Webhotell: En stor test og sammenligning av de beste for Norge

Et webhotell er helt essensielt når du skal lage en nettside, men valg av leverandør kan ofte være vanskelig. Dette skyldes ikke at det er mangel på alternativer, tvert imot. Det er utrolig mange ulike webhoteller å velge mellom. Du må derfor ha en klar oppfatning av hva du ser etter for å finne frem til den beste løsningen for ditt prosjekt. 

Et utgangspunkt for dette, er å kartlegge hva nettsiden din har behov for og samt hvor målgruppen din befinner seg. Vi skal se litt nærmere på hvordan du velger riktig webhotell før vi deretter tar en titt på de beste alternativene for webhotell i Norge. 

Oppsummering

 • Et webhotell kan være en god løsning for deg som trenger en nettside, men når du skal finne riktig leverandør, er det mye å vurdere. Du bør blant annet tenke på hvilke funksjoner du trenger, om du skal ha nettbutikk eller ikke, og hvor mye du er villig til å betale.
 • Gode webhoteller på markedet i dag inkluderer blant annet Hostinger, One.com, og Domeneshop, men det finnes flere å velge mellom og alle har sine fordeler og ulemper.

Trenger du webhotell for din nettside? Les videre for å finne de beste alternativene

Best i test – vinnere

1. Hostinger – Vår testvinner innen webhotell for norske brukere
2. One.com – Et veldig godt alternativ for nybegynnere
3. Domeneshop – Raskt og enkelt for litt avanserte brukere
4. Syse – En god tjeneste for norske brukere
5. Bluehost – En av de største internasjonale tjenestene

Hvordan velge webhotell

Som vi allerede har vært innom, vil behovene til nettsiden din være et viktig utgangspunkt for valg av webhotell. Her bør du tenke om siden din vil ha behov for støtte for bestemte systemer, eller om du bare skal sette opp en enkel WordPress nettside. Utover dette kan det være lurt å tenke på behovet for nettbutikk eller andre funksjoner. 

Pris vil også ha betydning for hvilken leverandør du velger, men her er det viktig å ikke trå feil. Det finnes nemlig en rekke rimelige webhoteller, men disse leverer ofte middelmådig kvalitet. For nettsiden din vil dette innebære dårlig hastighet, noe som vil ødelegge for brukeropplevelsen til kundene dine. 

For å gjøre valget enklere har vi sett nærmere på en rekke ulike aktører i det norske markedet, og kommet frem til det vi anser som de fem beste alternativene. Disse leverer en gode tjenester uten at det koster deg all verden med penger. På denne måten kan du sikre deg et godt webhotell, men slippe store oppstartskostnader på den nye siden din. 

Topp 5 webhotell i Norge

Det finnes utallige webhotell leverandører i Norge, men langt fra alle tilbyr en tjeneste verdt pengene du betaler. Derfor har vi sett nærmere på hva man kan forvente å finne på markedet, og nedenfor kan du lese mer om de ulike aktørene vi har valgt å trekke frem som resultat av våre undersøkelser. 

Hostinger oppsummering

# Hostinger

Vår testvinner innen webhotell for norske brukere

Pris fra: 9,99kr/mnd

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Hva vi liker med Hostinger

Hostinger tilbyr ikke bare utmerket hosting, men også utmerket uptime på alle sine tjenester. Dette kombinert med lave priser har gjort Hostinger til en vinner både for kostnadsbevisste gründere og deg som skal sette opp en ny nettside. Passer utmerket for deg som må følge et strengt budsjett, men ikke ønsker å kompromisse på kvaliteten.

Fordeler

 • star iconGod kundeservice
 • star iconVeldig god uptime under testene våre
 • star iconHøy ytelse og lave priser

Ulemper

 • star iconMangler kundeservice over telefon
 • star iconTilbyr ikke dedikerte servere

Hostinger er en tilbyder av webhotell som fokuserer på både funksjonalitet og pris. Her får du et webhotell med høy kvalitet uten at du trenger bekymre deg over høye kostnader. De fokuserer på WordPress hosting, men kan også tilby flere andre alternativer for deg som trenger dette. I tillegg er det mulig å kjøpe domenenavn, SSL sertifikater og andre tilleggstjenester direkte fra Hostinger.

Noe av det som har gjort Hostinger så populær som webhotell er deres skreddersydde planer for WordPress hosting. Her kan du raskt og enkelt installere WordPress CMS med noen få tastetrykk og deretter sette opp nettsiden din med ønsket utseende.

I tillegg tilbyr de et imponerende støtteapparat der du får 24/7 kundeservice for alle WordPress sider. Spesielt for nybegynnere kan dette være attraktivt slik at man får rask veiledning dersom man står fast. Utover dette står de på rimelige priser, og har planer som starter så lavt som $1,99 per måned.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

One.com oppsummering

# One.com

Et veldig godt alternativ for nybegynnere

Pris fra: 20kr/mnd

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Hva vi liker med One.com

One.com er en alt-i-ett løsning der du kan utforme din egen nettside og publisere den på deres webhotell. Løsningen er tilpasset nybegynnere og kommer med kundeservice på en rekke ulike språk. Dette gjør den utmerket for deg som skal lage din første nettside, noe vi også har understreket i flere av våre tester.

