Web.com anmeldelse: En verdig utfordrer i 2024? Vår konklusjon

Web.com er en enkel nettsidebygger som lar deg lage en enkel nettside uten å måtte binde deg til et kostbart abonnement. Denne plattformen er riktignok ikke like sterk som Wix eller Squarespace, men for en grunnleggende nettside er den mer enn god nok. For deg som bruker betyr dette at du kan lage en enkel nettside til bedriften din på relativt kort tid. 

Oppsummering

  • Web.com er en nettsidebygger som gir deg mulighet til å lage en enkel nettside. Plattformen har gjennomgått noen oppdateringer, inkludert en dra-og-slipp basert designer.
  • Web.com tilbyr profesjonelle maler og er enkel og brukervennlig, men har begrenset funksjonalitet og støtte for SEO. Plattformen er best egnet for deg som trenger en enkel nettside, men prisene kan være ganske høye på sikt.

Vi skal ikke forsøke å lage et bilde av web.com som den beste nettsidebyggeren i verden, men det er en helt grei løsning. Nylig har Web.com gjennomgått noen omfattende oppdatering som har hevet den noen hakk på rangstigen. Blant de viktigere oppdateringene har de introdusert en dra-og-slipp basert designer slik som de andre konkurrentene har basert seg på. 

logo

God nettsidebygger med hosting

star icon star icon star icon star icon

3.4/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $1.95/mnd

Gratis prøveperiode: Nei

Hva vi liker med Web.com

Web.com er en nettsidebygger som brukes med WordPress, men de tilbyr også hosting og nettsideregistrering. Du får tilgang til profesjonelle maler med dra-og-slipp funksjon, slik at du kan tilpasse nettsiden etter egne behov. Løsningen er enkel og brukervennlig, og du får raskt prosjektet ditt på nett. Web.com passer best for deg som ikke trenger masse designmuligheter.

Fordeler

  • star iconProfesjonelle maler
  • star iconBrukervennlig

Ulemper

  • star iconBegrenset støtte for SEO
  • star iconBegrenset funksjonalitet
  • star iconGanske kostbar på sikt

Klar for å finne ut om dette er en nettsidedesigner for ditt prosjekt eller ikke? Da har vi samlet alt du trenger å vite om web.com i denne omfattende anmeldelsen. 

Web.com brukervennlighet

Når det kommer til brukervennlighet, så har web.com hatt et utrolig dårlig rykte på seg. Heldigvis har de gjennomført noen nødvendige oppdateringer som endret dette, og vi kan trygt si at dette ikke lenger er tilfellet. Blant annet har de introdusert en dra-og-slipp editor som gjør det enklere å designe nettsider. 

En funksjonalitet det er verdt å merke seg er at du kan velge om du ønsker å bruke AI basert design eller selv lage en nettside fra grunnen av. Dersom du velger det siste kan du velge fra et større utvalg maler på siden deres. Velger du derimot AI vil du bli spurt en del spørsmål som kartlegger de ulike behovene for siden din. 

Du vil også få en rask introduksjon til hele plattformen første gang du logger deg inn. Dette gjorde det langt enklere å finne ut av de ulike mulighetene som finnes på plattformen. Når det er sagt, så var mye av funksjonaliteten det samme som andre editorer vi har vært borti tidligere. Har du brukt en annen nettsidebygger tidligere vil du derfor raskt få grep om hvordan Web.com fungerer. 

Funksjonalitet på Web.com

Det er ingen spesielle funksjonaliteter å skryte av i nettsidebyggeren til web.com – her får du verktøyene til å lage en helt basic nettside, men ikke noe spesielt mer. Editoren deres lar deg endre bilder, flytte på plasseringer og lignende, men utover dette er det lite å rope hurra for hos web.com. Spesielt om vi sammenligner med Wix.com og tilsvarende tjenester vil Web.com fort oppleves som svært begrenset. 

Du kan riktignok koble den til din Google Analytics konto, men dette er en av få muligheter som er tilgjengelig på plattformen. Ønsker du å legge til utvidelser vil du fort oppdage at web.com ikke er best egnet. Vi må faktisk gå så langt som å si at Web.com er en nettsidebygger som egner seg til lite annet enn å lage en statisk nettside. Det er nesten ingen utvidelser tilgjengelig på plattformen og de fleste maler er passive. 

