Squarespace: En komplett anmeldelse med erfaringer

Når du skal lage en nettside vil det være veldig enkelt å velge en nettsidebygger. Imidlertid vil hvilken løsning du velger, ha stor betydning på det endelige resultatet ditt. Her kommer Squarespace inn som en løsning som tilbyr enkle verktøy for deg som er opptatt av design. Hos Squarespace finner du et bredt utvalg maler, men kan også bruke deres dra-og-slipp verktøy for å lage din helt egen nettside.

Vår Squarespace anmeldelse vil dekke alt du trenger å vite om å bygge et nettsted med Squarespace, samt noen av våre tidligere Squarespace erfaringer. Noe av det viktigste vi har lagt vekt på er funksjonalitet og muligheten til å bygge en profesjonell nettside, helt uten behov for CSS og HTML.

Når det er sagt, tilbyr Squarespace mer avanserte verktøy enn mange av sine konkurrenter. Dette betyr at du vil ha nytte av noen tidligere kunnskaper dersom du ønsker å få mest mulig ut av deres løsning.

Oppsummering

  • Squarespace er en svært brukervennlig nettsidebygger med mange fordeler. Du kan lage flotte og funksjonelle nettsider og nettbutikker uten å ha kunnskap om webdesign. Kundeservice med chatfunksjon gir deg raske svar på spørsmål du måtte ha.
  • Squarespace har også veldig gode nettbutikkløsninger, samt profesjonelle maler og markedsføringsverktøy. Ulempene inkluderer mangel på telefonstøtte og at det kan være vanskelig å endre ferdige maler.

Les videre for å se hva du kan bruke plattformen til!

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $16/mnd

Gratis prøveperiode: Nei

Hva vi liker med Squarespace

Squarespace er en nettsidebygger som lar deg lage vakre, funksjonelle nettsider og nettbutikker, uten å kunne noe om webdesign. God kundeservice med chat funksjon er enda et stort pluss, da du får svar på det aller meste nærmest umiddelbart. Nettbutikkløsningene er også veldig gode, noe som gjør Squarespace til en nettsidebygger som bedriften kan vokse med. Du får for eksempel med gode markedsføringsverktøy til å profilere nettstedet ditt.

Fordeler

  • star iconVelutviklet bloggverktøy
  • star iconGod kundeservice
  • star iconModerne og profesjonelle maler
  • star iconApp som lar deg designe via mobil

Ulemper

  • star iconIngen kundestøtte via telefon
  • star iconKan være krevende å endre ferdige maler

Brukervennlighet

Squarespace er lagt opp til å være en enkel plattform å bruke for både nybegynnere og mer erfarne brukere. Dette betyr at første gang du logger deg inn vil du bli tatt med på en rask gjennomgang av hva Squarespace tilbyr. Dersom du er helt ny til det å lage nettsider kan det være nyttig å følge introduksjonen, men vi hoppet raskt over og kom fortsatt lett i gang.

Noe av det som Squarespace til en populær løsning er det enkle designet deres. Her får du en plattform som har alle funksjoner du trenger, men helt uten at det er lagt til unødvendig avanserte tilleggsfunksjoner. En funksjon vi satt stor pris på var forhåndsvisningen av nettstedet ditt som oppdateres fortløpende. Dette gjør at du enkelt vil se hvordan foreslåtte endringer vil påvirke utseende på nettstedet ditt.

Selv om Squarespace er et dra-og-slipp verktøy slik som Webflow og Wix, har den noen klare fordeler med sin løsning. Dette gjelder spesielt når man skal plassere ulike elementer i designet sitt. Squarespace benytter seg av et seksjonsbasert oppsett, noe som betyr at du kan velge elementer og plassere de innenfor ulike rammeverk. På denne måten oppnår man et godt optimalisert design, uavhengig av hvordan enhet man benytter til å besøke nettsiden.

