bedriften kan vokse med. Du får for eksempel med gode markedsføringsverktøy til å profilere nettstedet ditt.

Fordeler

 • star iconVelutviklet bloggverktøy
 • star iconGod kundeservice
 • star iconModerne og profesjonelle maler
 • star iconApp som lar deg designe via mobil

Ulemper

 • star iconIngen kundestøtte via telefon
 • star iconKan være krevende å endre ferdige maler

For deg som har et ekstra øye for detaljer vil Squarespace være den optimale nettsidebyggeren. Denne plattformen tilbyr et kraftig verktøy med en rekke funksjoner for deg som vil lage en formidabel nettside. Til forskjell fra de andre plattformene har Squarespace et høyere fokus på utseende, noe som har gjort det til en svært populær plattform for både nye- og erfarne utviklere.

Som hos de andre på denne listen vil du finne en rekke maler du kan bruke, men Squarespace tilbyr et bedre verktøy for mer detaljerte nettsider. Dette betyr at du enklere kan dele bilder, utvide med tillegg og designe dine innlegg. I tillegg er plattformen mye bedre egnet for bruk av videoer, dersom dere ønsker å bruke dette på en hjemmeside. Da snakker vi gjerne om videoer av venue, eller fra den store dagen dersom dere vil opprettholde siden som en minnebok.

Med Squarespace får du alt på et sted, så du kan lage enkle, men fortsatt elegante nettsider for gjestene dine. Mange av løsningene til Squarespace inkluderer også e-post, noe som gjør det enklere å holde kontroll på korrespondanse relatert til bryllupet. Fordelen med Squarespace er deres community, et sted du kan få nyttige tips fra erfarne designere. På kostnadssiden er Squarespace litt dyrere enn de andre – og det rimeligste alternativet koster $19 per måned.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Mer om Squarespace:

 • Hvis du er usikker på om du skal velge Squarespace burde du lese vår anmeldelse
 • Les mer om Squarespace sine pakker og priser på deres egen hjemmeside

Elementor oppsummering

# Elementor

Perfekt for å lage WordPress-nettsider

Pris fra: Gratis

logo

Best for WordPress-brukere

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Hva vi liker med Elementor

Elementor passer for deg som vil integrere en nettsidebygger med WordPress. Du har tilgang til mange ferdige maler som du kan tilpasse dem ved å bruke dra-og-slipp funksjon. Dermed har du tilgang til WordPress sine mange fordeler for CMS, blogging og publisering, uten å måtte kode eller bruke webdesigner for å skape lekre landingssider. Du kan videre utvide nettsiden med plugins for f.eks. nettbutikk, dersom du vil tilby betalingsløsninger.

Fordeler

 • star iconKan brukes over alle tema
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconRimelig med pris fra $49 per år

Ulemper

 • star iconNettsidebyggeren kan henge seg opp
 • star iconLåst til WordPress-plattformen

Sist, men ikke minst kan du benytte deg av wordpress.org plattformen med våre foretrukne utvidelser Elementor + Astra. Dette er kanskje den mest tilpasningsdyktige løsningen, men det er også den som krever mest kunnskaper for å få et flott nettsted. Denne løsningen er heller ikke helt gratis, ettersom du vil trenge et domene og webhotell for din hjemmeside. Imidlertid trenger ikke dette koste spesielt mye – gjerne får du begge deler til rundt 30-50,- per måned.

Fordelen med WordPress er at du kan skape en helt unik bryllupsside mer eller mindre fra bunnen av. Dette sørger for at du får akkurat de funksjoner og elementer du selv ønsker, men læringskurven her er litt stivere enn på de andre plattformene. Vår generelle anbefaling vil derfor være at man velger seg en nettsidebygger fremfor å forsøke lage en side for bryllupet med WordPress.

