Når man skal lage den første nettsiden sin vil det ha mye å si hvilken nettsidebygger du velger. Her vil de fleste ende opp med WordPress, men dette skyldes oftest bare at det er den flest snakker om. Det finnes riktignok mer enn 455 millioner nettsider som benytter seg av WordPress, men dette trenger ikke bety at det er den beste løsningen.
I vår Webflow anmeldelse skal vi derfor se litt nærmere på hvorfor dette kan være et godt alternativ, samt hente frem noen Webflow erfaringer fra vår testing. Vi vil også bruke Webflow vs WordPress som et utgangspunkt, slik at man enkelt kan se hvordan de to stiller mot hverandre.
Oppsummering
- Webflow er en avansert nettsidebygger for de som behersker HTML/CSS og ønsker mye fleksibilitet. Med verktøyene kan man lage raske og SEO-vennlige nettsider, men plattformen kan være utfordrende å bruke for nybegynnere.
- Fordeler inkluderer god opplæring gjennom videoer, at den er godt egnet for å lage nettsider til kunder og støtte for integrasjon av Apple Pay og Shopify. Prisen er imidlertid noe høy og plattformen mangler funksjonalitet for blogger.
Sist, men ikke minst vil vi trekke frem noen viktige punkter som har bidratt til å danne den endelige konklusjonen. Her ser vi blant annet nærmere på brukervennlighet, funksjoner, kundeservice tilbud og ulike rammeverk.
Best for avanserte brukere
3.9/5
Nøkkelinfo
Pris fra: Gratis
Gratis prøveperiode: Ja
Hva vi liker med Webflow
Vi anbefaler Webflow til avanserte brukere som ønsker mye fleksibilitet. For nybegynnere kan de fleste av verktøyene bli litt for vanskelig, men dersom man kan HTML/CSS er Webflow veldig gøy å leke seg med. Lærer man seg verktøyene kan man utvilsomt lage veldig kule nettsider som er raske og gode for SEO.
Fordeler
- Mye fleksibilitet
- Veldig gode videoer for opplæring
- Veldig fin for å lage nettsider til kunder
- Kan lage raske nettsider
Ulemper
- Ikke så god for nybegynnere
- Blir fort litt dyrt
- Litt manglende funksjonalitet for blogger
Les videre for å finne vår Webflow anmeldelse og mye mer nyttig informasjon!
Brukervennlighet
En grunn til at mange velger WordPress er nettopp hvor enkelt det er å sette opp en nettside, men når det kommer til design er man bundet til ulike maler. Dette gjør gjerne at man kan gjøre en del endringer underveis, men innhold og utseende vil fortsatt lignende på andre nettsteder med samme malen.
Her kommer Webflow inn som en overlegen nettsidebygger hvor du helt enkelt starter med blanke ark. Dette betyr at du ved hjelp av den enkle nettsidebyggeren kan skreddersy ditt eget nettsted, helt uten behov for å kunne design og CSS. Dette er årsaken til at mer enn 3.5 millioner designere sverger til Webflow fremfor å bruke templates i WordPress og andre CMS systemer.
Noe av det som gjør Webflow unikt er fokuset de har på innhold, fremfor teknisk utforming av nettsiden din. Du starter med et helt blankt canvas og kan skape en unik brukeropplevelse helt uten kjennskap til kode – da denne utformes i bakgrunnen etterhvert som du skaper nettsiden din. Dette betyr at Webflow tilbyr en unik løsning hvor kode automatisk generes etterhvert du som bruker deres frontend designer.
Grensesnittet til Webflow gjør det lekende lett å utforme en egen side, men du kan ha fordel av litt tidligere erfaring. Riktignok bruker Webflow en drag and drop tilnærming på løsningen sin, men de har også en del mer avanserte design funksjonaliteter som krever litt kunnskap.
Sist, men ikke minst er det verdt å nevne at Webflow er en ‘hosted’ løsning. Dette betyr at både nettside og innhold lagres på Webflow sin plattform, noe som har både fordeler og ulemper. Først og fremst vil det for deg som skal lage en ny nettside gjøre at du kun trenger å lære en plattform, men det betyr også at du må flytte hele nettsiden over på nytt CMS dersom du ikke lenger ønsker å benytte Webflow.
