Nettbutikk pris: Hva koster det? Lage selv vs. byrå

En avgjørende faktor når du skal starte nettbutikk er kostnadene. Det er en rekke ulike faktorer som påvirker prisen på nettbutikken, og det er nettopp dette vi skal se nærmere på i dag. I denne guiden har vi samlet alt du trenger å vite om nettbutikkpriser, og hva som påvirker den totale kostnaden for ditt nettbutikkprosjekt.

Det kan være en spennende mulighet å lansere en ny nettbutikk, men hvor mye du har mulighet til å investere vil ofte danne rammeverket for mulighetene dine. Du bør også tenke på hvor mye det vil koste pr mnd, men dette kommer vi tilbake til senere. Målet med denne guiden er at du skal få en god introduksjon til hvilke priser som gjelder, og dermed kan avgjøre hva du ønsker.

Oppsummering

 • Prisen på nettbutikk påvirkes av mange forskjellige faktorer, inkludert størrelsen på butikken, designet, funksjoner og andre tillegg i tjenesten hvis du ønsker det.
 • Størrelsen på nettbutikken din vil påvirke driftskostnadene, mens en nettbutikkløsning som Shopify eller WooCommerce vil påvirke hvor stor lagringsplass du trenger. Gode nettbutikkløsninger på markedet inkluderer Shopify, Squarespace, WooCommerce og BigCommerce.

Er du klar for å starte nettbutikk? Les videre for å lære hvilke priser du kan forvente å møte på underveis.

Best i test – vinnere

1. Shopify – En av de aller beste nettbutikkløsningene
2. Squarespace – En god nettsidebygger for stilrene nettsider
3. WooCommerce – Et veldig godt valg for de som liker WordPress
4. BigCommerce – Et godt alternativ for store nettbutikker

Ulike faktorer som påvirker nettbutikk prisen

Det er en rekke ulike faktorer som påvirker prisen på nettbutikken, men mye av dette er inkludert i abonnementet ditt. Du bør derfor tenke godt gjennom hvilke funksjoner du ønsker i butikken, og hva som er inkludert i tjenesten din. Noen vil også kreve at du kjøper domene, SSL sertifikat og andre tillegg, noe som vil påvirke prisen ytterligere.

I de neste avsnittene skal vi derfor gå nærmere gjennom hva du kan forvente å betale for din nye nettbutikk, samt hva du får hos ulike nettbutikkplattformer.

Størrelse på nettbutikken

Det første som vil påvirke prisen på din nettbutikk er størrelsen på butikken din. Litt enkelt forklart kan vi sammenligne dette med en fysisk butikk, der størrelse på lokalet vil påvirke driftskostnaden din. Du får nemlig en lignende kostnad i en nettbutikk, men du slipper unna vaskehjelp. Størrelsen på nettbutikken din avgjøres nemlig ved hvor mange undersider du skal ha, noe som igjen påvirker design kostnaden.

Eksempelvis vil en nettbutikk med stort antall produkter ha flere sider enn en butikk som bare selger noen få. Her er det viktig å finne en god balanse, da unødvendig mange undersider kan gjøre det vanskelig for kunder å finne frem blant produktene våre.

Denne kostnaden er spesielt aktuell dersom du velger et byrå som bidrar med design, da dette vil resultere i en større jobb som må utføres. Velger du derimot en nettbutikkløsning som Shopify og WooCommerce, vil størrelsen primært påvirke hvor stor lagringsplass du trenger på ditt webhotell.

Design

Vi har så vidt vært innom det allerede, men design og utforming er en kostnad som kjenner få grenser. Når du skal lansere din første nettbutikk er det viktig med et responsivt design, men du bør holde kontroll med kostnadene. Det finnes en rekke gode maler som kan tilpasses til individuelle preferanser, noe som gjør det unødvendig med et kostbart byrå.

