Vår undersøkelsesmetodikk

I dag har nettsiden blitt en stadig viktigere del av merkevaren din, og nettopp derfor er det viktig med de riktige verktøyene. Dette er også grunnen til at mange kommer i kontakt med ulike verktøy de finner på nett. 

Her kommer handelsmønsteret inn i bildet. Mange velger nemlig å kjøpe produkter og tjenester på nett med samme metodikken som fysiske varer. Dette innebærer gjerne at man kartlegger markedet, sammenligner tjenester og deretter leser noen anmeldelser. 

Det var på det siste punktet her vi fant et smutthull i systemet. Du kan nemlig søke rundt på nett etter ulike omtaler, men det å finne saklige, detaljerte omtaler kan fort være vanskelig. Dette ønsket noen tech savvy unggutter fra Oslo å gjøre noe med. 

De hadde selv oppdaget behovet for en god nettsidebygger, men fant ingen tester av god kvalitet. Dette ble startskuddet på Nettsidelab – en uavhengig nettside for alt om nettsidebyggere.

Hvordan vi vurderer ulike tjenester

Det som skiller oss fra en rekke andre kilder på nett er at vi har sluttbrukeren i fokus. Når vi tester en tjeneste er det viktig for oss å se hvordan denne tjenesten faktisk fungerer i praksis, ikke hva en leverandør lover oss at den skal innfri.

Vi kjører derfor alltid omfattende testing, og i de tilfeller dette er mulig lager vi en nettside med den funksjonaliteten som er tilgjengelig. På denne måten kan vi teste hvordan en løsning faktisk fungerer i forhold til forventningene. Våre anmeldelser tar derfor utgangspunkt i at ekte mennesker skal bruke løsningen, ikke en erfaren designer fra et eller annet byrå. 

For å vise hvordan vi jobber, har vi samlet noen av de viktigste punktene vi veier som del av vårt arbeid. Hensikten med dette er å gi deg en bedre forståelse for hvordan vi verdsetter ulik funksjonalitet som del av vår anmeldelse. 

Brukervennlighet

Det er ingen hemmelighet at en god nettsidebygger bør være plug-n-Play. Dette betyr at hvem som helst i teorien bør kunne lage en nettside uten å bruke mye tid på omfattende manualer og kursing. Derfor har brukervennlighet alltid vært en viktig del av våre vurderinger. Her ser vi på hvordan plattformen fungerer sammenlignet med konkurrenter, hvor enkelt du kan navigere rundt på siden og hvor komplisert de ulike løsningene er. 

Funksjonalitet

For å lage en god nettside kreves det en rekke ulike verktøy. Vi ser derfor på hvilke funksjonalitet som er inkludert i ulike nettsidebyggere. Her vil utvalget utvidelser, funksjonalitet i designere og lignende være av stor betydning. Etter vår erfaring er det nettopp dette punktet som gjerne skiller de største konkurrentene fra hverandre. 

Pris 

Det er stor konkurranse om kundene på nett, noe som betyr at du ofte kan få mye verdi for pengene dine. Imidlertid er vi inneforstått med at kvalitet på tjenesten krever betaling. Derfor tar vi alltid en omfattende vurdering av hvor mye verdi du får for pengene dine. Som et resultat av dette, vil du sjeldent finne de billigste alternativene på toppen av vår liste – rett og slett fordi de ikke er best. 

Kundeservice

Kundeservice er ofte et punkt som skiller bedre tjenester fra dårlige. Dette er også en av de punktene som våre lesere oftest påpeker som viktig for sitt valg. Derfor tester vi alle tilgjengelige løsninger grundig. Vi ser på ulike punkter som responstid, kvalitet på svarene og ikke minst hvilke alternativer man har for å komme i kontakt. 

Omtaler

Sist, men ikke minst ser vi på hvilke tilbakemeldinger en tjeneste har fått av tidligere brukere. Her benytter vi offentlig tilgjengelig informasjon til å se hvilke tilbakemeldinger brukerne selv har. På dette punktet kommer også DU (våre lesere) inn som en verdifull samarbeidspartner. Vi tar gledelig imot tilbakemeldinger som kan bidra til at våre anmeldelser blir bedre.