For de fleste vil ikke dette være noe man gjør spesielt ofte, men det kan medføre litt ekstra stress underveis, samt fare for nedetid dersom man ikke har gjort det før. Stort sett vil det finnes aktører som gjør denne jobben for deg, sånn at du slipper å bruke veldig mye tid på dette.
Funksjonalitet
Som vi var inne på tidligere er Webflow en litt annen CMS løsning enn eksempelvis WordPress. Dette skyldes helt enkelt at du ikke må binde deg til ulike maler, men heller kan designe en nettside fra scratch med avanserte design verktøy. Her kan det være greit å påpeke at Webflow er et mer avansert verktøy enn eksempelvis Squarespace og Wix, men for deg som vil ha tilnærmet ubegrenset med mulighet, vil nok dette være et godt verktøy. Når det er sagt vil ingen Webflow anmeldelse være fullverdig uten en gjennomgang av funksjoner, så vi skal derfor se nærmere på dette.
Unikt verktøy for automatisert kode
Den mest unike fordelen med Webflow sammenlignet med andre nettsidebyggere er at plattformen automatisk generer kode i bakgrunnen. Dette betyr at du kan bruke den brukervennlige dra og slipp løsningen samtidig som kode skrives i bakgrunnen. Dermed får du en avansert nettside med profesjonelt utseende, helt uten at du må skrive kode selv.
Webløsninger for designer med drag and drop
Mange designere er vant til å måtte laste ned tunge programmer og arbeide med flere ulike format samtidig når de skal lage et design, men dette slipper du med Webflow. Her fungerer alt i den nettbaserte løsningen deres slik at du kan gjøre mye mer, mye enklere. Dette betyr også at man har alle verktøyene man trenger lett tilgjengelig, noe som reduserer produksjonstid, samt åpner opp for at du kan fokusere mer på innhold. Ønsker du legge til ulike elementer eller bruke en template kan dette også gjøres, men stort sett anbefaler vi at man benytter Webflow sin mulighet til å skape en unik brukeropplevelse fra bunnen av.
Tilgang på egen staging side
Ingenting er kjedeligere enn å laste opp nettstedet ditt, for deretter å oppdage at det er feil eller mangler på siden. Som en løsning på dette tilbyr Weblow en integrert staging sine som del av sin hosting, noe som betyr at du har to versjoner av nettsiden din hele tiden. På denne måten har du muligheten til å legge inn nye funksjoner og teste disse, uten at det påvirker nettstedet som er live på web.
Hver staging side kommer med sin egen URL slik at du enkelt kan dele den med de du ønsker. I vår Webflow vs WordPress sammenheng er dette en svært viktig funksjonalitet å merke seg, da en tilsvarende løsing hos WordPress gjerne krever at man har tilgang til egne servere, eller sekundær hosting på et webhotell.
E-handel
Dersom du har til hensikt å åpne en nettbutikk eller ønsker å selge enkle tjenester direkte fra nettstedet ditt, vil det være godt å vite at Webflow tilbyr dette. Her kan du enkelt integrere Webflow Commerce som er en fullverdig plattform med en rekke tilgjengelige muligheter for betaling og design. Blant annet kan du fritt designe landingssider og bruke ulike animasjoner til å lage en helt unik brukeropplevelse.
Best for avanserte brukere
3.9/5
Nøkkelinfo
Pris fra: Gratis
Gratis prøveperiode: Ja
Betaling på nettstedet vil være viktig for kundene dine og her gir Webflow et bredt utvalg muligheter. Dersom du benytter deres egen eCommerce løsning kan du enkelt akseptere betaling fra Apple Pay, Google Pay, Stripe, og PayPal helt sømløst. Ønsker du bedre kontroll på backoffice kan du koble API’en opp mot en løsning som Shopify. Webflow er en av mange nettbutikkløsninger vi har testet her i Nettsidelab.
Sikkerhet
Uansett om du skal produsere innhold eller selge produkter på nettstedet vil det være viktig med sikkerhet. Her tilbyr Webflow en fullverdig løsning for både hosting og design. Du kan selv velge domenenavn og koble nettsiden din til dette domenet veldig enkelt. Du får også gratis SSL sertifikat inkludert i alle pakker som inkluderer egendefinert domene.
