Vipps for Shopify: Slik kommer du raskt og enkelt i gang

Vipps har raskt blitt en av de mest populære betalingsmetodene i Norge, og nå har de endelig åpnet sin egen applikasjon for betaling på Shopify. Dette innebærer at du kan legge til Vipps om nettbutikken din er på Shopify sin plattform. Ved å tilby Vipps som betalingsløsning, kan du gjøre nettsiden din mer attraktiv. Det er relativt enkelt å sette opp, og i denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kommer i gang med Vipps for Shopify. 

Lurer du på hvordan man starter en nettbutikk anbefaler vi at du leser Starte Nettbutikk: 10 enkle tips før du fortsetter å lese om Vipps for Shopify. 

Hvordan får jeg Vipps for Shopify?

For å kunne benytte deg av Vipps for Shopify må du først bli kunde av Vipps med din bedrift. Dette betyr at selskapet må være registrert i Brønnøysund og ha sitt eget organisasjonsnummer. Pass på at du har dette klart før du begynner prosessen med å bli bedriftskunde hos Vipps. Når dette er i orden, kan du gjøre følgende for å bli kunde:

 1. For å bli Vipps-kunde må du først logge deg inn med BankID på Vipps portalen. Her navigerer du deg til produkter og velger deretter Vipps på nett. Fyll ut søknadsskjemaet som åpnes, og husk at den som fyller ut skjemaet må ha signaturrett på vegne av selskapet.
 2. Når søknaden din har blitt behandlet og godkjent, vil du få tilgang til API-nøklene i Vipps portalen. Du logger deg som vanlig inn i portalen, men nå velger du Utvikler og Show Keys. Her finner du nøklene som er nødvendig for å installere Vipps utvidelsen for din Shopify nettbutikk. 

Til info: Behandlingstiden for søknader knyttet til Vipps på nett er gjerne et par virkedager. Noen ganger er det behov for ytterligere informasjon, noe som kan forlenge behandlingstiden. Pass på at du følger med på e-posten oppgitt i søknaden din dersom det skulle komme henvendelser fra Vipps. 

Installere Vipps plugin i Shopify

Når søknaden din har blitt godkjent og du har fått tilgang til dine API nøkler, kan du installere utvidelsen til Vipps. Nedenfor finner du en steg-for-steg prosess for hvordan du installerer og konfigurerer Vipps for Shopify så enkelt som mulig. 

 1. Det første du må gjøre er å logge inn i Shopify Admin for den aktuelle nettbutikken. Dette gjøres vanligvis ved å legge til myshopify.com/admin i URL-en til nettbutikken din. 
 2. Deretter konfigurerer du Vipps for Shopify ved å legge inn API-nøklene du har hentet fra Vipps portalen etter at søknaden din ble godkjent. Husk at du ikke kan ta betalt med Vipps før dine API nøkler er lagt inn i Vipps for Shopify løsningen. 
 3. Nå går du til apper og velger deretter Vipps. Du vil nå bli guidet gjennom oppsett av selve applikasjonen ved hjelp av en steg-for-steg guide i selve applikasjonen. Dette er fort gjort og du vil straks være klar for å ta i bruk Vipps for Shopify. 
 4. Straks dette er gjort kan du legge til Vipps som betalingsmetode i din Shopify nettbutikk. 

For å lykkes med en Shopify butikk, er det viktig å legge til rette for tilfredsstillende brukeropplevelser. Det finnes flere eksempler på gode Shopify butikker. Hvis du kan vise til attraktive og enkle betalingsløsninger som Vipps, vil dette være positivt for markedsføringen av nettbutikken din.

logo

Best for store nettbutikker

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $29/mnd

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Shopify

Shopify er absolutt en av de beste nettbutikkløsningene for store nettbutikker. Vi anbefaler derfor Shopify til store bedrifter som er ute etter å skalere opp. De har utrolig mange gode apper som gir deg tilgang til avansert funksjonalitet.

Fordeler

 • star iconVeldig god for store nettbutikker
 • star iconStøtte for multi-plattform salg
 • star iconOver 3000 apper tilgjengelig
 • star iconGode betalingsløsninger

Ulemper

 • star iconHøye transaksjonsgebyr
 • star iconIkke fullt så brukervennlig som konkurrentene

Oppsummering

Vipps har raskt blitt en av de mest populære betalingsmetodene i Norge, og nå kan du endelig tilføre den som et alternativ i din Shopify nettbutikk. På denne siden har vi derfor samlet det du trenger å vite om hvordan du kan installere Vipps for Shopify og deretter tilby dette som betalingsmetode i din nettbutikk. Det er verdt å merke seg at selve søknadsprosessen er rask, men behandlingstiden kan være på et par virkedager. Du bør derfor søke så tidlig som mulig slik at du rekker sette det opp før du skal lansere nettbutikken din. 

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.