Skulle du ønske å lage en mer avansert nettbutikk i fremtiden, vil du alltid ha mulighet til å hyre inn et byrå når budsjettet tillater det. I starten vil vi anbefale de fleste å bruke templates (ferdigmaler), noe du får inkludert hos både Shopify og BigCommerce. Velger du derimot WooCommerce kan du velge ulike temaer for WordPress, men disse må du ofte betale for.

Innhold

En kostnadspost som mange glemmer når de skal lansere sin første butikk er innholdet. Du må selvfølgelig ha produkter å selge, men du bør også ha innhold som promoterer dette innholdet. Her snakker vi om alt fra beskrivelser av ulike produkter, til blogginnlegg og innhold for den generelle nettsiden din.

Du kan selvfølgelig lage dette selv, men dersom du ønsker at nettbutikken skal fremstå profesjonell, vil det ofte lønne seg å la en profesjonell skribent gjøre denne jobben. Godt innhold på nettsiden kan benyttes til markedsføring, så man kan ofte snike litt av markedsføringsbudsjettet til produksjon av innhold.

Dette gjelder spesielt blogginnlegg og innhold som kan deles i andre kanaler, og på den måten gi en verdi til markedsføring. Eksempelvis kan det skrives gode blogginnlegg om alt du trenger å vite om ulike produkter, eller veiledninger som kan vise hvordan man får mest mulig ut av et produkt.

Teknologi

Tidligere var det gjerne knyttet store kostnader til utvikling av teknologi, men slik er det heldigvis ikke lenger. Nå finnes det en rekke kostnadseffektive løsninger du kan velge for nettbutikken din – alle med konkurransedyktige priser pr mnd. Imidlertid er det en del forskjeller på de ulike alternativene, så vi skal se nærmere på noen av de beste å starte med. Det går også an å velge de ulike nettsidebyggernes gratisutgaver for å se hvilke som passer din butikk best.

Shopify oppsummering

# Shopify

En av de aller beste nettbutikkløsningene

Pris fra: $29/mnd

logo

Best for store nettbutikker

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Hva vi liker med Shopify

Shopify er absolutt en av de beste nettbutikkløsningene for store nettbutikker. Vi anbefaler derfor Shopify til store bedrifter som er ute etter å skalere opp. De har utrolig mange gode apper som gir deg tilgang til avansert funksjonalitet.

Fordeler

 • star iconVeldig god for store nettbutikker
 • star iconStøtte for multi-plattform salg
 • star iconOver 3000 apper tilgjengelig
 • star iconGode betalingsløsninger

Ulemper

 • star iconHøye transaksjonsgebyr
 • star iconIkke fullt så brukervennlig som konkurrentene

Shopify har lenge vært vårt foretrukne alternativ for nettbutikken og det er ikke uten grunn. Med et abonnement på Shopify får du tilgang til flere nyttige verktøy og Shopify Payments, deres egen betalingsløsning. Kort fortalt er Shopify en alt-i-en løsning for der som vil starte nettbutikk så kostnadseffektivt som mulig. De tilbyr tre ulike abonnementer, der hvert abonnement har ulike funksjoner inkludert.

En klar fordel med å velge en løsning som Shopify er at du enkelt kan skalere opp nettbutikken din etterhvert som den vokser. Du kan også legge til et ubegrenset antall produkter, samt bruke ulike verktøy for markedsføring, SEO og design. Spesielt sistnevnte er utrolig enkelt med Shopify, da du får tilgang til hundrevis av templates og en dra-og-slipp editor.

