Shopify Norge: Anmeldelse & Tips for norske brukere

Shopify er en av de mest populære løsningene for nettbutikker i verden, men gjelder dette også Shopify Norge? Plattformen ble først lansert i 2009 og har siden den gang blitt kåret til en av de beste e-Commerce løsningene på markedet. Men når det er sagt, så er Shopify svært sentrert rundt det amerikanske markedet, så hvor godt egnet er den egentlig for Norge?

Det er dette vi skal se nærmere på i vår Shopify anmeldelse for det norske markedet. Vi skal se nærmere på hvordan plattformen kan tilpasses norske brukere, hvilke alternativer du finner og ikke minst hvordan du kommer i gang med Shopify i Norge.

Oppsummering

 • Shopify er en hosted eCommerce plattform som gir abonnenter webhotell, nettbutikk, eget domene, verktøy for design av nettbutikk, integrerte betalingsløsninger og Point of Sale (POS) funksjoner.
 • Shopify anbefales for store nettbutikker. Shopify har over 3000 apper tilgjengelig for avansert funksjonalitet, støtte for multi-plattform salg og gode betalingsløsninger. Transaksjonsgebyrene er noe høye og plattformen er ikke like brukervennlig som noen konkurrenter, men tilbyr en omfattende og integrert løsning for nettbutikk og markedsføring.

Vurderer du å drive nettbutikk med Shopify Norge? Da bør du lese denne anmeldelsen først.

Hva er Shopify?

Shopify er det vi kaller en hosted e-Commerce plattform, noe som betyr at den er en alt-i-ett løsning. Et abonnement til Shopify vil dermed gi deg webhotell, nettbutikk, eget domene og de ulike verktøyene du trenger for å designe nettbutikken din. Alt dette får du til en relativt lav pris per måned, og det er nettopp dette som har gjort Shopify så populær.

logo

Best for store nettbutikker

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $29/mnd

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Shopify

Shopify er absolutt en av de beste nettbutikkløsningene for store nettbutikker. Vi anbefaler derfor Shopify til store bedrifter som er ute etter å skalere opp. De har utrolig mange gode apper som gir deg tilgang til avansert funksjonalitet.

Fordeler

 • star iconVeldig god for store nettbutikker
 • star iconStøtte for multi-plattform salg
 • star iconOver 3000 apper tilgjengelig
 • star iconGode betalingsløsninger

Ulemper

 • star iconHøye transaksjonsgebyr
 • star iconIkke fullt så brukervennlig som konkurrentene

Plattformen har også flere funksjoner som lar deg styre inventar, enkle betalingsløsninger og integrert Point of Sale (POS). Dette betyr at du kan integrere Shopify nettbutikken din med ulike sosiale medier, og la brukere kjøpe direkte fra plattformen ved hjelp av en knapp. Denne løsningen har blitt spesielt populær for markedsføring på Facebook og Instagram, da man kan integrere på tvers og dermed slipper brukerne forlate plattformen for å kjøpe produktene dine.

Når man tenker på nettbutikk vil de fleste tenke en plattform som er egnet for kjøp og salg av varer, litt som i en butikk. Dette er forsåvidt riktig, men Shopify er langt mer enn dette. Du kan nemlig anse Shopify som en kombinasjon av en nettsidebygger, markedsføringsverktøy og kassasystem. Her kan du lage nettsider, promotere produkter og ta betalt – alt i samme løsningen.

Er Shopify trygt for norske brukere?

Et spørsmål som ofte dukker opp når vi snakker om Shopify i Norge, er om plattformen er trygg. Dette skyldes gjerne at Shopify ikke er representert i Norge, og mange er derfor skeptisk til å la kundene dine oppleve plattformen. Her kan man heldigvis puste lettet ut, da Shopify er en helt trygg plattform, også i Norge.

Shopify er faktisk et børsnotert selskap i USA, og en av de største e-Commerce leverandørene i verden. De er også knyttet opp mot en rekke betalingsløsninger som lar deg tilpasse dette til et lokalt marked. Når det er sagt, så bør du være obs på at det finnes en rekke svindelforsøk knyttet til Shopify.

Disse handler ikke direkte om Shopify, men heller svindlere som forsøker å nyttiggjøre seg av populariteten til Shopify plattformen. Disse inkluderer gjerne såkalte ‘get-rich-quick’ svindler der noen lover det lettvinte løsninger til stor avkastning. Vi har ikke hørt om noen slike angrep spesifikt mot Shopify Norge, men det er dessverre vanlig mot dropshipping og chargeback nettbutikker.

Den endelige konklusjonen er derfor at Shopify som programvare er helt trygg å bruke. Det er den mest populære e-Commerce løsningen på markedet, og du kan sette den opp svært enkelt. Dette er også grunnen til at millioner av butikker allerede kjører på Shopify over hele verden.

