Nettside for event: Slik får du en event-nettside som engasjerer

Når man skal sette opp en nettside for et event, er det gjerne aktuelt å sette opp en side som bare skal brukes midlertidig. Dette kan være nødvendig hvis man vil spre informasjon til potensielle gjester, eller om man skal selge billetter. Uavhengig av hva nettsiden skal brukes til, vil som regel eventsider tas ned så snart arrangementet er ferdig. Et unntak er for eksempel arrangementer som gjentas år etter år.

Selv om nettsiden bare skal brukes midlertidig, er det ingen unnskyldning for å slurve med utformingen. Ved et arrangement er det viktig at du lager en nettside som fremstår som profesjonell, men du trenger ikke å ansette et profesjonelt byrå for å gjøre jobben på dine vegne.

Når du skal lage en ny nettside til arrangementet, kan en nettsidebygger være et nyttig verktøy. Her vil du kunne bruke ferdige maler, og raskt finne et design som passer til prosjektet. Dette er både budsjettvennlig og tidsbesparende. De fleste nettsidebyggere er utviklet for nybegynnere, så her trenger du ingen forkunnskaper om koding, design eller annet. 

Klar for å finne den beste løsningen for ditt arrangement?

Best i test – vinnere

1. Wix – En testvinner som passer perfekt for nybegynnere
2. Webnode – En super nettsidebygger for å komme i gang raskt
3. Site123 – Et godt valg for enkle nettsider

Hva er en nettsidebygger?

Før vi hopper inn i de beste løsningene, så vil det være greit med en rask introduksjon om hva en nettsidebygger egentlig er for noe. Mange som er på jakt etter sin første nettside har aldri brukt en slik løsning før. En nettsidebygger er plattformer som lar deg utforme og hoste en nettside uten at du må gjøre backend arbeidet selv.

For deg som bruker betyr dette at du kan bruke de enkle verktøyene deres for å utforme nettsiden din, og deretter publisere den rett på ditt webhotell. Du slipper styre med hosting, webhotell, domenenavn og lignende – da alt dette er inkludert i de fleste abonnementer. På denne måten kan du raskt og enkelt lage en profesjonell nettside som øyeblikkelig blir synlig på nett dersom du ønsker dette. 

Nå finnes det riktignok utallige nettsidebyggere på nett, og vi har allerede omtalt flere av dem på denne siden. Imidlertid er det ikke alle som har et godt utvalg maler for arrangementer, så vi har vært litt selektiv på denne listen. Nedenfor finner du mer om de nettsidebyggerne vi mener er best egnet for å lage nettside for event raskt og enkelt i dag.

Beste plattformer for å lage en event-nettside

Det finnes utallige nettsidebyggere på markedet, men her har vi trukket frem de beste alternativene for deg som skal lage en nettside for event. 

Wix oppsummering

# Wix

En testvinner som passer perfekt for nybegynnere

Pris fra: Gratis

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

 • star iconMange ulike abonnement
 • star iconMulighet for nettbutikk
 • star iconMulighet for blogg
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst
 • star icon50% RABATT Utvalgte Wix Premium-abonnementer

Ulemper

 • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
 • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
 • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 100 sider)

Wix har lenge vært det mest populære alternativet for nettsidebyggere på nett. Selskapet tilbyr en utrolig brukervennlig plattform der du får alt-i-ett løsninger basert på dine egne behov. Dette er ikke bare budsjettvennlig, men du kan også skalere plattformen etterhvert som du ser behov for dette. De har flere hundre ulike maler i utvalget sitt hvor mange av disse er skreddersydd for ulike arrangementer.

