Hvorfor man burde starte en blogg

De fleste har nok fått høre at man burde starte en blogg, men kanskje ikke fått noen overbevisende argumenter for hvorfor? Da har vi svaret for deg! I denne artikkelen har vi samlet en rekke gode grunner til hvorfor man burde starte en blogg i dag. Uansett om du skal lansere en blogg for virksomheten din eller bare vil dele en interesse med et publikum, så har vi argumentene du trenger!

Fortsatt ikke helt overbevist om at en blogg er noe for deg? Her har du 9 gode grunner til hvorfor du bør ta det endelige steget i dag. Allerede bestemt deg for å starte en blogg, men vet ikke helt hvordan du kommer i gang? Da kan vi anbefale deg å lese vår guide til hvordan du kan lage en blogg enkelt

9 gode grunner til å starte en blogg

Noen ganger trenger man bare litt ekstra motivasjon til å komme i gang, og nettopp derfor har vi samlet 9 gode grunner til hvorfor du burde starte en blogg. Disse vil riktignok ikke være relevante for alle – men vi tror at de vil treffe godt hos den gjennomsnittlige leseren vår. 

1. For å inspirere publikummet ditt

Uansett om du skal lansere en blogg for virksomheten din eller for deg selv, så vil det være en utmerket plattform til å inspirere andre. Her kan du spre budskapet ditt, dele erfaringer og inspirere andre til å ta grep i hverdagen. Kanskje har dere et spennende prosjekt som flere burde vite om, men ikke et budsjett som lar dere klistre det over store reklameplakater? 

Da kan en blogg være et utmerket verktøy som får ordet ut til folket. Vil du bare bidra til å gjøre hverdagen litt bedre for noen andre, så kan en blogg bidra til å inspirere andre som vil:

 • Endre livet sitt til det bedre
 • Øke produktiviteten i arbeidet sitt
 • Skape noe eget de kan være stolte av 
 • Hjelpe andre mennesker

Det er strengt tatt ingen begrensning på hva du kan oppnå med en blogg, men pass på at du har motivasjonen til å gjøre det over lengre tid.

2. For å utvikle skrivingen din

Mange som ønsker å jobbe med innholdsproduksjon vil gjerne starte med en blogg. Dette er en utmerket mulighet til å finne ‘stemmen sin’ og utvikle hvordan man skriver for et publikum. Skulle bloggen oppnå suksess kan den også fungere som et utmerket eksempel i en portefølje når du skal ut å finne nye kunder. 

Ofte kan det være nyttig å øve seg på å skrive med den hensikt at noen andre skal lese det. Dette vil bidra til at man mer effektivt kan utvikle fortellerstemmen sin og oppnå mer inspirerende innhold langsiktig. Her er det riktignok ingen fasit, men det kan være et utrolig verktøy å drive en suksessfull blogg, eller lykkes med en nettbutikk

3. Lære noe nytt

Skal man sette opp sin første blogg vil dette involvere installasjon av CMS, sette opp SEO strategier og utvikle nettsiden din. Mange bloggplattformer er riktignok brukervennlige på dette området, men de kan fortsatt være et godt alternativ for deg som vil lære noe nytt. Her kan du prøve og feile uten at det går på bekostning av noen, noe som ofte kan være greit. 

I tillegg til å skrive innholdet på nettsiden din vil du gjerne måtte tenke på utseende, e-post markedsføring, sosiale medier og SEO strategier. Alt dette kan bidra til at du utvikler kunnskapene dine på området ytterligere og på denne måten også deg selv fagmessig. 

4. For å utvikle merkevaren din på nett

Ved siden av muligheten til å utvikle de tekniske ferdighetene dine, så er en blogg også et utmerket verktøy for deg som vil utvikle synligheten din på nett. Spesielt for deg som bruker bloggen for selskapet eller som frilanser vil dette være nyttig. Da kan du effektivt bruke innholdet på bloggen til å promotere tjenestene deres/dine, og bygge opp autoritet på området ditt. 

Her er det viktig at leserne får godt innhold, samt at du kan tilby kunnskap om det du formidler. Et godt eksempel på dette vil være en produsent av verktøy som bruker bloggen til å fortelle hvilke muligheter ulike verktøy gir – eller hvordan man skal vedlikeholde verktøyet sitt best mulig. 

En frilanser på sin side kan bruke bloggen til å skrive om det emnet man leverer tjenester innen. Tilbyr du digital markedsføring kan du skrive om dette, eller om du jobber med søkemotoroptimalisering, så kan du tilby artikler om hvorfor dette er så viktig. Det viktige her er at du tilbyr noe som bidrar til å etablere merkevaren din som en autoritet på emnet. En blogg kan altså være en veldig fin måte å få ekstra inntekt på.

Les vår guide om hvordan du kan tjene penger på en blogg.

5. For å utfordre deg selv

Selv om en blogg kan starte i det små, så kan det fort være en svært skalerbar plattform. Dette kan være en trygg arena for deg som ønsker å utvikle ferdighetene dine rundt et publikum. Kanskje du til vanlig er en introvert, men har mye kunnskap å dele? Da kan en blogg være et godt utløp for dette.