Dette er noe mange nybegynnere overser, men vil ha en stor betydning for synligheten av din nettside på for eksempel Google og Bing. Hos andre hosting tjenester vi har testet kan et SSL sertifikat koste fra 100 kroner og oppover, noe som betyr at et gratis SSL sertifikat er en fordel.
Redaksjonelle verktøy
Når du skal oppdatere innhold på siden din kan dette være en veldig tidkrevende oppgave uten de rette verktøyene, men her syns vi Webflow leverer over forventning. Akkurat som på WordPress kan du redigere ulike innlegg og sider i CMS oversikten, men du kan også gå direkte inn på nettsiden og redigere det på din staging side. Dette gjør det svært enkelt for redaktører å holde oversikt over innhold, samt gjøre de små endringene som kan ha enorm betydning for det endelige resultatet.
Avansert SEO
Når vi skriver en Webflow anmeldelse må vi selvfølgelig se på hvilke verktøy de tilbyr for SEO. Vi har tidligere understrekt hvor viktig god SEO er for synligheten for nye nettsider, samt hvorfor du trenger en god SEO strategi. Imidlertid ble vi svært positivt overrasket etter våre webflow erfaringer med de ulike verktøyene de tilbyr. Hos de aller fleste nettsidebyggere vil du finne enkle verktøy for redigering av meta-data, alt-text og lignende, men Webflow tar dette et steg videre.
Best for avanserte brukere
3.9/5
Nøkkelinfo
Pris fra: Gratis
Gratis prøveperiode: Ja
Gjennom Webflow kan du nemlig legge til automatisk sitemap, legge til robot.txt filer og verifisere siden din med Google, noe som gir deg en mulighet til å påvirke indekseringen. Du kan også enkelt legge til 301-direct fra en gammel nettside til den nye for å forhindre at noen finner en defekt link. Dette er absolutt verktøy av høyeste klasse som vil gjøre det langt enklere å forme alt av SEO strategier på ditt nettsted.
Kundeservice
Webflow sin editor er svært enkel å bruke, men noen ganger kan det være behov for å kontakte kundeservice. Derfor har vi sett nærmere på hva de tilbyr av bistand, samt hvordan dette tilbudet måler seg fra forskjellige nettsidebyggere. Noe av det vi la merke til er at det er få alternativer å velge mellom. Webflow tilbyr kun support på e-post, men til gjengjeld svarer de relativt raskt.
Vi sendte noen ulike henvendelser for å se hvordan de svarte og fikk stort sett svar samme dagen. Dette er et dårligere tilbud enn du finner hos for eksempel Wix og Squarespace, men i vår Webflow vs WordPress sammenligning er dette er tilfredsstillende tilbud.
Når det er sagt kan det være begrenset med nytte fra support for utviklere. De kan nemlig ikke hjelpe med funksjoner eller integrasjon utover det som er grunnleggende tilgjengelig for kunder. Imidlertid er de svært behjelpelige med å sende oss i riktig retning slik at vi kan finne ut av det selv.
Når det er sagt kan man heller ikke forvente at kundeservice skal hjelpe med noe som faller utenfor den tjenesten som selskapet leverer. Vår erfaring er derfor at det ofte vil være mer nyttig hjelp å finne på ulike nettforum for utviklere av Webflow.
Pris
Dersom du ikke har vært borti en nettsidebygger tidligere kan det være vanskelig å vite hva man egentlig trenger. Derfor vil de fleste leverandører av CMS tilby flere ulike pakker man kan velge fra, og dette gjelder også for Webflow.
Først og fremst kan du velge å bruke Webflow helt gratis, men denne varianten er svært begrenset. Du kan arbeide med to ulike prosjekter samtidig og publisere disse på et subdomene som ser slik ut dittnettsted.webflow.io – noe som kommer godt med om du bare vil teste ut plattformen, men ikke om du skal lansere et seriøst nettsted og nettbutikk. Vi skal derfor se nærmere på de forskjellige pakkene du finner på Webflow sin plattform og hva disse innebærer.