Fordeler

 • star iconVeldig nybegynnervennlig
 • star iconKundeservice på flere språk
 • star iconGodt utvalg av forskjellige pakker

Ulemper

 • star iconKun årlig fakturering

One.com har mer enn 20 års erfaring som webhotell, men de tilbyr også langt mer enn bare dette. Selskapet tilbyr nemlig en fullverdig løsning for deg som skal bygge en nettside på plattformen deres. De har sin egen nettsidebygger, noe som betyr at du kan få hosting, domenenavn og nettside på samme plassen.

Imidlertid er det et enorme utvalg tilleggstjenester som har gjort denne plattformen så populær hos norske webmastere. Du kan nemlig tilføre en rekke funksjoner til nettsiden din slik som markedsføring, nettbutikk og økt sikkerhet. Alt er knyttet sammen i et brukervennlig og oversiktlig dashboard som lar deg gjøre jobben på 1-2-3.

Prismessig er ikke One.com det billigste alternativet, selv om det kan se slik ut i begynnelsen. De har nemlig et stort utvalg abonnementer hvor alle kommer med ulike former for velkomsttilbud. For deg som bruker kan det fort bli litt vanskelig å navigere, og det er viktig å huske at noen av disse prisene kan endre seg når du skal fornye tjenesten etter det første året.

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Domeneshop oppsummering

# Domeneshop

Raskt og enkelt for litt avanserte brukere

Pris fra: 10kr/mnd

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hva vi liker med Domeneshop

Domeneshop er en helt enkel registrar som tilbyr det man trenger av domene og webhotell til en rimelig penge. Dette er utmerket for deg som skal ha flere domener - eller ønsker å lansere en nettside med lite budsjett. Spesielt for norske nettsider vil Domeneshop og deres norske hosting være et utmerket alternativ til de internasjonale valgene.

Fordeler

 • star iconRaskt svar fra kundeservice
 • star iconEnkelt og greit brukergrensesnitt for avanserte brukere
 • star iconGode priser for domene og hosting

Ulemper

 • star iconGammelt brukergrensesnitt
 • star iconDårlig åpningstider for kundeservice

Et annet alternativ for webhotell i Norge er Domeneshop AS. Dette er et norsk selskap som i en årrekke har levert digital infrastruktur til store deler av Norge. De har hele sin park plassert i Norge, noe som betyr at du får optimal hastighet for nettsider der norske brukere er i fokus.

Det vi liker godt med Domeneshop er at det ikke er noe komplisert plattform, bare enkelt webhotell og de tjenestene man trenger. De tilbyr tre forskjellige webhotell der alle har inkludert et bestemt antall lagringsplass og e-postkontoer. Spesielt sistnevnte er greit å merke seg, for hos Domeneshop får du nemlig e-post inkludert, noe du gjerne må betale for hos andre aktører.

Når det er sagt, er det noen som reagerer på det gamle utseende hos Domeneshop. Sammenlignet med mange av de mer innovative aktørene på denne listen kan de virke litt utdatert. Imidlertid har dette ingen betydning for prestasjoner.

En negativ ting vi har merket oss, er at mer kompliserte konfigurasjoner kan bli litt knotete siden Domeneshop ikke er den mest brukervennlige leverandøren. Om du ikke har tidligere erfaring med drift av nettsider, kan det ta litt lenger tid å lære seg systemet i Domeneshop. På den andre siden kan denne tiden være en god investering på grunn av de rimelige prisene.

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Syse oppsummering

# Syse

En god tjeneste for norske brukere

Pris fra: 49kr/mnd

logo

Et godt alternativ

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Hva vi liker med Syse

Syse er en norsk domeneregistrar som tilbyr en tilpasset tjeneste basert på egne behov. Her liker vi spesielt godt med fleksible prisene de kan tilby på sine løsninger, samt at du kan registrere en rekke ulike TLDs for så lite som 60,- årlig. Sammenlignet med en rekke andre registrarer tilbyr Syse en rekke tjenester utover de tradisjonelle valgene. Dette kan være utmerket for deg som trenger det lille ekstra.

Fordeler

 • star iconGod hjelp fra kundeservice
 • star icon60 dager backups
 • star iconGod støtte for PHP, SSH, og Cron

Ulemper

 • star iconLitt kronglete brukergrensesnitt

En annen norsk forhandler som tilbyr webhotell og domenenavn i Norge er Syse. Dette selskapet tilbyr fire ulike modeller som enkelt kan tilpasses dine behov. Sammenlignet med mange av de andre selskapene på denne listen tilbyr de både virtuell og dedikert server, ikke bare delt hosting. Dette kan være aktuelt for deg som trenger litt ekstra kraft.

Når det kommer til prisen, kan Syse tilby tjenester til alle budsjettklasser. Du kan kjøpe domener fra et stort utvalg TLDs. På toppen av dette har de også en egen nettsidebygger, Tornado® Sitebuilder, som på lik linje med One.com lar deg bygge en egen nettside direkte på webhotellet.

