Webnode erfaringer: Anmeldelse med step-by-step guide (2024)

Webnode har raskt vokst til å bli en av de største nettsidebyggerne på markedet, og kan i dag vise til mer enn 40 millioner brukere. Plattformen har høy brukervennlighet, men det er spesielt muligheten til å finne mer enn 20 ulike språk som skiller den fra en del av konkurrentene sine. Vi har derfor sett nærmere på hva du kan forvente av denne nettsiddebyggeren, og delt våre Webnode erfaringer. 

Selskapet har nemlig gjennomgått en omfattende oppdatering av plattformen sin det siste året, og endret på en rekke funksjonaliteter. Dette har ført til en ny og innovativ løsning, men er den virkelig bedre enn den vi allerede har testet? Det er dette vi ønsker å finne ut av gjennom et dypdykk i hva Webnode har å tilby brukerne sine.

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Webnode

Webnode lar deg lage profesjonelle nettsider, raskt og enkelt. Redigeringsverktøyet er brukervennlig, og du har tilgang til mange moderne maler. Du får god støtte for SEO. Det er også mulig å oversette nettsiden din til over 20 ulike språk. Webnode tilbyr abonnementer i ulike priskategorier, inkludert en gratisversjon til deg som er i oppstartsfasen med stramt budsjett.

Fordeler

  • star iconBrukervennlig designverktøy
  • star iconRimelige abonnement
  • star iconOversettelsesverktøy
  • star iconFlotte maler og templates

Ulemper

  • star iconBegrenset funksjonalitet for blogging
  • star iconFå funksjoner og designmuligheter

Brukervennlighet

Noe av det som har gjort Webnode så utrolig populær de siste årene er brukervennligheten deres. Her får du tilgang til en svært funksjonell plattform hvor alt du trenger for å lage en profesjonell nettside er samlet på ett sted. På denne måten slipper du styre med integrasjon fra ulike verktøy, opplastning eller redigering. Du kan komme raskt i gang med den nye nettsiden din etter at du har valgt hvilket abonnement du vil benytte deg av.

Du kan selv velge om du ønsker å bruke et ferdig tema (template) eller om du helst vil starte med et tomt canvas. Da kan du designe nettsiden akkurat slik du vel med de ulike elementene som er tilgjengelig. Dette vil riktignok ta litt mer tid, men ved hjelp av dra-og-slipp elementer kan du raskt lage en profesjonell side som er akkurat slik du selv måtte ønske den. 

Skulle du ønske litt tips og triks underveis, er det flere veiledninger tilgjengelig på Webnode sine nettsider. Her finner du et omfattende kunnskapssenter, samt muligheten til å stille spørsmål til profesjonelle designere dersom du har behov for dette. For nybegynnere er hele plattformen lagt opp på en forholdsvis naturlig måte, slik at du blir guidet gjennom hele prosessen. 

Muligheten til å velge språk selv, inkludert norsk – er en god mulighet for nybegynnere. Dette gjør det litt enklere å forstå seg på det tekniske rundt løsningen, og dermed kunne få et bedre inntrykk av hva man trenger gjøre. De fleste veiledningene deres er også tilgjengelig på norsk, så vi er godt fornøyd med Webnode. Utvalget er ikke like omfattende som hos Wix og Squarespace, men de tilbyr fortsatt et utmerket verktøy som har høy brukervennlighet. 

Funksjonalitet

Når det gjelder våre Webnode erfaringer, så er det spesielt det enkle dra-og-slipp redigeringsverktøyet deres som er verdt å merke seg. Her kan du enkelt velge elementer fra en stor meny og bare plassere de der du måtte ønske på nettsiden din. Dette betyr at du kan arbeide i frontend og slippe bekymre deg for alt som har å gjøre med kode, CSS og HTML strukturering. 

Velger du et abonnement fra Mini eller høyere, så vil du få tilgang til det meste av funksjonalitet. Unntaket er nettbutikk som vil kreve at du tegner et Standard eller Proff abonnement. I de neste avsnittene skal vi se litt nærmere på hvilke funksjoner du bør kjenne til i Webnode plattformen. 

Nettsidebygger

Den primære funksjonen (tjenesten) de fleste er på jakt etter når de registrerer seg hos Webnode er nettsidebyggeren deres. Dette er et innovativt verktøy hvor du bruker enkle dra-og-slipp elementer for å bygge opp nettsiden du lager. Her kan du selvfølgelig velge om du ønsker å bruke en ferdig template eller bygge opp nettsiden din fra grunnen av selv. Uansett hvilken måte du skulle foretrekke, så vil du raskt få etablert en profesjonell nettside med deres nettsidebygger. 