Hvordan fungerer Shopify?

Noe av det som har gjort Shopify så populært, er det faktum at du kan ha en nettbutikk klar på få timer. Alt du trenger å gjøre er å gå til hjemmesiden deres, velge prøv gratis og deretter oppgi epost, passord og butikknavn. Du kan også velge å benytte et egendefinert domenenavn, men da vil du måtte kjøpe dette som del av et abonnement.

For å vise hvor enkelt det er å sette opp en nettbutikk med Shopify – kan du se hvordan en nettbutikk settes opp i åtte enkle trinn. Prosessen kan riktignok være litt ulik basert på forskjellige behov, men i grove trekk vil den se helt lik ut.

Sett opp en nettbutikk med Shopify

Shopify Norge er en perfekt plattform for nybegynnere og du kan ha en profesjonell nettbutikk på klar på bare noen timer. Dette gjelder spesielt om du har til hensikt å drive med dropshipping, men her anbefaler vi mye research på de beste leverandørene før du starter opp. Når det er sagt, så kan selve nettbutikken din settes opp svært enkelt. Tror du oss ikke? Se hvordan du kan sette opp en nettbutikk med Shopify i bare åtte steg.

1. Velg et navn/merkevare

Det første du må ha klart er hva du ønsker at nettbutikken din skal hete. Dette bør du ha avklart før du begynner prosessen med å sette opp en nettbutikk, da du bør ha et domene som samspiller med det valgte navnet. Det kan derfor være lurt å avklare navn, strategi og ønsket domene før man oppretter kontoen sin. Når det er sagt – så anbefaler vi at du sjekker tilgjengeligheten på foretrukket domene, men IKKE kjøper det.

Dersom du kjøper det hos en annen aktør enn Shopify vil det være nødvendig å flytte det over til Shopify før du kan ta det i bruk, noe som medfører unødvendig arbeid. Vi anbefaler derfor at du sjekker tilgjengeligheten, men venter med å kjøpe det til du oppretter din Shopify Norge konto.

2. Opprett en Shopify konto

Når du har navn klart er det på tide på opprette en Shopify konto. Dette gjør du enkelt ved å gå inn på hjemmesiden til Shopify og velge Start free Trial øverst i høyre hjørne. Du vil bli bedt om å oppgi epost, ønsket passord og navn på butikken din (hva var det vi sa?).

logo

Best for store nettbutikker

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $29/mnd

Gratis prøveperiode: Ja

Etter dette vil du svare på noen spørsmål som hjelper Shopify plattformen å avgjøre hvilke valuta, skatt og tjenester du har behov for. Disse spørsmålene inkluderer om du allerede selger produkter, hvilket inntektsnivå du ligger på og hvilken industri du tilhører.

3. Legg til produkter

Straks du har gjennomført den nødvendige registreringen vil nettbutikken din i teorien være klar for bruk. Imidlertid vil den være helt tom, så det er nå på tide å legge til noen produkter. Dette gjør du enkelt ved å gå til products fanen i Shopify og deretter velge add products. Her legger du inn det produktet du ønsker å selge, samt noen opplysninger som inkluderer:

 • Et bilde av produktet
 • En tittel (navn) på produktet
 • Hvilken pris du tar for varen
 • En produktbeskrivelse (hva er det for noe?)

4. Legg til sider

Nå har vi produkter og vi har en Shopify bruker, men nettbutikken vår er fortsatt ganske tom. Det er derfor på tide å legge til flere sider på vår Shopify Store. Her er det noen grunnleggende sider du bør sørge for å ha, inkludert:

 • Kontakt (gjerne med et kontaktskjema)
 • Om oss (Litt generell info om nettbutikken/deg)
 • FAQs (Svar på de vanligste spørsmålene)
 • Personvernerklæring (pålagt)
 • Vilkår og betingelser (pålagt)

Vi anbefaler at du inkluderer alle fem, men spesielt de to sistnevnte er pålagt å ha. Dette gjelder alle nettbutikker og tjenester innenfor EU for at du skal være innenfor kravene for GDPR. Shopify Norge har verktøy på nettsiden som lar deg generere en de nødvendige dokumentene gratis, så her kan du spare noen kroner.

5. Velg et tema og tilpass utseende

Nettbutikken vår begynner å ta form, men den er fortsatt ganske kjedelig å se på. Derfor er det på tide å gjøre noe med designet før vi går videre. Her tilbyr Shopify en rekke ulike tema du kan velge fra, men noen av de mer avanserte vil du måtte betale for. For å finne frem til de ulike temaene går du til Online Store i menyen til venstre og deretter Themes. Her kan du bla gjennom ulike tema til du finner det du liker best.