Ikke bare er dette en løsning som ikke kan slå de andre på pris, men det er også en som tar litt tid å komme i gang med. Vi vet at alle som planlegger et bryllup har mye å tenke på, så det er kanskje et dårlig tidspunkt å lære seg webdesign i tillegg. Gjestene dine vil sjeldent se forskjell på en mal og en WordPress side uansett, så spar deg selv litt trøbbel og bruk en ferdigmal.

Det er også mer komplisert å legge til utvidelser med WordPress, så dersom du ønsker gjestebok, kommentar, tips og muligheten til å del egne bilder – vil en mal være langt bedre egnet. Dersom du velger å bruke WordPress må du finne individuelle utvidelser som kan gjøre denne jobben på nettsiden din, noe som fort blir en krevende prosess.

logo

Best for WordPress-brukere

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Noen gode tips til deg som skal lage en nettside

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne når man lager sin første nettside, så vi har funnet frem noen av våre beste tips til deg. Flere dropper nemlig egen hjemmeside for sitt bryllup fordi de tror nettdesign er komplisert, men det trenger absolutt ikke være det. Så for å gjøre oppgaven litt enklere, her finner du våre beste tips til nybegynnere:

 • Ikke tenk for komplisert - de fleste vil komme langt med en ferdigmal første gang de lager en nettside.
 • Tenk på hva du egentlig trenger - Nettsiden din har en hensikt, kartlegg derfor hvilke funksjoner du trenger før du begynner å lage nettsiden.
 • Farger og bilder - Selv om du bruker en ferdigmal, så vil illustrative endringer som bilder og farge gjøre at gjestene opplever en helt ny bryllupsside.
 • Velg en løsning som er tilgjengelig på norsk - Det er allerede nok å sette seg inn i som førstegangs nettsidebygger, så velg en plattform som er lett tilgjengelig på norsk.
 • Husk å nyte bryllupet - Mange lar seg distrahere av arbeidet med hjemmesiden, men glemmer at dette bare skal være et nyttig verktøy for bryllupet. Husk: Det enkle er ofte det beste.
 • Gi verdi til gjestene - Husk at nettsiden har til hensikt å formidle opplysninger til gjestene dine. Pass derfor på at ikke designet blir for mye - eller at det kommer i veien for det faktiske innholdet. Enkeltheten skiller ofte de gode nettsidene fra de dårlige.

Ofte stilte spørsmål om hjemmeside bryllup

Hva er formålet med en hjemmeside for bryllup?

En hjemmeside for bryllup er et digitalt verktøy som brudeparet kan bruke til å dele informasjon om bryllupet, som dato, tidspunkt, sted, overnattingsmuligheter, ønskeliste og andre viktige detaljer. Hjemmesiden fungerer som et sentralt sted der gjestene kan finne all informasjonen de trenger om bryllupsdagen.

Hva er noen viktige elementer å inkludere på en bryllupshjemmeside?

Noen viktige elementer å inkludere på en bryllupshjemmeside er informasjon om dato, tidspunkt og sted for seremoni og mottakelse, overnattingsmuligheter for gjester, en ønskeliste, informasjon om dresskode, kontaktinformasjon for brudeparet eller bryllupskoordinator, og eventuelt et galleri med bilder og videoer.

Hvordan kan man opprette en hjemmeside for bryllup?

Man kan opprette en hjemmeside for bryllup ved å bruke nettbaserte plattformer og tjenester som er spesialisert på bryllupshjemmesider, som for eksempel Zankyou, The Knot eller WeddingWire. Alternativt kan man bruke vanlige hjemmesidebyggere som Wix, Squarespace eller WordPress, og tilpasse design og funksjoner for bryllupstemaet.

Hvor tidlig bør man opprette en hjemmeside for bryllup

Det er lurt å opprette en hjemmeside for bryllup så snart man har bestemt seg for en dato og sted, slik at gjestene kan begynne å planlegge og forberede seg. En tommelfingerregel er å ha hjemmesiden klar minst seks måneder før bryllupsdatoen, spesielt hvis mange av gjestene må reise langt eller det er et populært tidspunkt for bryllup.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.