Webnode e-post

De fleste abonnementer hos Webnode inkluderer både hosting og e-post, noe som betyr at du kan knytte en e-postadresse til nettsiden din uten at det koster noe ekstra. Her må du minst ha tilgang til Mini (da får du én e-postkonto) eller så kan du oppgradere til en større hvor du får 20 eller 50 kontoer tilgjengelig henholdsvis. Webnode e-post kan knyttes direkte til en agent som Outlook og Apple Mail – eller du kan benytte deg av deres webmail løsning. Denne er forholdsvis enkel å bruke, men kan fort bli litt uoversiktlig dersom du har mye trafikk som kommer inn på kontoen din. 

Ferdige maler

Som vi allerede har nevnt kan du bruke nettsidebyggeren til Webnode når du skal lage en stilig ny nettside. Vet du derimot ikke helt hvordan du ønsker at nettsiden skal se ut, så kan det være nyttig å bruke en ferdig mal. Her vil du finne flere hundre maler som er helt gratis for deg å ta utgangspunkt i. Disse gjør det mulig å få en fiks ferdig nettside raskt, så kan du fokusere på detaljene du ønsker å endre.

Alle templates fra Webnode kan tilpasses slik du selv måtte ønske, noe som betyr at du enkelt kan skifte ut tekst, bilder, overskrifter, innhold og fasong. Du kan også flytte rundt på elementer dersom du ønsker dette underveis. På den måten vil du slippe tenke på strukturering, menyer og lignende – og kan heller gjøre siden visuelt slik du ønsker deg. 

Om du velger å bruke en ferdig mal, så pass på at du endrer alt av skriftlig innhold. Det er ofte Lorem Ipsum eller placeholder tekst som blir benyttet i disse malene, noen en besøkende fort vil plukke opp. Du bør derfor forsikre deg om at alle tekster er oppdatert til faktisk innhold før du gjør siden din synlig for andre. 

Nettbutikk

Webnode tilbyr en egen modul for å starte nettbutikker som gjør det lett å tilføre dette på nettsiden din. Skal du ha tilgang til denne muligheten må du riktignok oppdatere til et større abonnement (slik som Standard og Proff), men det er en liten pris å betale for en funksjonell nettbutikk. Vi har sett litt blandede tilbakemeldinger sammenlignet med Wix nettbutikk, men responsive butikk-maler gjør denne utrolig brukervennlig. 

Alt du trenger gjøre er å oppgradere til en plan der nettbutikk er tilgjengelig, så kan du velge å tilføre modulen manuelt. Deretter er det bare å bruke editor til å designe denne delen av nettsiden din slik du selv måtte ønske. Inkludert i abonnementet er det flere forskjellige betalingsmetoder og du kan knytte den direkte mot leveringsmetodene du måtte ønske å tilby.

Her er det greit å merke seg at både leverandører og betalingsmetoder vil påføre ytterligere kostnader utover det du betaler til Webnode. De fleste betalingsmetodene vil ta en prosentsats av omsetningen din, mens transportører har litt ulik praksis. Det kan derfor være lurt å ta utgangspunkt i hvor kundene dine befinner seg, og deretter se på hvilke metoder og varer som er mest effektive for målgruppen din. 

Blogg

Skal du lage en nettside til bedriften din, så er det enkelt å tilføre en blogg på den ferdige nettsiden. Webnode har flere intuitive verktøy som enkelt lar deg tilføre dette som et tilskudd. Da kan du enten velge å vise innleggene på forsiden, eller bare ha en selvstendig sub-page hvor alt innholdet er fremstilt. Du vil også finne en rekke ferdige maler som gjør det enkelt å finne det utseende som passer best for ditt prosjekt. 

Kundeservice

En funksjon som virkelig skiller Webnode fra mange av konkurrentene deres, er at de kan tilby kundeservice på alle 20 språk som tjenesten deres er tilgjengelig på. Her lover de svar innen 24 timer, noe som er imponerende. Wix har riktignok 24/7 chat integrert, men dette finner man foreløpig ikke hos Webnode. Har du et premium abonnement vil du få tilgang til telefonstøtte og et ticketing system som gjør at du kan sende inn henvendelser. 

De svarer forholdsvis raskt på disse, så det burde gå for de aller fleste. Det er også greit å merke seg at de har et enormt utvalg brukerveiledninger som er tilgjengelig på mange språk. Disse er av høy kvalitet og inneholder steg-for-steg veiledning, bilder og videoer slik at du kan finne et svar på de fleste utfordringer selv. 