Siden er brukervennlig, og tilbyr 1-click installasjon av populære CMS systemer som WordPress. Dette betyr at du raskt får installert et CMS på webhotellet og kan begynne utformingen av nettsiden din. De har et stort utvalg artikler og veiledninger på norsk i kundeservice systemet. Om du ønsker å prate med kundeservice, har de en litt begrenset åpningstid.

De tilbyr en mulighet til å ta kontakt på Messenger utenfor vanlig åpningstid, men vi har ikke testet hvordan denne løsningen fungerer i praksis.

Samlet sett er dette en utmerket leverandør for deg som ønsker et pålitelig webhotell i Norge uten å måtte betale store summer.

logo

Et godt alternativ

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Bluehost oppsummering

# Bluehost

En av de største internasjonale tjenestene

Pris fra: $2,95/mnd

Hva vi liker med Bluehost

BlueHost er en utrolig brukervennlig hosting tjeneste for deg som skal sette opp en WordPress nettside. Noen av styrkene til BlueHost kommer gjennom deres utrolig brukervennlige veiledninger, samt 24/7 kundeservice for deg som trenger litt veiledning underveis. Dette gjør at vi med trygghet kan si at BlueHost er en av de største og best egnede løsningene for nye WordPress sider av de tjenestene vi har omtalt.

Fordeler

 • star icon1 av 3 webhoteller som anbefales av WordPress
 • star icon24/7 kundeservice
 • star iconGode priser

Ulemper

 • star iconIkke uptime-garanti
 • star iconIngen cloud-hosting pakker

Sist, men ikke minst har vi inkludert Bluehost på listen vår over beste webhotell i Norge. Dette er ikke et selskap som har tilhørighet i Norge, men de tilbyr et imponerende utvalg servere over hele verden. Selskapet har skreddersydd sin løsning for WordPress, noe som betyr at du raskt og enkelt kan sette opp en WordPress CMS nettside.

De har også konkurransedyktige priser og kundeservice som er tilgjengelig 24/7 hele året. Den brukervennlige plattformen er hovedgrunnen til at vi valgte Bluehost som et av de beste alternativene.  Hele plattformen deres er tilpasset uerfarne brukere, noe som betyr at du får veiledning fra A til Å om du ønsker det.

Du vil også få muligheten til å benytte 1-click installasjon på de fleste punkter, noe som sparer deg for tid underveis. Vet du ikke helt hvilken størrelse du har behov for i dag, kan du enkelt oppgradere i fremtiden. Du vil også få med domene gratis det første året, noe som kan spare deg for noen kroner i oppstarten. Dette åpner for større investeringer i eksempelvis design eller markedsføring.

Bluehost lar deg også sette opp e-postadresse og andre tilleggstjenester for en liten avgift. Dette betyr at du raskt og enkelt kan sette opp alt du trenger for drift av nettsiden med Bluehost.

Oppsummering

Det er mye å huske på når du skal lansere en ny nettside, men en av de viktigste punktene vil uten tvil være webhotell. Derfor har vi sett nærmere på hvordan du velger riktig webhotell, samt hva som er de beste alternativene i Norge. Her er det viktig å ta høyde for at hver nettside kan ha unike behov som må tas hensyn til. 

Du bør også passe på at du velger en løsning som står i stil med det øvrige prosjektet. Vi vil sjeldent anbefale at du går for en dedikert server for en liten blogg, men heller ikke delt server for en større bedriftsnettside. Finn den lagringsplassen som er aktuelt for deg sånn at nettsiden din får den kraften den trenger for å prestere. 

Ofte stilte spørsmål om webhotell

Hva er viktig å vurdere når man skal velge et webhotell i Norge?

Når man skal velge et webhotell i Norge, er det viktig å vurdere faktorer som ytelse, sikkerhet, brukervennlighet, pris, kundestøtte og tilleggstjenester som e-post, databaser og domeneregistrering. Det er også viktig å kartlegge nettsidens behov og målgruppens plassering.

Hvordan kan man finne de beste webhotellene i Norge?

For å finne de beste webhotellene i Norge, kan man sammenligne ulike tjenester ved å lese anmeldelser, benytte sammenligningstjenester og vurdere de ulike tjenestene opp mot egne behov og krav. Det er viktig å sammenligne faktorer som pris, ytelse, sikkerhet og kundestøtte.

Hvilke webhoteller er populære i Norge?

Noen populære webhoteller i Norge inkluderer Hostinger, One.com og Domeneshop. Disse webhotellene tilbyr ulike fordeler og ulemper, avhengig av individuelle behov og krav.

Hva bør man vurdere når det gjelder funksjoner og tjenester for et webhotell?

Når man vurderer funksjoner og tjenester for et webhotell, bør man tenke på nettsidens behov, som for eksempel om man trenger e-handelsfunksjonalitet, bloggplattform, databaser eller e-posttjenester. Det er også viktig å vurdere hvor mye man er villig til å betale for disse tjenestene.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.