Nettside for event: Slik får du en event-nettside som engasjerer

Når man skal sette opp en nettside for event, så vil det gjerne være aktuelt å sette opp en side som bare skal brukes midlertid. Dette kan være at man skal ha muligheten til å dele ut informasjon til potensielle gjester – eller at man bare skal gi praktisk informasjon og selge billetter. Uansett vil en nettside for event sjeldent være noe du skal bruke langsiktig, og derfor er det heller ikke noe hensikt å bruke lang tid på siden din. 

Med det sagt, så vil du heller ikke sette opp en nettside som ser useriøs ut – da dette ofte kan reflektere dårlig på arrangementet ditt. Spørsmålet som dukker opp da vil dermed være hvordan man kan få en profesjonell nettside, men slippe å hyre inn et profesjonelt byrå for å gjøre jobben på dine vegne. 

Her kommer nettsidebyggere inn som et hendig verktøy. Nettsidebygger er programvare som lar deg bruke ferdige maler til å lage en nettside på 1-2-3. Fordelen med dette er at du raskt og enkelt kan finne et design som passer ditt arrangement, og deretter erstatte informasjonen med din egen. Ikke bare er dette en budsjettvennlig løsning, men det er også utrolig lettvint. De fleste nettsidebyggere er utviklet for nybegynnere, så her trenger du ingen forkunnskaper om koding, design eller annet. 

Klar for å finne den beste løsningen for ditt arrangement? Da er det bare å lese videre!

Hva er en nettsidebygger?

Før vi hopper inn i de beste løsningene, så vil det være greit med en rask introduksjon om hva en nettsidebygger egentlig er for noe. Mange som er på jakt etter sin første nettside har aldri brukt en slik løsning før. En nettsidebygger er plattformer som lar deg utforme og hoste en nettside uten at du må gjøre backend arbeidet selv.

For deg som bruker betyr dette at du kan bruke de enkle verktøyene deres for å utforme nettsiden din, og deretter publisere den rett på ditt webhotell. Du slipper styre med hosting, webhotell, domenenavn og lignende – da alt dette er inkludert i de fleste abonnementer. På denne måten kan du raskt og enkelt lage en profesjonell nettside som øyeblikkelig blir synlig på nett dersom du ønsker dette. 

Nå finnes det riktignok utallige nettsidebyggere på nett, og vi har allerede omtalt flere av dem på denne siden. Imidlertid er det ikke alle som har et godt utvalg maler for arrangementer, så vi har vært litt selektiv på denne listen. Nedenfor finner du mer om de nettsidebyggerne vi mener er best egnet for å lage nettside for event raskt og enkelt i dag.

Beste plattformer for å lage en event-nettside

Det finnes utallige nettsidebyggere på markedet, men her har vi trukket frem de beste alternativene for deg som skal lage en nettside for event. 

# Wix

En testvinner som passer perfekt for nybegynnere

Pris fra: Gratis

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

 • star iconMange ulike abonnement
 • star iconMulighet for nettbutikk
 • star iconMulighet for blogg
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst

Ulemper

 • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
 • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
 • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 30 sider)

Wix har lenge vært det mest populære alternativet for nettsidebyggere på nett. Selskapet tilbyr en utrolig brukervennlig plattform der du får alt-i-ett løsninger basert på dine egne behov. Dette er ikke bare budsjettvennlig, men du kan også skalere plattformen etterhvert som du ser behov for dette. De har flere hundre ulike maler i utvalget sitt hvor mange av disse er skreddersydd for ulike arrangementer.

Når du har funnet den malen som passer ditt formål kan du enkelt tilpasse den med deres dra-og-slipp løsning. Noe av det som gjør Wix til en utrolig populær løsning er at du får alt du trenger for en nettside inkludert i kostnadseffektive abonnementer. Du slipper dermed bekymre deg over domene, webhotell og andre tjenester for nettsiden din.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Mer om Wix:

# Webnode

En super nettsidebygger for å komme i gang raskt

Pris fra: Gratis

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Hva vi liker med Webnode

Webnode lar deg lage profesjonelle nettsider, raskt og enkelt. Redigeringsverktøyet er brukervennlig, og du har tilgang til mange moderne maler. Du får god støtte for SEO. Det er også mulig å oversette nettsiden din til over 20 ulike språk. Webnode tilbyr abonnementer i ulike priskategorier, inkludert en gratisversjon til deg som er i oppstartsfasen med stramt budsjett.

Fordeler

 • star iconBrukervennlig designverktøy
 • star iconRimelige abonnement
 • star iconOversettelsesverktøy
 • star iconFlotte maler og templates

Ulemper

 • star iconBegrenset funksjonalitet for blogging
 • star iconFå funksjoner og designmuligheter

En annen nettsidebygger som raskt har blitt populær i Norge er Webnode. Dette plattformen benyttes i dag av mer enn 40 millioner brukere over hele verden. Akkurat som hos Wix kan du finne en mal for arrangementer og tilpasse denne til egne behov. Det som skiller denne fra Wix er at du har litt større fleksibilitet til å tegne ‘utenfor linjene’ hos Webnode. Dette innebærer at du kan tilpasse malene langt mer enn hos Wix, noe som kommer godt med dersom du er på jakt etter noe veldig spesielt.

Du får også muligheten til å utvide funksjonaliteten med en rekke applikasjoner, noe som kommer godt med dersom du skal tilføre kalender og andre verktøy på nettsiden din. Prismessig er de noe billigere enn Wix, så her kan du få mye verdi for pengene om du bare ser etter en enkel nettsidebygger.

