Hvor lang tid tar det å lage en nettside? Her får du svaret (2024)

Et spørsmål som ofte dukker opp når man snakker om å lage en nettside er hvor lang tid det vil ta. Selv om svaret på dette kan være avhengige av hvilke verktøy og budsjetter du har til din disposisjon, så er det også en rekke andre faktorer som spiller inn. Vi skal derfor utforske noen ulike faktorer som påvirker hvor lang tid det tar å lage en profesjonell nettside

Denne artikkelen skal ta for seg hvor lang tid det tar å lage en nettside, samt hvilke underliggende faktorer du bør kjenne til. Her vil det være mye å ta fatt i, så det er bare å begynne. 

Hvor lang tid tar det å lage en nettside?

Generelt kan det ta fra noen få timer til flere måneder å utvikle en nettside. Mye av dette henger sammen med hvor komplisert nettsiden skal være, samt hvordan budsjettet ditt ser ut. Et typisk svar man får på dette spørsmålet er “det kommer an på”, og selv om dette ikke er et veldig tilfredsstillende svar, så er det nok det mest korrekte. 

En grunn til at det er vanskelig å fastslå hvor lang tid en nettside tar å lage – skyldes at sidene er svært individuelle. Skal du bare lage en nettside for din egen blogg, så vil det sjeldent ta mer enn noen timer. Om du derimot er ute etter en profesjonell nettside som lar kunder bestille produkter, avtale timer eller på andre måter kommunisere med virksomheten din, så vil det være en langt større side som må bygges. 

Vi kunne nok laget en liste på lenge med Glomma om hva som påvirker tidshorisonten for en ny nettside, men mye kan faktisk brytes ned til de følgende faktorene. 

Gjøre selv vs. hyre utvikler

Det første du bør avklare er om du ønsker å hyre inn en profesjonell utvikler, eller om du heller vil gjøre jobben selv. Det å hyre inn en profesjonell vil gjøre det langt enklere for deg, men det kan også gjøre at jobben tar lenger tid. Dette skyldes at saken blir mer kompleks og det må kommuniseres mellom to parter på løpende basis. Ifølge Exuma kan en nettside lages på alt fra en til 14 dager, så lenge man har gode arbeidsrutiner.

Skal du bare ha en enkel side med noen få subpages, kan det derfor være enklere å gjøre jobben selv gjennom en nettsidebygger. Da kan du raskt og enkelt utforme idéen din selv uten at du må kommunisere dette til noen andre. 

Tilgjengelige ressurser

En annen faktor som påvirker hvor lang tid det tar å lage en nettside er budsjettet ditt. Om du har et lite budsjett vil du mest sannsynlig gjøre mye av jobben selv, men da avhenger det av at du faktisk har tid til å gjøre de ulike oppgavene. Skulle du derimot ha tilgang til et stort budsjett, så kan du hyre inn den nødvendige ekspertisen for å få jobben gjort fortere. 

Som et utgangspunkt bør du derfor se på hvordan budsjettet ditt kan måle seg med de potensielle planene du har for nettsiden. I mange tilfeller kan det være lurt å bruke en nettsidebygger for å spare inn på generell utforming og koding av nettsiden din. Da kan du heller bruke det resterende budsjettet på innholdsproduksjon som vil gi et profesjonelt preg på siden din. 

Lage en nettside med nettsidebygger

Som vi allerede har vært innom, så er det gjerne en nettsidebygger som er det mest tidseffektive. Dette skyldes at du bare trenger velge elementer og bruke en brukervennlig designer for å plassere de på siden din. På denne måten slipper du at noen manuelt skal kode opp siden og bruke tid på rammeverket. Vi skal derfor se nærmere på hvor lang tid du kan forvente å bruke om du velger å lage din nettside med en plattform som Wix

1. Planlegge et konsept

Før du kan begynne å jobbe på siden din, må du vite hva du egentlig vil ha. Da er det viktig med et godt konsept som sikrer at du har noe å jobbe videre med. Om du allerede har denne planen klar, så er det greit å bare få det ned på papiret før du fortsetter. Skulle du derimot ikke ha en slik plan i tankene, så kan det fort gå 1-2 uker med planlegging av konsept før man går videre. 

2. Velg en nettsidebygger

Selv om det er lett å lage en nettside med en nettsidebygger, så kan det være vanskelig å velge en nettsidebygger. Det finnes nemlig utallige slike tjenester på nett, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken som er best egnet for ditt prosjekt. Vår erfaring er at Wix ofte har vist seg å være det beste alternativet, men her kommer det selvfølgelig også en del personlige preferanser inn i bildet. Selv om det finnes en del alternativer, så bør det ikke gå mer enn én dag eller to å velge nettsidebygger.

3. Planlegge innhold

En stor del av nettsiden din vil være innholdet. Om du har tenkt å starte en blogg, vil innholdet være avgjørende for at nettsiden din lykkes. Dette bør derfor planlegges godt før du begynner å ta fatt på selve utformingen av siden din. Grunnen til at innholdet bør kartlegges først, handler om at siden deretter kan tilpasses til dette. Skulle du begynt å motsatt ende, så kan det være behov for å tilpasse innholdet etter nettsiden, noe som kan bli begrensende. 

4. Utforming av nettsiden

Nå begynner ting å falle på plass, og du kan ta fatt på designet av nettsiden din. Denne bør ta utgangspunkt i de behovene du har, men også det innholdet som har blitt planlagt. På denne måten vil du raskt se hvilke behov du har for nettsiden din, samt hvor mange sider det vil være behov for. Dette er ofte den mest tidkrevende delen, men du kan spare en del tid dersom du benytter en nettsidebygger. 

5. Publisering 

Har du kommet hit, så vil du ha alle delene av nettsiden din på plass. Nå gjenstår det bare å legge ut innholdet på den nye siden din og deretter publisere denne. Pass på at du har lagt opp innholdet før du publiserer, slik at ikke siden din blir feilaktig indeksert med innhold som egentlig ikke skal være der.

3 av 3
flag Mest populær
Wix
Webnode
Squarespace
Prøv Wix Prøv Webnode Prøv Squarespace
Pris fra Gratis Gratis $16
Nettbutikkløsning Ja Ja Ja
Brukervennlighet
star icon star icon star icon star icon star icon

4.9/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Designmuligheter
star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.4/5

star icon star icon star icon star icon

3.6/5

Kundeservice
  • Live chat
  • Telefon
  • E-post
  • 24/7
  • E-post
  • Telefon
  • Live chat
  • E-post
  • 24/7
Totalscore
star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Les vår Wix
anmeldelse
Les vår Webnode
anmeldelse
Les vår Squarespace
anmeldelse

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.