Når du har funnet den malen som passer ditt formål kan du enkelt tilpasse den med deres dra-og-slipp løsning. Noe av det som gjør Wix til en utrolig populær løsning er at du får alt du trenger for en nettside inkludert i kostnadseffektive abonnementer. Du slipper dermed bekymre deg over domene, webhotell og andre tjenester for nettsiden din.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Mer om Wix:

Webnode oppsummering

# Webnode

En super nettsidebygger for å komme i gang raskt

Pris fra: Gratis

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Hva vi liker med Webnode

Webnode lar deg lage profesjonelle nettsider, raskt og enkelt. Redigeringsverktøyet er brukervennlig, og du har tilgang til mange moderne maler. Du får god støtte for SEO. Det er også mulig å oversette nettsiden din til over 20 ulike språk. Webnode tilbyr abonnementer i ulike priskategorier, inkludert en gratisversjon til deg som er i oppstartsfasen med stramt budsjett.

Fordeler

 • star iconBrukervennlig designverktøy
 • star iconRimelige abonnement
 • star iconOversettelsesverktøy
 • star iconFlotte maler og templates

Ulemper

 • star iconBegrenset funksjonalitet for blogging
 • star iconFå funksjoner og designmuligheter

En annen nettsidebygger som raskt har blitt populær i Norge er Webnode. Dette plattformen benyttes i dag av mer enn 40 millioner brukere over hele verden. Akkurat som hos Wix kan du finne en mal for arrangementer og tilpasse denne til egne behov. Det som skiller denne fra Wix er at du har litt større fleksibilitet til å tegne ‘utenfor linjene’ hos Webnode. Dette innebærer at du kan tilpasse malene langt mer enn hos Wix, noe som kommer godt med dersom du er på jakt etter noe veldig spesielt.

Du får også muligheten til å utvide funksjonaliteten med en rekke applikasjoner, noe som kommer godt med dersom du skal tilføre kalender og andre verktøy på nettsiden din. Prismessig er de noe billigere enn Wix, så her kan du få mye verdi for pengene om du bare ser etter en enkel nettsidebygger.

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Mer om Webnode:

Site123 oppsummering

# Site123

Et godt valg for enkle nettsider

Pris fra: Gratis

logo

God for flerspråklige nettsider

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Hva vi liker med Site123

Site123 har god støtte for deg som vil ha en flerspråklig nettside. Redigeringsverktøyene er dessuten også tilgjengelig på mange ulike språk. Nettsidebyggeren er ganske rimelig og passer for deg på budsjett. De har også en gratisversjon som har ganske gode funksjoner, noe som gjør det lett å komme i gang på budsjett.

Fordeler

 • star iconGod språkstøtte
 • star iconGratisversjon
 • star iconRask hjelp fra kundestøtten
 • star iconVeldig enkelt å komme i gang

Ulemper

 • star iconBegrenset med med designmuligheter

Sist, men ikke minst har vi valgt å trekke frem Site123. Dette er en brukervennlig nettsidebygger der du bokstavelig talt kan lage en nettside på 1-2-3. Forskjellen på denne og de øvrige nettsidebyggerne, er at Site123 benytter seg av kunstig intelligens. For deg som kunde innebærer dette at du svarer på noen grunnleggende spørsmål om hensikten med nettsiden din, så vil Site123 bruke informasjonen til å lage en nettside.

Skulle du ikke være fornøyd med resultatet kan du selv endre dette i rmedigeringsdelen av programmet. Her har de tilsvarende dra-og-slipp verktøy som Wix og Webnode, noe som gjør det enkelt å gjøre endringer. De har litt færre planer enn de øvrige kandidatene, men til gjengjeld får du 14 dagers prøveperiode og pengene tilbake hvis du ikke blir fornøyd.

logo

God for flerspråklige nettsider

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Mer om Site123:

Hvordan velge nettsidebygger for en event-nettside?

Det finnes mange alternativer på markedet, og det er ikke uvanlig at man sliter med å bestemme seg for hvilken leverandør man går for til slutt. Valget er spesielt vanskelig om du aldri har brukt en nettsidebygger før, og ikke vet helt hva du ser etter. For å gjøre avgjørelsen enklere, er det noen punkter du kan tenke gjennom.