Dessverre finnes det ingen gratis alternativ hos Shopify, men når vi har sammenlignet priser med ulike konkurrenter er de svært konkurransedyktige. Dette kombinert med hva du får tilgang til gjør abonnementet enkelt å forsvare prismessig.

logo

Best for store nettbutikker

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Squarespace oppsummering

# Squarespace

En god nettsidebygger for stilrene nettsider

Pris fra: $16/mnd

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hva vi liker med Squarespace

Squarespace er en nettsidebygger som lar deg lage vakre, funksjonelle nettsider og nettbutikker, uten å kunne noe om webdesign. God kundeservice med chat funksjon er enda et stort pluss, da du får svar på det aller meste nærmest umiddelbart. Nettbutikkløsningene er også veldig gode, noe som gjør Squarespace til en nettsidebygger som bedriften kan vokse med. Du får for eksempel med gode markedsføringsverktøy til å profilere nettstedet ditt.

Fordeler

 • star iconVelutviklet bloggverktøy
 • star iconGod kundeservice
 • star iconModerne og profesjonelle maler
 • star iconApp som lar deg designe via mobil

Ulemper

 • star iconIngen kundestøtte via telefon
 • star iconKan være krevende å endre ferdige maler

Squarespace er kanskje ikke det de fleste forbinder med en nettbutikk, men denne nettsidebyggeren tilbyr faktisk en utrolig god modul for nettopp nettbutikker. I tillegg har de gratis support og kraftige verktøy for inbound markedsføring. Kombinasjonen av nettbutikken og nettsidebygger gjør at Squarespace på lik linje med Shopify er en utmerket løsning for din første butikk.

Akkurat som Shopify har Squarespace sin egen betalingsløsning, så her kan du enkelt legge til integrasjon mot forskjellige tredjeparter. Imidlertid er det verdt å merke seg at både Shopify og Squarespace har transaksjonsgebyrer på sine rimeligste planer. Går du derimot for en premium løsning vil du slippe dette gebyret på alle transaksjoner.

Squarespace er spesielt populær blant utviklere som har et spesielt øye for detaljer, da de har en av de beste utvalgene maler du kan skreddersy. Dette gjør at du får mer ut av nettsiden din, og enkelt kan skape et profesjonelt design helt uten behov for koding eller kjennskaper til CSS. De tilbyr også gratis support 24/7 som del av abonnementet, så om du skulle oppleve problemer får du raskt hjelp.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Mer om Squarespace:

 • Hvis du er usikker på om du skal velge Squarespace burde du lese vår anmeldelse
 • Les mer om Squarespace sine pakker og priser på deres egen hjemmeside

WooCommerce oppsummering

# WooCommerce

Et veldig godt valg for de som liker WordPress

Pris fra: Gratis

logo

Best for WordPress-brukere

star icon star icon star icon star icon

3.9/5

Hva vi liker med WooCommerce

WooCommerce tilbyr gode muligheter for tilpasset design til en rekke ulike nettsider. I tillegg er den enkel å bruke som grunnlag for en større nettbutikk, og svært tilrettelagt for GDPR. Her får du en nettbutikkmodul som kan tilpasses de aller fleste WordPress sider, og som takket være open-source kode er lett å skreddersy. Vi liker spesielt godt at det finnes en rekke maler tilpasset WooCommerce som lett er tilgjengelig på nett.

Fordeler

 • star iconMye avansert funksjonalitet for store nettbutikker
 • star iconGode muligheter for å tilpasse designet
 • star iconLett å styre brukerrettigheter for kunder og administratorer

Ulemper

 • star iconIkke så lett for nybegynnere
 • star iconDårlig kundeservice

Ønsker du mer fleksibilitet og kontroll på nettsiden din, vil WooCommerce uten tvil være det beste alternativet for nettbutikker. Dette er en open-source plattform utviklet for WordPress CMS, noe som betyr at du enkelt kan legge til en nettbutikk til alle typer WordPress nettsider bare ved å installere utvidelsen til WooCommerce.

Imidlertid fører dette med seg noen ekstra kostnader, da du selv er ansvarlig for hosting, design og domene. WooCommerce utvidelsen er riktignok gratis, men du vil fort trenge funksjoner og utvidelser som krever forskjellige lisenser i butikken din. Hva disse koster varierer fra produkt til produkt, men kombinert kan det fort havne på samme nivå som et abonnement hos Shopify eller over.