Noen vil kanskje anse dette som en begrensning, men våre Squarespace erfaringer viser tvert imot at dette er en fordel. Selv om ulike løsninger som Wix lar deg plasserte elementer hvor som helst i bildet, kan dette ofte føre til at man får et ulikt oppsett på forskjellige skjermer. Dette er noe du slipper med den smarte løsningen til Squarespace.

Det er svært enkelt å komme i gang med Squarespace og dersom du har litt tidligere erfaring med lignende løsninger, vil du bygge en nettside på få timer. Hele flyten i plattformen har en naturlig fremgangsmåte, noe som gjør det enkelt å finne frem til ulike funksjoner underveis. Vi har også sett en rekke eksempler på nybegynnere som har laget svært profesjonelle nettsider med eget domene, mye raskere enn eksempelvis med WordPress.

Kort fortalt er Squarespace en svært brukervennlig plattform som gjør det veldig enkelt å lage et flott design uten tidligere erfaring. Du vil finne alle de nødvendige funksjoner inkludert i plattformen, så du raskt og enkelt kan lage ditt første nettsted.

Funksjonalitet

Noe annet som har gjort Squarespace til en populær løsning sammenlignet med Wix og andre nettsidebyggere er funksjonalitet. Du finner en rekke verktøy som gjør jobben med administrasjon og endringer på nettsiden din lekende lett. Som en viktig del av vår Squarespace anmeldelse skal vi derfor se gjennom noen funksjoner du bør bruke for å bygge bedre nettsider.

SEO verktøy

Når du lanserer nettstedet ditt er det viktig med synlighet. Mange nye, mindre kjente virksomheter henter gjerne mye av sine potensielle kunder fra søkemotorer som Google. Nettopp derfor vil det være viktig å legge opp til at nettstedet ditt blir så synlig som mulig hos disse aktørene.

Her kommer en SEO-strategi inn som en viktig del av markedsføringen din. SEO betyr Search Engine Optimization, og betyr at man hjelper søkemotoren til å bedre forstå hva siden din handler om. Her kommer sider og en blogg inn som viktige hjelpemidler som kan gjøre at siden raskt blir kartlagt av Google.

Squarespace tilbyr ikke noe revolusjonerende innen SEO, men gir deg adgang til alle de nødvendige verktøy, noe som er et bra utgangspunkt. Imidlertid betyr dette at din suksess dessverre handler mer om egen innsats enn magiske verktøy fra Squarespace. Derfor bør de fleste som lager en nettside sette seg godt inn i hvordan SEO fungerer i praksis.

Du tror kanskje ikke at SEO har noe å si for nettopp din virksomhet, men der tar du dessverre feil. Det å unnlate å lage en god SEO strategi vil være som å lansere en ny butikk, men ikke fortelle noen at den eksisterer. Du kan være heldig ved at noen tilfeldigvis går gjennom døren, men det er sjeldent den mest effektive løsningen. Inkluder derfor SEO som en aktiv del av din markedsføring av nettsiden for å oppnå optimal effekt og avkastning.

E-post markedsføring

Et verktøy som spesielt nye virksomheter undervurderer er e-post markedsføring. Her kan du gi kunder tilgang til unikt innhold, eller kjøre ulike kampanjer direkte til interessent gruppen din. Derfor er det godt å vite at Squarespace kan integreres med populære løsninger som MailChimp, eller du kan velge å bruke Squarespace sitt eget verktøy, tilgjengelig for deres kunder.

Begge deler gjør det mulig å lage skreddersydde nyhetsbrev og kampanjer, men for deg som vil ha så enkel kontroll som mulig – kan det være lurt å bruke Squarespace sin løsning. Denne lar deg plassere sign-up forum på ulike steder av nettstedet ditt og enkelt holde oversikt over responsen.

Her er det viktig å merke seg at E-post markedsføring ikke er inkludert i ditt abonnement, men må du kan legge det til dine tjenester. Prisen på denne tjenesten ligger fra $5 til $58 årlig, basert på ulike pakker.

