Site123 anmeldelse: Burde man prøve denne nettsidebyggeren?

Det har skjedd mye med måten vi utvikler nettsider på, og det nyeste innen nettsidebyggere er AI-baserte løsninger. Vi har tidligere omtalt populære løsninger som Wix, Squarespace og One.com, men i dag skal vi altså ta en titt på noe helt annet. Site123 er nemlig ikke en tradisjonell nettsidebygger, men heller en som benytter seg av kunstig intelligens. 

Site123 er laget for deg som trenger en funksjonell nettside så raskt som mulig. Dette lager den ved å stille deg noen ulike spørsmål om hva du ser etter. Deretter vil programvaren selv komme opp med det beste forslaget til en nettside basert på de svarene du gir. For deg som bruker betyr dette at du får en nettside på – ja, 1-2-3. 

Oppsummering

  • Site123 er et god nettsidebygger for deg som ønsker en rimelig nettside med flere språk. Hvis du ikke ønsker å bruke penger, kan du benytte deg av gratisversjonen som har flere gode funksjoner.
  • Site123 er enkel å bruke og gir raskt gode resultater på enkle nettsider, men har begrensede designmuligheter for mer avanserte sider. For mer avanserte nettsider bør man vurdere andre plattformer.

Dette fører oss videre til det første spørsmålet, nemlig kan en AI erstatte tradisjonelle nettsidebyggere? Dette og mye mer skal vi se på i denne omfattende anmeldelsen av Site123. Her har vi samlet alt du trenger å vite om denne innovative løsningen, samt hva den er best egnet for. 

logo

God for flerspråklige nettsider

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Site123

Site123 har god støtte for deg som vil ha en flerspråklig nettside. Redigeringsverktøyene er dessuten også tilgjengelig på mange ulike språk. Nettsidebyggeren er ganske rimelig og passer for deg på budsjett. De har også en gratisversjon som har ganske gode funksjoner, noe som gjør det lett å komme i gang på budsjett.

Fordeler

  • star iconGod språkstøtte
  • star iconGratisversjon
  • star iconRask hjelp fra kundestøtten
  • star iconVeldig enkelt å komme i gang

Ulemper

  • star iconBegrenset med med designmuligheter

Klar til å lage en nettside på 1-2-3? Da har du kommet til rett plass!

Site123 brukervennlighet

Vi har aldri vært borti en nettsidebygger som lar deg skape en operativ nettside så fort som Site123, og på den innledende bruken var det helt knirkefritt å bruke Site123. Det tok riktignok noen minutter å svare på de ulike spørsmålene, men sammenlignet med å lage en nettside fra bunnen av var dette ingenting. 

Det er liten tvil om at Site123 er laget for nybegynnere eller de som ikke ønsker å bruke tid på å lære seg design. Her vil du få en overraskende grei nettside på bare noen få minutter. Vi var godt fornøyd med hvor enkelt det var å sette opp, men når det gjaldt redigering i etterkant var det merkbart dårligere enn andre konkurrenter. 

Plattformen bærer et preg over at AI skal velge ut en mal til deg basert på dine spørsmål, men det var ikke så lett å tilpasse denne i etterkant. Sammenlignet med Wix og Squarespace var man rett og slett litt begrenset i hva man kan kunne gjøre med det utgangspunktet plattformen leverte. 

Funksjonalitet på Site123

Når det kommer til funksjonalitet, så hadde ikke Site123 all verden å vise til. De har langt fra det samme utvalget utvidelser og applikasjoner, og sidene egnet seg derfor best som statiske nettsider. For deg som trenger en blogg eller bedriftsside så kan dette være godt nok, men om du ønsker noe mer avansert – så er nok ikke Site123 noe for deg. 

De har noen utvidelser som lar deg lage CTAs og lignende, men sammenlignet med Shopify og BigCommerce er dette en alt for enkel løsning. Noe det derimot er verdt å nevne, er at du kan utvide med opptil 25 ulike sosiale medier på nettsiden din. På denne måten kan du raskt og enkelt vise innlegg, bilder eller filmer du har delt på de aktuelle brukerne. 

Kundeservice på Site123

Skulle du oppleve problemer underveis, så er det greit å vite at det er lett å få hjelp. Her kan Site123 skilte med 24/7 kundeservice på sosiale medier, e-post og live chat. I tillegg har de et stort hjelpesenter der du selv kan søke opp ulike problemstillinger basert på nøkkelord. Disse artiklene var svært informative og godt skrevet, men de var foreløpig kun tilgjengelig på engelsk. 

