Sammenlign de 5 beste nettsidebyggerne

Sammenlign nettsidebyggere og kom i gang på 1-2-3

Sist oppdatert:

Nettsidelab finansieres av våre brukere. Dersom du kjøper noe gjennom våre lenker kan det hende at vi tjener en liten sum. Dette lar oss tilby vår tjeneste gratis.

  • Abonnement
  • Brukervennlighet
  • Kundeservice
  • Fordeler

Hvordan velge rett nettsidebygger for deg

Trenger du hjelp med å lage nettside, men usikker på om å leie inn en webdesigner er riktig vei å gå? I så fall bør du vurdere å bruke en nettsidebygger. Det er mange forskjellige valg for nettstedbyggere der ute, og hver og en har sine egne fordeler og ulemper. 

Det viktigste å huske på er at du bør velge den nettstedbyggeren som passer best for dine behov. Det er derfor umulig å si at den ene nødvendigvis er bedre enn den andre.

Beste nettsidebygger avhenger rett og slett av dine personlige preferanser. Vi anbefaler at du har dette i tankene når du leser gjennom vår store test og sammenligning av nettsidebyggere. Ha klart for deg hva målene dine er med nettsiden.

Her er noen spørsmål for å hjelpe deg med å bestemme hva slags nettstedbygger som passer best for ditt prosjekt eller din bedrift:

1) Vil du ha en nettstedbygger som lar deg bygge hjemmesiden på en enkel måte?

2) Trenger du kundestøtte?

3) Trenger du nettbutikk?

4) Hva er budsjettet ditt?

5) Trenger du avanserte funksjoner for bloggen din?

Annet du bør ha i tankene er om du ønsker ytterligere tjenester for å drive bedriften din. For eksempel, vil du ha en alt-i-ett plattform med både hjemmeside og verktøy for booking, CRM, medlemsportaler og lignende?

Sist, men ikke minst, bør du ha en langsiktig plan i tankene dine. Selv om du ikke har behov for ytterligere funksjoner på nettstedet ditt akkurat nå, så har du kanskje en langsiktig plan som krever flere verktøy? Eller vet du kanskje ikke enda?

I så fall bør du se etter en nettside bygger som du kan vokse med ved å bytte abonnement, slik at du slipper den krevende jobben med å bytte selve plattformen.

Hva vi ser etter for å finne beste nettsidebygger

Den beste nettstedbyggeren er en som lar deg lage en hjemmeside med godt utseende, har nødvendige funksjoner og som er brukervennlig. Her bryter vi kort ned de viktigste punktene med anbefalinger til beste nettside bygger under hvert avsnitt.

Brukervennlighet og kundestøtte

Alle de fem nettsidebyggerne vi har nevnt har god brukervennlighet og kundestøtte. Her er det ikke nødvendigvis én nettside bygger som skiller seg mer ut enn de andre, selv om tilbudet varierer litt mellom de ulike plattformene. Vårt beste tips er å besøke de ulike plattformene. Les gjennom FAQen og se hvordan du kan kontakte dem. Deretter velger du den som du liker best. 

For eksempel, er du ansatt i en liten bedrift så er det kanskje ikke så viktig at du kan chatte med kundestøtte midt på natten. Driver du med et prosjekt utenom vanlig arbeid, så er kanskje kundestøtte som er tilgjengelig 24/7 viktigere for deg. 

Maler, design og tilpasning

Alle hjemmesidebyggerne har flotte maler med tilpasningsmuligheter, slik at du kan lage en proff nettside for firmaet eller prosjektet ditt. Alle tilbyr også responsivt webdesign, slik at hjemmesiden din blir mobilvennlig. Det bør likevel nevnes at Squarespace skiller seg litt ekstra ut med flotte maler med Wix hakk-i-hæl.

Hvor vesentlig disse forskjellene er vil avhenge av din bedrift. For eksempel, en fotograf eller designer vil kanskje vektlegge en slående vakker portefølje høyere enn en selvstendig regnskapsfører. Ikke minst, så avhenger designet av kundene dine. Det viktigste er at du finner en mal som vekker tillit og som appellerer til målgruppen din.