Verdi for pengene

Først og fremst bør du tenke gjennom hvor du får mest verdi for pengene. Vi skjønner at det kan være vanskelig å vite hvor man får mest verdi for pengene før man har testet de ulike plattformene. Samtidig lister de ulike aktørene opp hvilke abonnementer de har, så sammenligningen er ikke nødvendigvis så vanskelig å gjøre på egenhånd. Her kan du se hva de ulike abonnementene innebærer, og hvilke tjenester som tilbys. Noen leverandører tilbyr også gratis løsninger slik at man kan teste dem i en periode for man velger om man ønsker å fortsette.

Antall maler

En av de store fordelene ved å bruke en nettsidebygger, er at de har ferdiglagde maler du kan bruke. Samtidig varierer utvalget mellom de forskjellige leverandørene. Her har vi funnet frem til de beste kandidatene for nettside til event, men om du skal bruke en nettsidebygger til andre formål bør du vurdere om andre alternativer passer bedre. Som regel kan du se på porteføljen til de fleste aktørene uten å måtte opprette en konto, så ta deg tiden til å se nærmere på hvilke alternativer som finnes før du velger. Du kan spare mye tid på utarbeidelsen av nettsiden ved å benytte deg av en mal.

Brukervennlighet

Om du aldri har laget en nettside før, er det være viktig at nettsidebyggeren er brukervennlig. De fleste benytter seg av en dra-og-slipp teknologi i forbindelse med utformingen av nettsiden, men disse funksjonene kan variere fra aktør til aktør. Her kan det være nyttig å lese litt ulike anmeldelser for å se hvordan forskjellige kunder har vurdert brukervennlighet til den aktuelle plattformen. 

SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en viktig del av det å lage nye nettsider, men for et enkelt arrangement trenger ikke dette nødvendigvis være tilfellet. Om du bare skal ha nettsiden for intern informasjonsutveksling vil du sjeldent ta deg bryet til å legge en strategi for SEO på siden. 

Kundeservice

Skulle du være uheldig å oppleve problemer med nettsidebyggeren er det greit å vite at man kan få hjelp raskt og enkelt. Her tilbyr de fleste tjenestene vi omtaler på denne siden 24/7 kundeservice gjennom en chat-basert løsning, men dersom du skulle vurdere en ny tjeneste bør du uten tvil undersøke hvilke alternativer som finnes hos denne aktøren. 

Ofte stilte spørsmål om nettside for event

Hva er de viktigste funksjonene på en event-nettside?

En effektiv event-nettside bør inneholde detaljert informasjon om arrangementet, en enkel registreringsprosess, oversikt over programmet, informasjon om talerne, samt kontaktinformasjon. Avhengig av arrangementet, kan den også ha funksjoner som interaktive kart, påmeldingsfunksjoner for workshops, eller mulighet for kjøp av billetter.

Hvordan kan jeg sikre at min event-nettside tiltrekker seg besøkende?

For å tiltrekke seg besøkende til event-nettsiden din, bør du sørge for at den er søkemotoroptimalisert, brukervennlig og mobiltilpasset. I tillegg bør du aktivt markedsføre nettsiden gjennom forskjellige kanaler, som sosiale medier, e-postmarkedsføring, eller betalt reklame.

Hvorfor er det viktig med en mobiltilpasset event-nettside?

Det er viktig med en mobiltilpasset event-nettside fordi mange mennesker bruker mobilen som sitt primære verktøy for internettbruk. En mobiltilpasset nettside sikrer at besøkende får en god brukeropplevelse, uavhengig av hvilken enhet de bruker for å besøke nettsiden din.

Hvordan kan en profesjonell tjeneste hjelpe meg med å lage en event-nettside?

En profesjonell tjeneste har erfaring og kunnskap til å designe og utvikle en høykvalitets event-nettside som oppfyller dine spesifikke behov. De kan også tilby løsninger som søkemotoroptimalisering, brukervennlighet, mobiltilpasning, og integrering med tredjepartssystemer, som betalingssystemer eller registreringssystemer.

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.