Har du mer krevende spørsmål om tekniske utfordringer kan det derfor være lurt å ta kontakt direkte med kundeservice. Svartiden på de ulike henvendelsene våre var lynrask og det var nesten ingen kø på live chat. Du kan også bruke denne løsningen som en veiledning underveis når du skal lage din første nettside

Site123 priser

Akkurat som med de fleste andre nettsidebyggere kan du velge mellom ulike pakker hos Site123. For deg som bruker betyr dette at du kan velge en pakke basert på hvilke behov du måtte ha. Imidlertid tilbyr Site123 langsiktig betaling for deg som skal bruke en nettside over lang tid – Du kan dermed kjøpe et abonnement over 1-3 år som sparer deg opptil 63%. 

Det er også verdt å merke seg at Site123 tilbyr en gratis variant der du har 500 MB lagringsplass. Dessverre er dette for lite for de fleste funksjonelle nettsider, noe som fører til at det egner seg til lite annet enn å teste plattformen. 

PlanBetal kvartalsvis ($/mnd)Betal årlig ($/mnd)Betal 2-årlig ($/mnd)Betal 3-årlig ($/mnd)Du kan spare opptil
Basic$19$12.20$9.30$8.4556%
Advanced$28$19.80$13.30$11.4559%
Professional$39$28.80$17.30$14.4563%
Gold$47$34.80$22.30$19.4559%

Site123 Maler

Ettersom du får en mal basert på svarene du oppgir, så vil man ikke kunne velge mellom maler slik som Wix eller Squarespace. Utvalget er riktignok stort nok til at man kan finne en rekke ulike sider, men det kan også være litt vanskelig å finne frem i utvalget. Vi forsøkte å finne frem ved å gi litt forskjellige svar på våre spørsmål, men oftest endte vi opp med en nettside som var relativt lik den forrige. 

Hvem passer Site123 for?

Site123 er et godt utgangspunkt for deg som bare trenger en rask nettside for et prosjekt eller blogg. De fleste sidene som kommer ut av denne nettsidebyggeren er ganske basic, så du bør ikke ha høye forventninger til mer avansert funksjonalitet. Skal du derimot ha en side for et prosjekt, skoleoppgave eller lignende – så kan Site123 gi deg en mer enn god nok nettside. 

Oppsummering

Site123 er en innovativ nettsidebygger som benytter seg av kunstig intelligens for å komme opp med en side til deg. Plattformen er utrolig enkel å benytte seg av, og man kan innen noen få minutter ha en funksjonell nettside på plass. Skal du ha en rask nettside for et prosjekt eller personlig blogg kan du raskt oppnå et ønsket resultat med Site123. Skulle du derimot ønske lage en mer avansert nettside bør du nok se til Wix eller lignende plattformer for bedre fleksibilitet. 

logo

God for flerspråklige nettsider

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Ofte stilte spørsmål om Site123

Hva er Site123, og hva tilbyr de innen nettsidebygging?

Site123 er en nettsidebygger og hostingtjeneste som tilbyr en enkel og brukervennlig plattform for å lage og publisere nettsider uten behov for teknisk kunnskap. De tilbyr et utvalg av maler, domenenavn og integrerte verktøy for å hjelpe brukerne å lage funksjonelle og tilpassede nettsider.

Hva er noen av fordelene med å bruke Site123 for nettsidebygging og hosting?

Fordelene med å bruke Site123 inkluderer enkel bruk, en trinnvis veiledning for nettsideoppsett, tilpasningsmuligheter og støtte for flere språk. De tilbyr også gratis hosting og en gratis prøveperiode for å teste ut tjenesten før man forplikter seg.

Hvilke ulemper er det ved å bruke Site123 sammenlignet med andre nettsidebyggere og hostingtjenester?

Noen ulemper ved å bruke Site123 kan inkludere begrensede designalternativer og funksjonalitet sammenlignet med mer avanserte nettsidebyggere, samt potensielt høyere priser for noen av tjenestene sammenlignet med konkurrerende plattformer.

Hvem er Site123 mest egnet for?

Site123 er mest egnet for personer og små bedrifter som ønsker en enkel og brukervennlig løsning for nettsidebygging og hosting, og som ikke nødvendigvis trenger avanserte funksjoner eller høy grad av tilpasning.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.