Webnode Priser

Når det kommer til kostnader er det ikke noe spesielt å utsette på Webnode. De har en enkel strukturert løsning fordelt på fire forskjellige pakker. Her kan du velge den som passer deg best og heller oppgradere etterhvert som du skulle få bruk for noe mer etterhvert. På denne måten kan du holde kostnadene lave frem til du begynner å få inntekter på nettsiden din. Dette tar ofte lenger tid enn mange tror, så vårt beste tips vil være å starte med en liten pakke og heller oppgradere om du finner ut at denne ikke strekker til.

De fire pakkene du kan velge hos Webnode er Limited, Mini, Standard og Proff. Alle inkluderer tilgang til deres dra-og-slipp editor, men deretter er det litt variasjon i mulighetene dine. De fleste vil nok hoppe over Limited og heller velge Mini som bare koster 65,- måneden. Da får du inkludert et gratis domene det første året og godt med lagringsplass. Skulle du ønske sammenligne dem mer, så kan du se en fullverdig oversikt over de ulike pakkene på Webnode sin hjemmeside. 

  • Limited – 40,- per måned
  • Mini – 65,- per måned
  • Standard – 115,- per måned
  • Proff – 205,- per måned

Webnode Maler

Selv om du ikke finner like mange maler som hos Wix, så kan Webnode tilby et godt bibliotek med maler. Disse er alle kategorisert etter emne slik at du raskt kan finne frem til den som er mest aktuell for nettsiden din. De har også en rekke bedriftsmaler som gjør at du raskt kan opprette en profesjonell nettside for virksomheten din uten at det trenger koste skjorta. 

Alle disse malene er inkludert i abonnementet ditt som utgangspunkt. Skulle du ønske noe unikt, så kan du også hyre inn en profesjonell webnode designer som lager noe nytt fra bunnen av. Da vil det selvfølgelig påløpe litt ekstra kostnader, men det er fortsatt langt rimeligere enn å hyre inn et profesjonelt byrå som skal kode opp nettsiden din fra A til Å. 

Slik kommer du i gang med Webnode: Steg-for-steg

Det er utrolig enkelt å komme i gang med Webnode og vi har illustrert prosessen nedenfor i form av en steg-for-steg guide. Her tar vi deg gjennom hele prosessen fra registrering til publisering av nettsiden din. 

Steg 1: Opprett en Webnode konto

Det første du må gjøre før du kan ta i bruk Webnode er å opprette en konto. Dette gjør du ved å lage et navn på nettsiden din (ikke domene, men bare et prosjektnavn) og deretter registrere deg. Du kan velge Facebook, Google eller e-post når du oppretter kontoen din. 

Steg 2: Lag nettsiden din 

Straks du har laget kontoen din vil du få et spørsmål om du ønsker å opprette en nettside eller nettbutikk. Her velger du det alternativet som er mest relevant for deg før du går videre. Da vil Webnode automatisk hente frem en del template som du kan velge mellom for nettsiden din. Velg en template, så vil den automatisk åpnes i editoren til Webnode. Her kan du enkelt tilpasse den slik du selv måtte ønske. 

Pass på at du setter av nok tid til å oppdatere alt innhold og eventuelt skifte ut relevante bilder dersom du ønsker dette. Når du har gjort dette kan du velge publiser øverst i hjørnet. Den blir da live med en minnettside.webnode.page/ URL. Du får muligheten til å oppgradere til et ekte domene dersom du ønsker dette når siden er live.

Steg 3: Drift av nettsiden din

Nå har du strengt tatt en funksjonell nettside på nett, så da gjenstår det bare å oppdatere den, publisere innlegg eller promotere innleggene som allerede er der. Webnode har flere smarte funksjoner for SEO optimalisering som du finner i kontrollpanelet på siden din. Her kan du endre tags, se statistikk og mye mer for hvordan nettsiden din presterer. Du kan også knytte den opp mot Google AdSense, Analytics og andre utvidelser om du ønsker dette.

logo

Best for deg på budsjett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Oppsummering

Webnode er en stilig nettsidebygger som lar deg lage en profesjonell nettside på bare noen få tastetrykk. De har konkurransedyktige priser og skalerbare løsninger som effektivt lar deg velge den som passer deg best. På denne måten kan du enkelt holde kostnadene så lave som mulig frem til nettsiden din kan forsørge driftskostnadene på egenhånd. Dette kombinert med en brukervennlig editor og utallige maler gjør Webnode til et godt utgangspunkt for deg som skal lage din første nettside. 

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.