Fordelen med slike templates eller tema, er at de raskt danner rammeverket for nettbutikken din. Du trenger dermed bare gjøre de endelige tilpasningene, men slipper designe en helt egen nettbutikk fra bunnen av. Når du har funnet en template, aktiver den og du kan velge customize. Legg til bilder, endre farger og tekst og flytt rundt på elementene frem til du får det utseende du trenger.

6. Tilpass utsjekken

Nå begynner ting virkelig å ta form, men det er fortsatt noen punkter igjen før du er klar til å ta imot kundene dine. Du kan nemlig tilpasse utsjekken av nettbutikken din, og dette vil være viktig for å gi en unik opplevelse. Vi anbefaler imidlertid at du i begynnelsen unødvendig kompliserte scripts og heller nøyer deg med å endre farger, bilder og utseende om du ønsker.

For å sette opp utsjekken går du til Theme settings fanen og velger Checkout. Herfra kan du gjøre alle de endringene du ønsker for å skape en personlig opplevelse. Det finnes flere avanserte funksjoner her, men vi anbefaler at du lar disse ligge til du blir mer kjent med plattformen og brukeropplevelsen.

7. Sett opp levering

En viktig del av det å drive en nettbutikk med Shopify, er hvordan du skal levere produkter til markedet. Det er tross alt en nettbutikk, så kundene dine vil ikke kunne gå i kassen og ta med varene hjem selv. Her finnes det en rekke ulike løsninger for nettbutikker, men du bør ta en vurdering på hva som er mest gunstig for norske brukere. Vi anbefaler også at du tenker gjennom følgende før du velger endelig løsning:

 • Hvordan varer skal du selge? (lette/tunge)
 • Skal du tilby egen innpakning?
 • Er det dropshipping eller har du varene på lager?
 • Hvor befinner kundene seg(skal varene sendes internasjonalt?)

8. Sett opp betalingsløsninger

Nå nærmer vi oss virkelig en funksjonell nettbutikk, men det er fortsatt et viktig punkt som gjenstår. Du må nemlig sette opp betalingsløsninger slik at kundene dine får betalt for varene de ønsker å kjøpe. For å sette opp betalingsløsninger går du gjennom Settings til Payments. Her kan du velge om du ønsker å bruke Shopify sin egen Shopify Payments eller en av de 100 tredjepartsleverandørene (inkludert PayPal og Stripe)

NB: Vi anbefaler at du velger Shopify Payments, da bruk av tredjepartsløsninger vil påføre deg et transaksjonsgebyr på 2.9%.

Shopify Norge priser

Det mest hendige med Shopify er at priser er satt på en ryddig og oversiktlig måte. Du kan velge mellom tre forskjellige utgaver av programvaren Basic, Shopify og Advanced. Basic anbefales for deg som bare prøve deg frem med en nettbutikk, men den mest populære løsningen er Shopify. Nedenfor kan du se hva de ulike planene koster.

 • Shopify Basic – $29 per måned (kommer med 14 dager gratis prøveperiode)
 • Shopify – $79 per måned (kommer med 14 dager gratis prøveperiode)
 • Shopify Advanced – $299 per måned (kommer med 14 dagers gratis prøveperiode)

Brukeropplevelse og funksjoner

Når det kommer til brukeropplevelse og funksjoner er Shopify Norge en svært smidig opplevelse. For deg som skal sette opp en nettbutikk er plattformen intuitiv og lettvint, mens for kundene er plattformen rask, smidig og lett å bruke. Dette sørger for at du slipper unødvendig styr med driften, og at kundene får en mest mulig behagelig opplevelse i din butikk.

Når det gjelder funksjoner er uten tvil de mest populære POS (integrasjon til Facebook og Instagram), og editoren deres. Dette er en enkel dra-og-slipp designer som lar deg utforme landingssider, nettbutikken og ikke minst de ulike sidene dine. Denne er gratis for alle med et Shopify abonnement, noe som gjør det enda enklere å lage egen butikk.

Du må riktignok kjøpe eget domene gjennom Shopify, men når du først har gjort dette vil SSL-sertifikat, webhotell og alt annet være inkludert i abonnementet ditt. Belag deg derfor på en ekstra kostnad på rundt 100,- årlig for et domene.

Betalingsløsninger for norske brukere

Som vi nevnte tidligere kan du velge mellom Shopify Payments og mer enn 100 ulike tredjepartsleverandører når du setter opp betalingsløsninger med Shopify. Vår klare anbefaling er at man benytter seg av Shopify Payments, da dette vil sørge for at du slipper unødvendige transaksjonsgebyrer. Du kan riktignok velge Stripe, PayPal eller andre løsninger – men da påløper det et gebyr på 2.9% på alle transaksjoner.

logo

Best for store nettbutikker

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $29/mnd

Gratis prøveperiode: Ja

Vil du utvide betalingsmetodene i nettbutikken din kan du enkelt gjøre dette med Shopify. De har kompatibel integrasjon med alt fra ApplePay, GooglePay og Vipps, til kryptovaluta og ulike eWallets.

