5 eksempler på gode Shopify nettbutikker

Shopify har lenge vært den foretrukne plattformen for nettbutikker – og det er ikke helt uten grunn. Plattformen tilbyr nemlig en svært brukervennlig løsning som lar deg starte en profesjonell nettbutikk på noen få tastetrykk. Da er det vel ikke så overraskende at mange av de mest populære nettbutikkene i dag benytter seg av nettopp Shopify. 

I denne artikkelen har vi hentet frem fem gode eksempler på gode Shopify nettbutikker for å illustrere hva du kan oppnå med plattformen. Vi har forsøkt å hente frem nettbutikker med litt kontraster slik at du lett kan hente inspirasjon til hva du selv ønsker å oppnå med nettbutikken din. Du vil også finne et par norske nettbutikker inkludert i listen, noe som viser at Shopify fungerer like godt her hjemme som den gjør internasjonalt. 

Våre Shopify nettbutikk favoritter

Nedenfor finner du en liste over fem gode eksempler på hva man kan oppnå med Shopify. Alle disse nettbutikkene er bygget med nettopp Shopify sin løsning, noe som gir en god kilde til inspirasjon til hva du kan oppnå. 

Taylor Stitch

Taylor Stich er et klesmerke for herrer med lang historie i motebransjen. Selskapet fokuserer på bærekraftig design og utendørsaktiviteter. Nettsiden deres er et godt eksempel på hvordan du kan integrere innhold i nettbutikken din. Her vil du finne flere seksjoner, bærekraftig utvikling og selskapets visjon. 

Alt dette er bygget rundt et enkelt utseende som har få forstyrrende elementer på forsiden. Dette åpner for at brukeren kan navigere seg i eget tempo og finne frem til de ønsker. Minimalistisk, men fortsatt fargerikt nok til at det kan være inspirerende for kundene. Taylor Stitch er et godt eksempel på hva du kan oppnå med Shopify uten å bruke mye penger på eksterne designere.

Gymshark

En annen nettbutikk som mange nordmenn har kjennskap til er Gymshark. Treningsmerket har lenge vært utrolig populært i Norge og de benytter seg av nettopp Shopify for å drive nettbutikken. De har valgt et vidt forskjellig design fra Taylor Stich og har mye mer fokus på produktene sine på nettsiden. Her vil du finne mye av utvalget direkte på nettsiden og det er flere bevegelige elementer som står i stil med selskapets identitet. 

Gymshark har etterhvert utvidet til å ha et imponerende utvalg klær, noe som gjør det viktig å trekke frem mange av disse på forsiden deres. Dette gjør de på en god måte gjennom sitt rutenett og nesten uten forstyrrende elementer. De har også en enkel fargetone som gjør siden oversiktlig når man scroller seg nedover. Tradisjonell navigasjon i menyen gjør at siden er brukervennlig. 

Moscot Eyewear

Du kan også inkludere bevegelige elementer på din nettside med Shopify. Dette er Moscot Eyewear et godt eksempel på. Nettbutikken har et langt mer interaktivt design som består av bilder, videoer og ulike produkter. De har også integrert sosiale medier, en kundeservice chat og mange andre elementer på siden sin. 

Til tross for dette har de et stilrent design som gjør det enkelt å navigere seg rundt. En sticky meny følger deg nedover på siden slik at du alltid kan hoppe til den kategorien eller siden du ønsker uten å måtte scrolle tilbake til toppen først. Nederst har de et enkelt sitemap og quick-link til alle de viktigste sidene i footer for økt brukervennlighet. 

Chillout

Chillout er en norsk nettbutikk som tilbyr en rekke varer friluftsklær og utstyr. Selskapet har raskt vokst til å bli en av de største i sin nisje gjennom aktive kampanjer og markedsføring. Her er det liten tvil om at selskapet har lagt mye detaljer i planlegging av forsiden sin – og det er rød tråd som følger design, farge og bilder gjennom det hele. 

Alt er bygget opp ved hjelp av malene fra Shopify og skreddersydd etter ønske. Dette sørger for at Chillout kan friste med en innovativ, brukervennlig og utrolig rask nettbutikk. Du vil finne det aller meste på forsiden deres, eller du kan bruke navigasjonen i footer dersom du vil finne quick links til noe spesielt. Her har de også informasjon om selskapet, utsalgssteder og lignende. 

Black Cat

Black Cat er en av de eldste kaffe og te husene i Oslo, men de har også en sterk tilstedeværelse på nett. Her har de valgt Shopify som sin plattform og et utrolig stilrent design. Black Cat nettbutikken er et utmerket eksempel på hvordan et minimalistisk design kan fremstå moderne og tradisjonelt samtidig. 

De bruker enkle elementer til å presentere produktene i nettbutikken sin og har en enkel navigasjon nederst. I tillegg har de en kundeservice chat og ulike sosiale medier. Alt av nødvendig informasjon er tilgjengelig i footer slik at kundene raskt kan finne frem. Selv om siden er utrolig enkelt lagt opp, så får den frem budskapet og produktene på en utrolig effektiv måte – noe vi kan sette pris på i disse hektiske tider. 

Hvorfor bør du velge Shopify?

Det finnes en rekke ulike plattformer som lar deg lage en nettside i dag. Imidlertid er det langt fra alle som tilbyr en like komplett løsning som det Shopify gjør. Her kan du enkelt utforme nettsiden din, kjøpe domene og legge til rette for et stort utvalg betalingsmetoder. Du får også løpende analyse av nettsiden din slik at du enkelt kan se hvordan kundene benytter seg av den.

Eneste ulempen med Shopify er at de er langt fra den beste når det gjelder søkemotoroptimalisering. Du bør derfor belage deg på å kjøre en del annonser eller bruke sosiale medier aktivt for å promotere nettsiden din. Skulle du ønske å utforske andre alternativer til Shopify, så er Wix, Webnode og Squarespace alle attraktive for å lansere en nettside med nettbutikk på. 

Oppsummering

I denne artikkelen har vi sett nærmere på fem gode eksempler på hva man kan få til med Shopify nettbutikk. Vi har sett på hvordan ulike design kan påvirke en merkevare og ikke minst hvordan de har benyttet seg av det samme utgangspunktet vidt forskjellig. Forhåpentligvis kan dette være til god inspirasjon for deg som lurer på hvordan du kan utforme og lykkes med din egen Shopify nettbutikk

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.