Kundeservice på Web.com

Skal du lage en nettside for første gang kan det alltid oppstå utfordringer. Da er det viktig å vite at man kan få rask hjelp dersom man ønsker dette. Her må vi faktisk si oss imponert over hva Web.com tilbyr. De har kanskje ikke den beste plattformen for nettsidebyggere, men på kundeservice leverer de full score. 

Tjenesten deres er tilgjengelig 24/7 og du kan selv velge om du vil sende inn en ticket, ringe på telefon eller bruke live chat. Dessverre er det ikke noe annet enn et amerikansk nummer som er tilgjengelig her, så for norske brukere kan det fort påløpe kostbare minutter om man skal sitte i kø for å prate med kundeservice. Vi anbefaler derfor at du benytter deg av live chat eller ticket systemet om du har behov for å komme i kontakt med web.com. 

Web.com priser

Når det kommer til prising må vi si at det tok litt tid å få kontroll på hva de ulike pakkene egentlig innebar. Ikke bare fordi de tilbyr flere pakker, men også fordi det er flere ‘lokketilbud’ involvert i de forskjellige pakkene. Du kan blant annet få tilgang til plattformen for den første måneden til $1.95. Deretter vil prisene gå opp til $10.00 per måned og $50 det første året. Mistet grepet enda? Det gjorde vi et par ganger også. 

Du bør derfor sette deg godt inn i hvilken pris du må betale for hver måned, samt hvordan denne vil utvikle seg over tid. Du vil nemlig få tilbud om introduksjonstilbud, før du deretter får en redusert pris det første året. Det andre året derimot vil denne prisen øke igjen. Når prisen øker det andre året må vi rett og slett si at det finnes bedre løsninger enn Web.com på nett. 

Web.com Maler

Du kan velge mellom mer enn 100 ulike maler når du først har opprettet en konto på web.com – De fleste av disse er ganske standard, men du vil alltid finne en side som er god for generell bruk. 

Hvem passer Web.com for?

Etter vår mening er web.com langt fra den beste på feltet, men det kan være godt nok om du kun skal lage en grunnleggende nettside for et prosjekt. Her er det ingen store funksjonaliteter, men du får alt som trengs for å lage en helt basic nettside. Skulle du derimot være på jakt etter noe mer avansert, så vil vi nok anbefale Wix fremfor web.com.

Oppsummering

Web.com er en nettsidebygger som ligger midt på skalaen over utfordrere. Her får du alt det mest nødvendige for å lage en nettside, men det er heller ikke noe mer spesielt enn dette på området. Du vil finne rundt 100 ulike maler som kan benyttes for å lage en nettside, men når det gjelder prisene bør du holde tunga rett i munnen. Web.com benytter seg av en rekke lokketilbud, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken pris man faktisk ender opp med. 

logo

God nettsidebygger med hosting

star icon star icon star icon star icon

3.4/5

Nøkkelinfo

Pris fra: $1.95/mnd

Gratis prøveperiode: Nei

Ofte stilte spørsmål om Web.com

Hva er Web.com, og hva tilbyr de for nettsidebygging og hosting?

Web.com er en tjeneste som tilbyr nettsidebygging, hosting og andre relaterte tjenester, som domeneregistrering og markedsføringsverktøy. De har en nettsidebygger som lar brukerne lage enkle og funksjonelle nettsider, samt tilbyr forskjellige hostingpakker for ulike behov.

Hva er noen av fordelene med å bruke Web.com for nettsidebygging og hosting?

Fordelene med å bruke Web.com inkluderer enkelhet og brukervennlighet, tilgang til ulike tjenester under samme paraply, og tilstedeværelse av kundestøtte. Dette gjør det enklere for nybegynnere å komme i gang med nettsidebygging og hosting.

Hvilke ulemper er det ved å bruke Web.com sammenlignet med andre nettsidebyggere og hostingtjenester?

Noen ulemper ved å bruke Web.com kan inkludere begrensede designmuligheter og funksjonalitet sammenlignet med mer avanserte nettsidebyggere, samt potensielt høyere priser for noen av tjenestene sammenlignet med konkurrerende plattformer.

Hvem er Web.com mest egnet for?

Web.com er mest egnet for personer og små bedrifter som ønsker en enkel og brukervennlig løsning for nettsidebygging og hosting, og som ikke nødvendigvis trenger avanserte funksjoner eller høy grad av tilpasning.

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.