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Mer om Webnode:

# Site123

Et godt valg for enkle nettsider

Pris fra: Gratis

logo

God for flerspråklige nettsider

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Hva vi liker med Site123

Site123 har god støtte for deg som vil ha en flerspråklig nettside. Redigeringsverktøyene er dessuten også tilgjengelig på mange ulike språk. Nettsidebyggeren er ganske rimelig og passer for deg på budsjett. De har også en gratisversjon som har ganske gode funksjoner, noe som gjør det lett å komme i gang på budsjett.

Fordeler

 • star iconGod språkstøtte
 • star iconGratisversjon
 • star iconRask hjelp fra kundestøtten
 • star iconVeldig enkelt å komme i gang

Ulemper

 • star iconBegrenset med med designmuligheter

Sist, men ikke minst har vi valgt å trekke frem Site123. Dette er en utrolig brukervennlig nettsidebygger der du bokstavelig talt kan lage en nettside på 1-2-3. Forskjellen på denne og de øvrige nettsidebyggerne er at Site123 benytter seg av kunstig intelligens. For deg som bruker betyr dette at du svarer på en del grunnleggende spørsmål om hensikten med nettsiden din, så vil Site123 bruke dette til å lage en nettside.

Skulle du ikke være fornøyd med resultatet kan du selv endre dette i deres editor. Her har de tilsvarende dra-og-slipp verktøy som Wix og Webnode, noe som gjør det utrolig enkelt å gjøre endringer. De har litt færre planer enn de øvrige kandidatene, men til gjengjeld får du 14 dagers prøveperiode og pengene tilbake dersom du ikke skulle være fornøyd.

logo

God for flerspråklige nettsider

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Mer om Site123:

Hvordan velge nettsidebygger for en event-nettside?

Når det finnes mange alternativer kan det være vanskelig å velge en løsning. Spesielt vanskelig kan det være dersom du aldri har brukt en nettsidebygger før, og dermed ikke vet helt hva du ser etter i utgangspunktet. For å gjøre dette litt enklere har vi hentet frem noen punkter du bør tenke gjennom før du gjør ditt endelige valg. 

Verdi for pengene

Først og fremst bør du tenke på hvor du får mest verdi for pengene. Nå kan det riktignok være vanskelig å gjøre en vurdering på dette uten å ha testet de ulike plattformene, men en rask titt på hva de ulike plattformene inkluderer kan gi en god pekepinn. De ulike aktørene vil nemlig liste opp hva du får inkludert i abonnementet ditt, noe som kan gjøre det mulig å sammenligne hvor du får mest verdi for pengene. 

Antall maler

Maler er en viktig del av nettsidebyggere, men utvalget er svært variabelt. Nå har vi riktignok funnet frem til de beste kandidatene for nettside til event, men om du skal bruke en nettsidebygger til andre formål bør du vurdere dette før du betaler for tjenesten. Heldigvis kan du se på porteføljen til de fleste aktørene uten å måtte opprette en konto, så ta deg tiden til å se nærmere på hvilke alternativer som finnes før du velger. 

Brukervennlighet

Om du aldri har laget en nettside før, så vil det være viktig at nettsidebyggeren er brukervennlig. De fleste benytter seg av en dra-og-slipp teknologi for utforming av nettsider, men brukerpanelet kan variere kraftig fra aktør til aktør. Her kan det være nyttig å lese litt ulike anmeldelser for å se hvordan forskjellige testere har vurdert brukervennlighet for den aktuelle plattformen. 

SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en viktig del av det å lage nye nettsider, men for et enkelt arrangement trenger ikke dette nødvendigvis være tilfellet. Om du bare skal ha nettsiden for intern informasjonsutveksling vil du sjeldent ta deg bryet til å legge en strategi for SEO på siden. 

Kundeservice

Skulle du være uheldig å oppleve problemer med nettsidebyggeren er det greit å vite at man kan få hjelp raskt og enkelt. Her tilbyr de fleste tjenestene vi omtaler på denne siden 24/7 kundeservice gjennom en chat-basert løsning, men dersom du skulle vurdere en ny tjeneste bør du uten tvil undersøke hvilke alternativer som finnes hos denne aktøren. 

Ofte stilte spørsmål om nettside for event

Hva er de viktigste funksjonene på en event-nettside?

En effektiv event-nettside bør inneholde detaljert informasjon om arrangementet, en enkel registreringsprosess, oversikt over programmet, informasjon om talerne, samt kontaktinformasjon. Avhengig av arrangementet, kan den også ha funksjoner som interaktive kart, påmeldingsfunksjoner for workshops, eller mulighet for kjøp av billetter.

Hvordan kan jeg sikre at min event-nettside tiltrekker seg besøkende?

For å tiltrekke seg besøkende til event-nettsiden din, bør du sørge for at den er søkemotoroptimalisert, brukervennlig og mobiltilpasset. I tillegg bør du aktivt markedsføre nettsiden gjennom forskjellige kanaler, som sosiale medier, e-postmarkedsføring, eller betalt reklame.

Hvorfor er det viktig med en mobiltilpasset event-nettside?

Det er viktig med en mobiltilpasset event-nettside fordi mange mennesker bruker mobilen som sitt primære verktøy for internettbruk. En mobiltilpasset nettside sikrer at besøkende får en god brukeropplevelse, uavhengig av hvilken enhet de bruker for å besøke nettsiden din.

Hvordan kan en profesjonell tjeneste hjelpe meg med å lage en event-nettside?

En profesjonell tjeneste har erfaring og kunnskap til å designe og utvikle en høykvalitets event-nettside som oppfyller dine spesifikke behov. De kan også tilby løsninger som søkemotoroptimalisering, brukervennlighet, mobiltilpasning, og integrering med tredjepartssystemer, som betalingssystemer eller registreringssystemer.

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.