Wix dropshipping: En komplett guide med enkle steg (2024)

Har du vurdert å starte en dropshipping butikk, men vet ikke helt hvor du skal starte? Da er du på ingen måte alene. Dropshipping har blitt utrolig populært takket være lave krav til egenkapital og potensiale for en svært skalerbar forretningsmodell. Imidlertid finnes det en rekke ulike plattformer, så det kan være vanskelig å vite hvilken man bør gå for. 

I denne artikkelen ser vi nærmere på Wix dropshipping og hvor enkelt du kan lage din egen nettbutikk med Wix. Fordelen med dette er at du ikke trenger noen tidligere erfaring med nettsider eller koding. Wix lar deg sette opp din egen nettside helt enkelt og deretter kan til tilknyttede nødvendige applikasjonene for dropshipping virksomheten din. 

La oss vise deg hvor enkelt du kan komme i gang med Wix dropshipping gjennom noen få enkle trinn. Men før vi hopper inn i det tekniske, så skal vi ta en liten titt på hva dropshipping egentlig er for noe. 

Hva er dropshipping?

Om du har klikket deg inn på denne artikkelen, så har du nok en viss formening om hva dropshipping går ut på. Har du derimot aldri hørt uttrykket før, så skal vi ta en rask oppsummering av hva det egentlig innebærer. Dropshipping er et nettbutikk konsept der man selger varer i nettbutikken sin uten at man fysisk har besittelse av disse varene. 

Dette høres kanskje ut som svindel, men så ille er det ikke. Du oppbevarer riktignok ikke varene selv, men du kjøper dem gjennom en tredjepart eller produsent. På denne måten velger du produktet til kunden din, så vil bestillingen gå videre til en tredjepart som pakker og sender varene direkte til kunden. 

Kort fortalt blir du et mellomledd i denne forsyningskjeden som binder sammen kunden (som kjøper produktet) og produsenten (som selger produktet). Da kan du sette opp nettbutikkløsningen din, velge utvalget produktet du ønsker og deretter selge dem – helt uten at du må investere i kostbare lagerbygninger, ansatte som skal pakke varene og lignende omkostninger. For en nystartet butikk kan dette være et utmerket utgangspunkt for å starte bedriften din. 

Så er det jo greit å vite at du enten kan fortsette med denne praksisen så lenge du vil, eller du kan gradvis gå over til å ha varene in-house når nettbutikken din har fått trafikk og inntekter. Uansett, så vil du ved hjelp av Wix dropshipping kunne sette opp en utmerket nettbutikk på bare noen få timer, ferdig med inventar og alt. 

Fordeler og ulemper med dropshipping

FordelerUlemper
Gode muligheter for inntekt uten store overhead kostnaderLiten mulighet til å påvirke kundeopplevelsen
Slipper behov for lagringsplassKundeservice er ditt ansvar
Kan jobbe fra hvor som helstStor konkurranse om kundene
Ingen pakking og sending av varer

Kom i gang med Wix Dropshipping: Steg-for-Steg

Mange som vil komme i gang med dropshipping vegrer seg for å ta det første trinnet, da de tror dette er både tidkrevende og vanskelig. Du trenger riktignok å sette opp din egen nettside og finne leverandører – men dette kan være langt enklere enn du tror. For å illustrere hvor lett du kan komme i gang med Wix dropshipping ha vi laget denne steg-for-steg guiden. Her vil vi fokusere på hvordan du setter opp en dropshipping butikk med Wix – ønsker du heller å lære mer om hvilke muligheter som finnes, så finner du dette i vår Dropshipping guide linket i avsnittet over. 

1. Registrer deg hos Wix

Før du kan ta i bruk nettsidebyggeren til Wix må du opprette en konto på plattformen deres. Dette er noe som bare tar noen få minutter, og du trenger ikke legge inn betalingsinformasjon. Wix tilbyr nemlig en gratisversjon av sin plattform, så her kan du hoppe rett uti det. 

Alt du trenger gjøre for å komme i gang med å lage en nettside, er å velge Get started knappen du finner øverst i hjørnet. Du vil da starte registreringsprosessen som tar noen få minutter. Her blir du bedt om å oppgi e-postadresse og et passord som du skal bruke på kontoen din. Pass på at du velger et sterkt passord, da dette vil gi tilgang til både konto og nettsiden din i fremtiden. 

Før du går videre vil du bli bedt om å verifisere e-postadressen din. Dette gjør du enkelt ved å klikke på linken i den eposten du har fått tilsendt fra Wix. Noen ganger kan det ta et par sekunder før denne dukker opp i innboksen. Skulle den ikke dukke opp, så undersøk spam og søppelpost dersom den har blitt fanget i filteret. 

Du kan nå velge om du ønsker å bruke Wix ADI (kunstig intelligens) eller lage nettsiden din manuelt. I dette tilfellet anbefaler vi at du gjør jobben selv ved å bruke Wix sin editor. Wix ADI er et utmerket verktøy, men det passer bedre for nettsider og blogger – ikke for en nettbutikk. For å sikre kundeopplevelsen er det bedre at du lager denne selv slik du ønsker at den skal fremkomme. 