Integrasjon av sosiale medier

I dag er tilstedeværelse og innhold på sosiale medier en viktig del av profilen til mange virksomheter – og derfor har integrasjon av disse områdene blitt viktig. Her syns vi Squarespace skiller seg godt ut fra konkurrentene ved at du kan integrere feeds og innhold fra mer enn 20 ulike SoMe plattformer. På denne måten kan du enkelt vise frem innhold på din blogg eller oppfordre besøkende til å holde kontakten gjennom sosiale medier.

Eget domene med SSL sertifikat

Et godt domene er den viktigste identiteten til nettstedet ditt på nett, noe som gjør det spesielt viktig. Her tilbyr de fleste nettsidebyggere standardløsninger hvor dette er inkludert i ditt abonnement. Imidlertid kan noen billigere varianter kreve at man oppgrader før man får tilgang til et SSL sertifikat.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $16/mnd

Gratis prøveperiode: Nei

Hos Squarespace får man med et SSL sertifikat på alle domener, noe som betyr at du får dette inkludert, uansett hvilken pakke du ender opp med. Dette er faktisk verdt å merke seg, ettersom mange ulike hosting leverandører tar ekstra betalt for akkurat dette.

Booking

En av fordelene med en god nettside er at den aldri stenger. Nettstedet ditt vil være åpent 24/7, noe som betyr at de riktige verktøyene er kritisk. Her vil Squarespace raskt bli din favoritt med en rekke fordeler. Selskapet har nemlig kjøpt opp Aquity Scheduling – et software selskap som utviklet løsninger for nettopp dette.

Nå er denne løsningen integrert i Squarespace ved hjelp av enkle tillegg. Derfor kan du enkelt legge til ulike elementer for møtebooking, timebestilling og avbestilling direkte på din nettside. Du kan selv velge hvilke tider som er tilgjengelig ved behov og på den måten avlaste behovet for e-post korrespondanse.

Kundeservice

Et annet viktig punkt vi har vurdert som en del av vår Squarespace anmeldelse er kundeservice. Selv om plattformen er svært brukervennlig og du sjeldent trenger å kontakte kundeservice, vil det være greit å vite at det er en mulighet ved behov. Vi har derfor sett litt nærmere på hvilke alternativer som finnes, samt hvordan disse fungerer.

Det første vi la merke til er at Squarespace kun tilbyr skriftlig kundeservice – noe de gjør gjennom e-post og live chat. Vi vet mange ønsker seg telefonstøtte, men dette er foreløpig ikke tilgjengelig hos Squarespace. Selv om dette har noen ulemper er vi komfortabel med å si at de tilgjengelige løsningene dekker godt opp for mangelen på telefonstøtte.

Først og fremst tilbyr Squarespace 24/7 kundeservice på e-post, noe som betyr at de svarer på de fleste mail fortløpende. Vi testet dette ved å sende noen ulike henvendelser og opplevde å få godt informative svar med en gjennomsnittstid på 45 minutter. Foretrekker du derimot å snakke direkte med en person, kan du gjøre dette mandag til fredag ved hjelp av deres live chat.

Sist, men ikke minst har de et bra utvalg selvhjelp artikler i sitt DIY arkiv. Her finner du svar på en rekke utfordringer og i mange tilfeller også videoveiledning på spørsmålene dine. Foreløpig er ikke dette innholdet tilgjengelig på norsk, men de engelske er godt skrevet på en lite komplisert måte.

Pris

For å gjøre plattformen så tilgjengelig som mulig gir Squarespace muligheten til å velge ulike pakker. Hver pakke har en utvidelse av funksjoner, så her kan du velge hva som er best for din nettside. Det er også verdt å merke seg at Squarespace tilbyr en gratis variant, men denne vil for de aller fleste dessverre være alt for begrenset.

Personal – $12 per måned

Den første betalte løsningen er et godt utgangspunkt for de aller fleste som trenger et verktøy å lage nettsider med. Her kan du velge blant de ulike malene som Squarespace tilbyr, men dessverre ikke legge til en nettbutikk på ditt nettsted.