Webflow Basic – $12 per måned
Webflow Basic inneholder det mest nødvendige for å lage en enkel nettside, men inkluderer ikke muligheten for nettbutikk. Enkelt forklart vil dette være for utviklere som skal sette opp en statisk nettside med enkel informasjon, uten behov for at innhold ofte skal endres.
Webflow CMS – $16 per måned
Ønsker du derimot å lansere en blogg eller annen nettside med mye content, vil Webflow CMS være et godt utgangspunkt. Her får du høyere hastighet, muligheten til å inkludere 2000 CMS elementer og kan opprette 3 redaktør brukere for enkel redigering av innhold i editor.
Webflow Business – $36 per måned
Den siste og mest omfattende pakken er Webflow business. Dette er løsningen for deg som ønsker å bygge flere nettsider eller inkludere en større nettbutikk. Her finner du alle alternativer som er tilgjengelig i Webflow designet. Du kan også inkludere opptil 10.000 CMS elementer og alt du trenger av animasjoner.
Webflow Enterprise – Skreddersydd tilbud
Sist, men ikke minst tilbyr Webflow en Enterprise løsning for deg som trenger et økt antall brukere på dine nettsider, eller egne krav til funksjoner. Her er det ikke oppgitt noen standard pris, så hvert tilbud kommer an på behov.
*NB: alle priser forutsetter årlig fakturering.
Webflow maler
Du vil riktignok finne noen maler for bruk i Webflow, men dette gjør at en del muligheter mister sin hensikt. Her vil vi påpeke at Webflow i stor grad er et design verktøy som gjør det mulig å bygge nettsider uten behov for en template. Plattformen gir dermed alt av muligheter som ellers blir begrenset når man må forholde seg til en WordPress template, eller nettsidebyggere som Squarespace og Wix.
Best for avanserte brukere
3.9/5
Nøkkelinfo
Pris fra: Gratis
Gratis prøveperiode: Ja
Vi velger derfor å si at dette ikke er løsningen for deg som foretrekker å jobbe med templates. Du kan riktignok lage design som kan brukes på nytt for ulike kunder, men designet vil fortsatt måtte lages fra bunnen av. Vår endelige erfaring er derfor at Webflow er for deg som kan en del om design, men ikke ønsker å lære kode for alt av elementer.
Ofte stilte spørsmål om Webflow
Hva er Webflow, og hva skiller det fra andre nettsidebyggere?
Webflow er en nettsidebygger og designverktøy som gir brukerne muligheten til å lage responsivt design og komplekse animasjoner uten å måtte skrive kode. Webflow skiller seg fra andre nettsidebyggere ved å tilby en høy grad av designfleksibilitet og kontroll, samt muligheten til å eksportere ren og effektiv kode.
Hva er noen av fordelene med å bruke Webflow?
Fordelene med å bruke Webflow inkluderer høy grad av designfleksibilitet, mulighet for å lage avanserte animasjoner og interaksjoner, samt muligheten til å eksportere ren kode. Webflow er også kjent for sin visuelle CSS-redigerer og gode ytelse.
Hvem er Webflow egnet for?
Webflow er spesielt egnet for designere og utviklere som ønsker å lage skreddersydde og responsivt design uten å måtte skrive kode. Det kan også være et godt alternativ for små bedrifter og frilansere som ønsker en mer tilpasset og profesjonell nettside enn det som tilbys av mer begrensende nettsidebyggere.
Hva er noen av ulempene eller begrensningene med Webflow?
Noen av ulempene eller begrensningene med Webflow kan inkludere en brattere læringskurve sammenlignet med enklere nettsidebyggere, høyere priser for visse funksjoner og tjenester, samt begrensninger i e-handelsfunksjonalitet sammenlignet med dedikerte e-handelsplattformer.
Oppsummering
Webflow
I vår Webflow anmeldelse har vi gått gjennom en rekke ulike funksjoner og andre fordeler man kan oppnå ved å bruke Webflow vs WordPress og andre nettsidebyggere. Vi har også sett nærmere på noen av mulighetene for integrasjon av systemer som Apple Pay og Shopify, samt hvorfor Webflow kan være et bedre alternativ enn WordPress for mange designere.
Product Brand: Webflow
Product Currency: USD
Product In-Stock: InStock
3.9