2. Tilpass nettsiden din

Straks du er ferdig med registreringen vil du få tilgang til hele Wix plattformen (noen unntak) som lar deg komme i gang med ditt design. Wix tilbyr mer enn 800 ulike maler som alle er kategorisert etter emne og utseende. Mer enn 500 av disse er spesielt utviklet for nettbutikker, så her bør det finnes noe for alle å jobbe med. 

Det kan være litt vanskelig å lete i et såpass stort utvalg, så vi anbefaler at du bruker filtrene øverst på siden til å sortere dem litt enklere. Når du har funnet det utseende du vil jobbe videre med, så velger du edit knappen ved å holde musetasten over den aktuelle malen. 

Du vil nå åpne editoren til Wix – og det er her magien skjer. Dette er et utrolig enkelt verktøy som lar deg dra-og-slippe ulike elementer ned på nettsiden din. Du kan også flytte rundt på de forskjellige elementene som allerede er plassert på siden, skifte farger, bytte bilder og redigere teksten. 

Vi har en egen artikkel om hvordan du lager en Wix nettside som går grundigere gjennom hva du bør vite om editoren deres. 

3. Velg en Dropshipping App

Har du kommet hit betyr det at du har laget en nettside og er klar for lanseringen – imidlertid mangler det noe betydelig, nemlig produktene. Du må derfor gå til Wix Marketplace™ og laste ned en Wix dropshipping applikasjon for din nettbutikk. Denne fungerer for å knytte din nettbutikk til et stort utvalg produkter tilgjengelig hos grossisten. 

Listede resultater for Wix dropshipping

Av de ulike variantene som finnes hos Wix dropshipping er det Modalyst og Spocket som er de mest populære. Disse gir tilgang til et stort utvalg produkter og er begge integrert med Wix plattformen. Når du har installert den applikasjonen du ønsker, så kan du enkelt begynne å velge ut produkter du vil ha i nettbutikken din. Deretter setter du prisene og publiserer de til siden din. 

4. Sett opp shipping

Selv om hensikten med Wix dropshipping er at du skal slippe å styre med dette selv, så er det noen innstillinger du bør ta hensyn til. Nå vil riktignok både Modalyst og Spocket tilby veiledning på denne biten, men vi skal ta en rask oppsummering av hva du bør tenke på uansett. 

En problemstilling er nemlig at leveringskostnaden ikke automatisk integreres med din Wix nettbutikk. Du må derfor sette opp disse manuelt i ditt Wix kontrollpanel ved hjelp av informasjonen du får fra den plattformen du har valgt. Her kan du selv velge om du vil tilføre en kostnad for levering – eller øke prisen på produktet slik at du kan tilby dette ‘gratis’. 

Noen aktører vil også la deg påvirke hvordan innpakning av varene dine skal se ut. Dette kan være med din egen logo, et innlegg (brev) reklame eller vouchers som du ønsker å tilføre før esken lukkes og sendes. Hvilke valg du tar i forbindelse med frakt og levering vil ha stor betydning for totalprisen på nettbutikken din.

5. Ta hånd om det juridiske

Nå begynner ting å ta form, men det er fortsatt noen ting du bør tenke på. Du har satt opp din Wix Dropshipping forretning, så nå er det viktig å tenke på det juridiske. En nettbutikk bør være et selvstendig selskap – og her kan du velge mellom et aksjeselskap (AS) og et enkeltpersonsforetak (ENK).  Vår anbefaling for deg som skal drive egen virksomhet er å sette opp et aksjeselskap for denne jobben. Dette vil tilføre et profesjonelt inntrykk til bedriften din, samt sikre deg som eier bedre juridisk beskyttelse. 

Wix dropshipping oppsummert

Gratulerer – du har nå satt opp din helt egen dropshipping business med Wix! Det er riktignok litt arbeid, men som vi har forsøkt å illustrere i denne guiden – så kan det gjøres utrolig enkelt ved hjelp av integrerte muligheter i Wix. Alt du trenger gjøre er som vi har sett i denne guiden;

 1. Registrere deg hos Wix 
 2. Tilpasse nettsiden din 
 3. Velge en Wix dropshipping applikasjon (leverandør)
 4. Sette opp shipping
 5. Forme en enhet som kan drive nettbutikken din

Det eneste som gjenstår nå er å promotere produktene dine og utvide etterhvert som nettbutikken får fotfeste! Vi ønsker deg masse lykke til med denne spennende muligheten.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

 • star iconMange ulike abonnement
 • star iconMulighet for nettbutikk
 • star iconMulighet for blogg
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst
 • star icon50% RABATT Utvalgte Wix Premium-abonnementer

Ulemper

 • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
 • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
 • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 100 sider)

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.