Når det er sagt, så kan WooCommerce være et godt utgangspunkt for deg som ønsker å kombinere innhold, salg av produkter og det lille ekstra på nettsiden din. Ettersom plattformen er open-source får du langt friere tøyler enn hos Shopify og Squarespace, noe som kommer godt med for deg som vil utvikle en unik nettbutikk over tid. WooCommerce har ingen egne betalingsløsninger, men kan knyttes opp mot en rekke tredjepartsleverandører.

logo

Best for WordPress-brukere

star icon star icon star icon star icon

3.9/5

BigCommerce oppsummering

# BigCommerce

Et godt alternativ for store nettbutikker

Pris fra: $29,95/mnd

logo

Mest kostnadseffektiv

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Hva vi liker med BigCommerce

Selv om Bigcommerce kan være litt krevende å sette opp, så er det en svært funksjonell plattform. Vi liker spesielt godt at den har tilretteleggelse for SEO noe vi savner i en rekke konkurrenter. Den er også mer kostnadseffektiv da du slipper transaksjonsavgifter. Bigcommerce er en godt egnet plattform for deg som skal ha en større nettbutikk, men ikke har et stort budsjett til dyrere plattformer.

Fordeler

 • star iconIngen transaksjonsavgifter sånn som hos Shopify
 • star iconMye god funksjonalitet som er innebygd
 • star iconGode muligheter for SEO

Ulemper

 • star iconIkke så lett å sette opp
 • star iconVarierende innlastningshastighet

Sist, men ikke minst har du BigCommerce som har en rekke likhetstegn med Shopify. Dette er en kraftig plattform for nettbutikker, men den er litt mer teknisk avansert enn Shopify. Du bør derfor ha litt forkunnskaper om design og utvikling før du tar fatt på BigCommerce sin plattform. Tar du deg derimot tiden til å lære plattformen godt, er det ingen tvil om at du får et utrolig kraftig verktøy.

En funksjon som BigCommerce gjør langt bedre enn de fleste konkurrenter, er den integrerte søkemotoren plattformen har. Dette gjør at kundene raskt kan finne frem i store utvalg produkter, noe som gjør den godt egnet for deg som skal selge mange ulike produkter samtidig. Du kan også legge til gavekort, rabattkoder og andre funksjoner – så for større nettbutikker kan BigCommerce absolutt være et godt alternativ.

Dessverre skuffer BigCommerce litt på design, da du får tilgang til et svært begrenset utvalg maler. Du må derfor belage deg på å kjøpe et premium design, noe som ofte kan koste fra 1200 – 1750 kroner. I tillegg får du kostnader pr mnd fra start, så dette kan fort være en litt kostbar løsning å benytte seg av.

logo

Mest kostnadseffektiv

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Vedlikehold

Akkurat som en fysisk butikk, vil en digital butikk kreve vedlikehold. Dette inkluderer servere, lisenser og varebestilling, men også oppdatering av innhold, SEO og markedsføring. Du bør derfor ha en klar strategi for hvordan nettbutikken skal vedlikeholdes, samt hvilke oppgaver som eventuelt skal settes ut til riktig ekspertise.

Det er lite som gir et like dårlig inntrykk hos kundene som en utdatert nettbutikk, så oppdatering av innhold og informasjon vil være viktig for den langsiktige suksessen. Du bør også sørge for at språk er formulert på en god måte, slik at du unngår unødvenige skrivefeil og lignende.

Kostnader for trafikk

Det hjelper lite om du har en fantastisk nettbutikk dersom ingen finner den. Du må derfor regne med å bruke deler av budsjettet på markedsføring og annonsering, spesielt i begynnelsen. Det finnes flere løsninger på dette, men SEM og annonsering vil ofte være det mest kostnadseffektive. Du bør også kombinere dette med SEO strategien din, da gode resultater på Google fort kan spare deg penger på annonsering langsiktig.

