Wix domener og e-post: Alt du trenger å vite (2024)

Wix har lenge vært en populær alt-i-ett løsning når det kommer til nettsidebyggere, men hvordan presterer de når det kommer til tekniske nødvendigheter utenfor selve nettsiden din? Spesielt hvordan man kan knytte eksterne domener til en Wix nettside er noe som ofte dukker opp, og vi har derfor kommet opp med denne oversikten over nettopp det. 

I denne guiden tar vi for oss alt du trenger å vite om domener og e-post hos Wix, samt hvilke muligheter som finnes for deg når du skal lage en nettside. Så om dette er noe du lurer på, så har du absolutt kommet til riktig plass! Les videre så tar vi deg gjennom hva du bør vite.

Trenger jeg egentlig mitt eget domene?

Som de fleste vet, så tilbyr Wix en gratis versjon av tjenesten sin der du kan opprette en nettside uten at du må betale for det. Dette er godt egnet for deg som vil prøve tjenesten eller bare trenger en midlertidig nettside, men om du har til hensikt å bruke siden – så vil det være nødvendig med et eget domene.

Alle nettsider som er laget gratis med Wix vil nemlig ha en URL som ser slik ut name.wixsite.com/mysite. Dette fungerer nok til en skoleoppgave eller midlertidig prosjekt, om utover dette vil verken søkemotorer eller besøkende ta en slik side spesielt seriøst.  Du bør derfor ha et eget domene slik som eksempelvis nettsidelab.no.

Ønsker du å koble et egendefinert domene til en Wix nettside, så må du oppgradere til en av deres betalte planer. Her er det greit å merke seg at det ikke har noe å si hvilken pakke du velger. Alle betalte planer fra Wix inkluderer nemlig muligheten til å bruke et egendefinert domenenavn. 

Den rimeligste pakken deres Connect Domain koster $4,50 per måned, mens Combo, Unlimited og VIP koster henholdsvis $8,50, $14,50 og $26 per måned. Første året du bruker en av disse pakkene vil du få egendefinert domene inkludert, mens det vil fornyes til rundt $10 årlig + abonnement de påfølgende årene. 

Ulike domenenavn hos Wix

Når du skal velge et domenenavn, så er det muligheter for å bruke ulike forlengelser (extensions). I Norge er det gjerne vanlig at man benytter seg av .no domener, men du kan også finne .org, .com, .net og en rekke andre. Alle disse er selvfølgelig tilgjengelig hos Wix, men det er viktig at du velger det som er mest relevant for deg. Det kan være lurt å tenke gjennom dette hvis du skal starte en nettbutikk, eller annen nettside.

Hensikten med slike extensions er nemlig å si noe om hva siden egentlig handler om. .no er en norsk side, .org er for organisasjoner, mens .com er for bedrifter internasjonalt. Det finnes selvfølgelig ingen lover og regler for hvem av disse du kan bruke, men det er greit å tenke gjennom det. 

Knytt et domene til Wix nettside

En misforståelse som ofte har dukket opp når man bruker Wix er at man kun kan benytte seg av domenenavn kjøpt gjennom deres løsning. Dette stemmer heldigvis ikke, og du har to alternativer dersom du vil bruke et eksisterende domene til nettsiden din. Vi skal derfor se på hvilke alternativer dette er, samt hvordan du lettest mulig kan gjennomføre dette. 

Overføre domene til Wix

Det letteste vil selvfølgelig være å overføre domenet ditt til Wix for deretter å knytte det til nettsiden din. På denne måten har du alt samlet og det går smidig for seg. For at dette skal være mulig må du låse opp domenet hos den eksisterende registraren (eks GoDaddy, Domeneshop, NameCheap) for at det skal overføres. 

Deretter må du få tilgang til en EPP nøkkel (autorisasjonskode) som bekrefter at du skal flytte domenet fra en registrar til en annen. Hos de fleste vil du finne dette som en del av informasjonen om domenet ditt, men det kan også la seg gjøre å få den gjennom kundeservice. 

Før du flytter et domene fra en registrar til Wix, så bør du undersøke følgende:

 • At extention på domenet ditt er godkjent hos Wix
 • At du ikke har behov for å flytte det igjen innen 60 dager
 • Om det er privacy protection knyttet til domenet ditt, da vil det ikke la seg flytte før dette er deaktivert
 • Dobbeltsjekk at du har tilgang til den e-posten som bekreftelsen sendes til – da denne er essensiell for overføringen din. 

Knytt et domene til Wix fra annen registrar

Skulle du derimot ønske å la domenet ditt stå hos sin nåværende registrar, så kan du gjennomføre en DNS endring. På denne måten kan du koble din nettside laget med Wix til et domene som er hostet hos en annen aktør. Det letteste er å gjøre dette ved å endre navneserver, men du kan også opprette et custom domain name (DNS) gjennom innstillingene. 

Disse endringene kan være litt komplisert om man ikke har gjort det før, så ta kontakt med kundeservice dersom du er i tvil Wix har også en rekke guider for hvordan dette gjøres hos ulike registrarer, så det kan være verdt å undersøke disse også. 

E-post til din Wix side

Som en del av nettsiden din er det vanlig at man også har en e-postadresse knyttet til dette domenet. En rekke registrar tjenester tilbyr dette, men hos Wix må du benytte deg av en ekstern tjeneste. De tilbyr en avtale knyttet til Google Workspace, men dette er ikke det mest budsjettvennlige for deg som har et lite budsjett

Et godt alternativ kan derfor være å bruke e-post hosting hos et selskap som NameCheap. Disse tilbyr dette til en rimelig penge og funksjonelle servere som du raskt setter opp til din foretrukne enhet. På denne måten kan du raskt og enkelt komme i gang. Det er verdt å merke seg at du kan bruke slike tjenester selv om du har et domene hos Wix. Du må bare sette det opp slik at disse serverne da kommuniserer med hverandre som en del av innstillingene dine. Dette har Wix en utmerket guide på for deg som ønsker å finne ut mer. 

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

 • star iconMange ulike abonnement
 • star iconMulighet for nettbutikk
 • star iconMulighet for blogg
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst
 • star icon50% RABATT Utvalgte Wix Premium-abonnementer

Ulemper

 • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
 • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
 • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 100 sider)

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.