Business – $18 per måned

Ved å velge business får du en løsning som er bedre tilpasset behovene for små- og mellomstore bedrifter. Du kan benytte deg av flere funksjoner, tilføre egenskrevet kode og selge produkter i nettbutikk. Med andre ord får du alt du trenger for å lage en enkel nettbutikk, men det er viktig å kjenne til transaksjonsgebyret på denne pakken. Squarespace tar 3% på alle betalinger, noe som betyr at dersom du har til hensikt å selge mye gjennom en nettbutikk, anbefaler vi å oppgradere til en Commerce pakke.

Commerce Basic – $26 per måned

Commerce er et utmerket utgangspunkt for deg som ønsker å lage din egen nettbutikk. Her får du alle funksjoner fra business, men transaksjonsgebyret er fjernet. I tillegg finner du flere fordeler som løsninger for inventarliste og utskrift av følgebrev.

Commerce Advanced – $40 per måned

Commerce Advanced er den siste pakken Squarespace tilbyr, men denne for mer deg som trenger tilgang på mer avanserte funksjoner. Her kan du blant annet sette opp gjentagende betalinger, ulike rabattsystemer, samt koble din nettbutikk direkte til Squarespace API’en.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $16/mnd

Gratis prøveperiode: Nei

Squarespace maler

Når du skal lage et nettsted er det veldig mye å tenke på, men alt du kan få ferdig kommer med fordeler og ulemper. De fleste nettsidebyggere kommer med et bibliotek av ferdigmaler, men her syns vi Squarespace gjør det spesielt bra. Du vil finne et stort utvalg maler, hvor alt du trenger å gjøre er å oppdatere bilder, tilpasse tekst og flytte elementene slik du ønsker. Akkurat dette gjør at du kan sette sammen et stilig nettsted på svært kort tid.

Ofte stilte spørsmål om Squarespace

Hva er noen av fordelene med å bruke Squarespace?

Fordelene med å bruke Squarespace inkluderer enkelhet og brukervennlighet, et stort utvalg av designmalene, gode e-handelsfunksjoner og integrerte SEO-verktøy. Squarespace er også kjent for å tilby god ytelse og stabilitet.

Hvilke ulemper eller begrensninger har Squarespace sammenlignet med andre nettsidebyggere?

Noen av ulempene eller begrensningene med Squarespace kan inkludere en høyere prislapp sammenlignet med noen konkurrenter, begrensninger i tilpasning av malene, og manglende støtte for noen tredjepartsapper og utvidelser.

Hvem er Squarespace egnet for?

Squarespace er spesielt egnet for små bedrifter, frilansere og kreative profesjonelle som ønsker en moderne og profesjonell nettside med e-handelsfunksjonalitet og gode SEO-verktøy. Det kan også være et godt alternativ for de som verdsetter design og estetikk, men som ikke ønsker å skrive kode.

Hva er Squarespace, og hva skiller det fra andre nettsidebyggere?

Squarespace er en nettsidebygger og hostingtjeneste som lar brukere lage profesjonelle og responsive nettsider uten å måtte skrive kode. Squarespace skiller seg fra andre nettsidebyggere ved å tilby et stort utvalg av stilfulle og moderne maler, integrerte e-handelsfunksjoner og kraftige verktøy for søkemotoroptimalisering (SEO).

Oppsummering

Squarespace

Squarespace er en svært brukervennlig nettsidebygger som kommer med noen klare fordeler og ulemper. Som vi har sett i vår Squarespace anmeldelse kan selskapet by på et bredt utvalg funksjonalitet, men den er også litt mer avansert enn eksempelvis Wix. Vi liker også at du kan bygge dine nettsider uten behov for kode, samt inkludere en egen nettbutikk etter ønske. På design er det vår oppfatning at nybegynnere kan få en langt mer profesjonell nettside med Squarespace enn Wordpress og andre gratis løsninger. Nettstedet kan også tilpasses med en rekke funksjonalitet, noe som er utmerket for en bedrift i kraftig vekst.

Product Brand: Squarespace

Product Currency: USD

Product Price: 14

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
4.2

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.