Lage nettbutikk selv vs. Byrå

Når du skal starte en ny nettside din har du to alternativer; du kan enten lage nettbutikken selv ved hjelp av en plattform som Shopify og Squarespace, eller du kan hyre inn et profesjonelt byrå som gjør jobben for deg. Førstnevnte er utent vil det mest kostnadseffektive, men dersom du har behov for noe helt spesielt - vil et byrå ofte være det beste alternativet.

De fleste vil klare seg med de tjenestene en plattform som Shopify byr på, spesielt i begynnelsen. Vår anbefaling er derfor at man avventer med et kostbart byrå til nettbutikken selv har budsjett som kan dekke kostnaden. På denne måten slipper du enorme oppstartskostnader og kan heller ta dette etterhvert som inntektene vokser.

Beste alternativ for deg som har et lite budsjett

Dersom du skal starte en nettbutikk på et lite budsjett, er det viktig at du velger den nettbutikkløsningen som gir kundene en best mulig opplevelse. Her er det liten vil om at det er Shopify som leverer nettopp dette. Et abonnement hos Shopify er kostnadseffektivt, men det gir deg samtidig tilgang til en rekke verktøy for en profesjonell nettbutikk. Du kan også integrere betalingsløsninger som Vipps.

På toppen av dette kan du enkelt kjøpe et domene, tilby en pålitelig betalingsløsning til kundene dine og nyte god integrasjon mot ulike sosiale medier.

Det er også verdt å merke seg at Shopify tilbyr ulike verktøy for inbound marketing og SEO, men her er de absolutt ikke best. Du burde belage deg på å bruke SEM og annonsering som drivkraft for butikken din fremfor organisk trafikk. Dette skyldes at Shopify butikker ofte oppnår en dårlig SEO score, noe plattformen dessverre lenge har slitt med.

Totalt sett er likevel Shopify det beste alternativet for deg med et lite budsjett, og vi har ikke funnet noen annen tjeneste som kan tilby en lignende tjeneste til denne prisen. Det er også en fordel at alle kostnader er inkludert i abonnementet, slik at du slipper å holde styr på en rekke ulike kostnader knyttet til nettbutikken din i starten.

Ofte stilte spørsmål om nettbutikk pris

Hvilke kostnader bør jeg forvente når jeg starter en nettbutikk?

Når du starter en nettbutikk, bør du forvente kostnader knyttet til utvikling av nettbutikken, kjøp av domene og hosting, betalingssystemer, og markedsføring. I tillegg kan det være løpende kostnader for vedlikehold av nettbutikken og oppdatering av innhold.

Hva er fordelen med å bruke en profesjonell tjeneste for å bygge min nettbutikk?

Ved å bruke en profesjonell tjeneste for å bygge din nettbutikk, får du tilgang til ekspertise og erfaring som kan sikre at nettbutikken din er brukervennlig, søkemotoroptimalisert, og designet for å konvertere besøkende til kunder. Dette kan være spesielt verdifullt hvis du ikke har teknisk kompetanse eller tid til å bygge og vedlikeholde nettbutikken selv.

Hvordan kan jeg redusere kostnadene ved å starte en nettbutikk?

Du kan redusere kostnadene ved å starte en nettbutikk ved å begynne med en enkel og rimelig løsning, som for eksempel en nettbutikk på en plattform som Shopify eller WooCommerce. Du kan også spare penger ved å håndtere noen oppgaver selv, som for eksempel legge til produkter og oppdatere innhold.

Hva er de potensielle inntektene fra en nettbutikk?

Potensielle inntekter fra en nettbutikk avhenger av mange faktorer, inkludert typen og prisen på produktene du selger, antall kunder, og effektiviteten av markedsføringen din. Selv om det kan være kostbart å sette opp en nettbutikk, kan potensielle inntekter være betydelige hvis du har en attraktiv produktlinje og en effektiv markedsføringsstrategi.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.