Vårt klare tips til deg som starter din første nettbutikk er å holde utvalget så enkelt som mulig. Gå for Shopify Payments som fungerer med alle store kredittkort selskaper, og se deretter på behovet for utvidelser etterhvert som forespørsler fra kundene dukker opp.

Fordeler med Shopify i Norge

 • Enkel plattform – Det er ingen tvil om at Shopify Norge er en av de letteste plattformene for deg som vil begynne med salg på nett. Dette gjelder uansett om du vil prøve dropshipping eller selv ha forskjellige varer på lager.
 • Bredt POS – Noe av det som har gjort Shopify til en av de mest populære løsningene for nettbutikker er deres brede POS. Du kan integrere varer fra nettbutikken din på tvers av Shopify, Facebook, Instagram og en rekke andre sosiale medier slik at kundene bruker mindre tid på å lete seg frem i butikken din.
 • Flere funksjoner enn konkurrentene – Det finnes riktignok flere løsninger på markedet, men Shopify er den mest komplette for deg som vil ha alt-i-ett. Her kan du styre med salg, markedsføring og design – alt på samme sted.

Ulemper med Shopify i Norge

 • Design – Selv om det finnes mange templates å velge mellom, kan plattformen noen ganger fremstå litt begrensende i form av utseende og design.
 • Hosting – Du vil ikke kunne ha webhotell eller domene hos en ekstern aktør, noe som betyr at domener og nettsider du har fra før – ikke er kompatible med Shopify.

Burde man bruke Shopify Norge?

Som vi har sett i vår Shopify anmeldelse er dette en plattform som gir mye verdi for pengene. Imidlertid er den lite utbredt i Norge, så det kan finnes bedre plattformer for norske kunder (spesielt om du har en større nettbutikk). Når det er sagt, så vil vi absolutt anbefale Shopify for deg som vil åpne din første nettbutikk. Skal du prøve ut dropshipping vil vi anbefale kombinasjonen Shopify + Oberlo, noe som gjør det lekende lett å koble nettbutikken din med eksterne leverandører.

Våre Shopify erfaringer viser også at dette er en utrolig enkel løsning for influensere og andre som ønsker å selge produkter i sosiale medier. Plattformen fokuserer riktignok på Instagram og Facebook, men du kan også knytte den opp mot en rekke andre populære medier.

Vi håper denne guiden har gitt deg nyttig innsikt i Shopify Norge og at du har en bedre forståelse av hva du bør vite om denne populære plattformen.

Ofte stilte spørsmål om Shopify Norge

Hva er Shopify, og hva tilbyr de innen e-handel og nettsidebygging i Norge?

Shopify er en ledende e-handelsplattform som lar brukere lage, designe og drive nettbutikker uten behov for teknisk ekspertise. De tilbyr en rekke verktøy og funksjoner for å støtte e-handel, inkludert produktadministrasjon, betalingsløsninger, fraktalternativer og integrasjon med tredjepartsapper. Shopify er også tilgjengelig og tilpasset for bruk i Norge.

Hva er noen av fordelene med å bruke Shopify for e-handel og nettsidebygging i Norge?

Fordelene med å bruke Shopify i Norge inkluderer brukervennlighet, tilgang til et bredt spekter av funksjoner og verktøy for e-handel, tilpasningsmuligheter, og lokal støtte for norske betalingsmetoder, valuta og språk.

Hvilke ulemper kan man støte på ved å bruke Shopify i Norge sammenlignet med andre e-handelsplattformer?

Noen ulemper ved å bruke Shopify i Norge kan inkludere månedlige abonnementskostnader, transaksjonsgebyrer for bruk av eksterne betalingsløsninger, og begrensninger i tilpasning av plattformen sammenlignet med noen open-source e-handelsløsninger.

Hvem er Shopify egnet for i Norge?

Shopify er egnet for både små og store bedrifter i Norge som ønsker en komplett e-handelsløsning med et bredt spekter av funksjoner og integrasjoner. Det er spesielt nyttig for de som ikke har teknisk ekspertise og ønsker en enkel og brukervennlig plattform for å bygge og drive en nettbutikk.

Shopify

Alt-i-alt er konklusjonen derfor at Shopify fungerer utmerket i Norge, men du bør gjøre de nødvendige tilpasningene for lokale markedet. Dette gjelder blant annet de alternativene for shipping som er tilgjengelig, samt betalingsløsninger som er mest populære i Norge. Store nettbutikker kan eksempelvis vurdere å utvide med FinTech løsninger som ApplePay og Google Pay, eller selge produkter med mulighet for oppgjør i kryptovaluta.

Product Brand: Shopify

Product Currency: USD

Product Price: 29

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
4.7

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.