Fordelen med en blogg er at du selv bygger plattformen og dermed kan bidra til hvordan den skal fungere. Mange opplever en blogg som en verdifull kanal hvor de kan dele sine erfaringer, kunnskaper og ikke minst møte et publikum. 

Mange som starter en blogg gjør dette for å oppnå en følelse av mestring, men det kan også være mange andre fordeler knyttet til etableringen. For en bedrift vil det naturligvis være en godt egnet kanal til å kommunisere direkte med kundene sine, eller til å prøve ut nye idéer. Lojale lesere vil ofte kunne kommentere og tilby tilbakemelding, noe som kan være et godt utgangspunkt for debatt.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

6. Skape en ekstra inntekt

Det er ingen hemmelighet at en suksessfull blogg kan være en utmerket kilde til litt ekstra inntekt. Her kan det riktignok ta litt tid før man begynner å tjene noe penger, men når bloggen først får et fotfeste vil det raskt være mulig å tjene penger på trafikken din. Mange frilansere som starter en blogg ved siden av arbeidet sitt ender opp som bloggere da dette fort kan bli lukrativt i lengden. 

Her er det viktig å merke seg at det er ingen ‘bli rik fort’ løsning å starte en blogg, men dersom det gjøres skikkelig har en blogg uten tvil gode muligheter for å bli inntektsbringende. Hvis du sparer penger på etableringen av nettsiden til bloggen, kan du øke overskuddet.

7. Møte nye mennesker

En ubestridt ting knyttet til det å lansere sin egen blogg – du vil fort komme i kontakt med et enormt antall nye mennesker. Spesielt for deg som skriver på engelsk kan det være spennende å se hvor langt bloggen din kan nå. Mange liker å lese blogger som en kilde til informasjon, og dette kan fort føre til at du møter på en rekke spennende mennesker der ute. Det finnes flere måter å oversette en nettside på, og gjennom flere språk kan du nå ut til et bredere publikum internasjonalt. 

Det beste av alt er at de fleste som taster seg inn på bloggen vil ha en interesse for det emnet du dekker, og dermed vil du fort komme i kontakt med mennesker som har en lik interesse som den du har selv. Plutselig har dere noe til felles som kan gjøre at bloggen blir en arena for å møte nye, spennende mennesker. 

8. Markedsføre deg selv

Selv om vi allerede har nevnt at en blogg kan bidra til å styrke merkevaren din på nett, så er det også en god mulighet til å fange opp nye muligheter. Mange bloggere som dekker relevante emner har fått tilbud om andre jobber basert på bloggen sin. Det kan være at noen ser etter en ghostwriter på sosiale medier, eller at en bedrift ønsker at du også skal skrive for dem. 

Mange bloggere kan skalere opp virksomheten sin og finne nye kunder basert på det den eksponeringen de får på bloggen sin. Du bør derfor tilse at bloggen har en klar kontaktside, og gjerne at alle innlegg er kreditert til den faktiske skribenten. Unngå profiler som ‘redaksjonen’, ‘admin’ og lignende – bruk fullt navn (så lenge skribenten er komfortabel med dette) og gjerne legg med lenker til sosiale medier (LinkedIn) for den som har skrevet det. Et godt design på nettsiden er også viktig for hvilket inntrykk de besøkende sitter igjen med etter å ha lest innleggene.

9. Kunnskapsformidling

Det er liten tvil om at det å starte en blogg kan være en fantastisk mulighet til å lære noe nytt, men du vil også få muligheten til å lære bort noe nytt. Her kan du dele dine egne kunnskaper og erfaringer med et publikum som er villig til å lære. Dette kan være givende og spennende for deg som vil bygge deg en karriere utenom det vanlige. Ikke minst vil du selv være i kontroll av hvordan dette blir formidlet til mottakerne dine. 

Oppsummering

Det kan være mange gode grunner til å starte en blogg, og i dette innlegget har vi utforsket noen av dem. Her er det viktig å huske at man selv bør ta seg tiden til å finne ut hvilke motivasjoner som egentlig driver deg videre. Skulle du allerede nå være i tvil om du har tid og energi til å lansere en blogg, så kan det være lurt å tenke seg om et par ganger til først.

3 av 3
flag Mest populær
Wix
Webnode
Squarespace
Prøv Wix Prøv Webnode Prøv Squarespace
Pris fra Gratis Gratis $16
Nettbutikkløsning Ja Ja Ja
Brukervennlighet
star icon star icon star icon star icon star icon

4.9/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Designmuligheter
star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.4/5

star icon star icon star icon star icon

3.6/5

Kundeservice
 • Live chat
 • Telefon
 • E-post
 • 24/7
 • E-post
 • Telefon
 • Live chat
 • E-post
 • 24/7
Totalscore
star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Les vår Wix
anmeldelse
Les vår Webnode
anmeldelse
Les vår Squarespace
anmeldelse

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.