Webnode og Site123 må trekkes frem som soleklare favoritter for deg som vil ha nettsiden tilgjengelig på ulike språk, uten å bruke masse ressurser på oversetting. Web.com har et spesielt fokus på maler og tilpasninger som passer for frilansere og små bedrifter, så ta også en titt på deres tilbud.

Ytterligere tjenester for bedrifter

Wix og Squarespace skiller seg ut fra de andre når det kommer til ytterligere tjenester for bedriften din. Dersom du ønsker en alt-i-ett plattform med f.eks. CRM og epostmarkedsføring, bør du ta en titt på disse to. Dersom dette ikke er så viktig, kan du trygt velge en av de andre.

Pris og abonnement

Site123 og Webnode skiller seg ut som websidebyggere med billige abonnement, uten at det går på bekostning av designet. Disse to passer veldig bra for deg som raskt vil komme deg på nett med en proff nettside, uten at du trenger noe spesielt avansert.

Web.com, Wix og Squarespace har også billige alternativer å velge blant. Funksjonaliteten er noe redusert, avhengig av hva du velger. Det må samtidig påpekes at du når som helst kan oppgradere. Wix har dessuten innholdsrike “app markeder” som lar deg utvide ytterligere.

Nettbutikk og e-commerce

De fleste nettsidebyggerne lar deg selge produkter, avhengig av abonnement. Funksjonaliteten kan imidlertid være begrenset. Wix og Squarespace har imidlertid egne abonnement for deg som har en stor nettbutikk eller er i rask vekst. Vi kan derfor anbefale dem til deg som vil ha nettsidebygger med nettbutikk integrert.

Spørsmålet som dukker opp nå er kanskje om du bør ha nettbutikkløsning eller nettsidebygger med nettbutikk? Det avhenger av hensikten din. Dersom du først og fremst kun skal selge produkter, kan en ren nettbutikkbygger være beste løsning.

Det er likevel enklere å lage en robust nettside og blogg sammen med nettbutikken din, dersom du velger nettstedbygger med mulighet for nettbutikk. Dersom du driver en blogg eller vil ha en proff nettside med mulighet til å skalere nettbutikken din med avanserte løsninger, vil Squarespace og Wix være et godt valg.

Konklusjon: Dette er beste nettsidebygger for deg

Nettsider er den digitale representasjonen av virksomheten din, og det er viktig at de er enkle å bruke og navigere. Det er mange nettstedbyggere tilgjengelig på markedet, og hver enkelt har sin egen måte å gjøre det enklere for deg å lage nettstedet ditt.

Å velge beste nettsidebygger for dine behov kan være en vanskelig oppgave. For å oppsummere kort, her er et par ting du bør huske på når du skal velge:

  • Hva er budsjettet ditt?
  • Hvilke funksjoner trenger du?
  • Hva er din langsiktige plan?

Da er det bare å ønske deg lykke til med å velge rett nettside bygger for dine behov.

Annonsering

Nettstedet vårt er gratis å bruke og ble opprettet for å gi deg - vår leser - bedre innsikt i hvilke muligheter som finnes når det kommer til nettsidebyggere. Vi mottar kompensasjon fra de aktørene som er omtalt på denne siden, og dette har også en effekt på plassering og eksponering som disse selskapene får på nettstedet. Rangeringene som tildeles selskaper bestemmes av vår subjektive mening og baseres på vår rangering metodikk som tar hensyn til merkevarens omdømme, ytelse og forbrukerinteresse. Oppføringer på denne nettsiden innebærer IKKE godkjenning av tredjepartsprodukter. Vi prøver å holde all informasjon, inkludert priser, så oppdatert som mulig, men tar forbehold om at disse kan endres uten vår viten.

Vår rangering

For å vise hvordan vi jobber, har vi samlet noen av de viktigste punktene vi veier som del av vårt arbeid. Hensikten med dette er å gi deg en bedre forståelse for hvordan vi verdsetter ulik funksjonalitet som del av vår anmeldelse.

Brukervennlighet Hvor enkel er tjenesten å bruke for en nybegynner?

Funksjonalitet Har den tilstrekkelig med verktøy tilgjengelig?

Pris Hvor mye får man for pengene?

Kundeservice Får man den hjelpen man trenger?

Omtaler Hvilke tilbakemeldinger har tjenesten fått fra andre brukere?