10+ inspirerende nettsider laget med Wix (oppdatert 2024)

Det er ingen hemmelighet at vi hos Nettsidelab er begeistret for Wix sin plattform, men mange er fortsatt skeptisk til såkalte nettsidebyggere. Dette skyldes nok at man i den spede begynnelsen av disse tjenestene endte opp med en relativt basic nettside. Heldigvis har det skjedd mye med teknologien sin den gang, så nå kan man lage både profesjonelle og inspirerende nettsider med Wix. 

Wix er nemlig ikke bare en av de mest brukervennlige og enkle nettsidebyggerne å bruke for å lage en nettside, men også den som gir de beste resultatene. Her skal du slippe å ta vårt ord på det – for vi har samlet en inspirerende liste med det vi anser som noen av de mest inspirerende nettsidene laget fra bunnen av med Wix sin løsning. 

I denne artikkelen har redaksjonen i Nettsidelab trukket frem sine favoritter, samt skrevet litt om hva som gjør nettopp denne siden så imponerende. Det beste av alt? – alle sidene er laget med de verktøyene du finner hos Wix! Så la deg inspirere og lag din første nettside i dag! 

Om du føler deg litt ekstra inspirert av denne artikkelen kan du prøve Wix helt gratis for å lage din egen nettside nå. 

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

  • star iconMange ulike abonnement
  • star iconMulighet for nettbutikk
  • star iconMulighet for blogg
  • star iconDra-og-slipp funksjon
  • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst
  • star icon50% RABATT Utvalgte Wix Premium-abonnementer

Ulemper

  • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
  • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
  • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 100 sider)

1. Black Sheep Bikes

Noe av det vi liker spesielt godt med Wix er muligheten til å lage elegante, men fortsatt brukervennlige design. Her kommer Black Sheep Bikes fra Colorado inn som et utmerket eksempel på hvordan dette kan gjøres på en spennende måte. Nettsiden benytter seg av store bilder, animasjon og en enkelt side for å trekke frem produktene sine på en naturlig måte. 

Hele siden er drevet av Wix og de benytter Wix Ascend som del av sin tjeneste. Dette er en modul du kan kjøpe tilgang til. Ascend lar deg tilby livechat kundeservice som en del av nettbutikken din – akkurat som de store aktørene gjør. Du vil også finne FAQ sider og nedlastbart innhold. Hadde det ikke vært litt langt å sykle fra Colorado til Oslo, så hadde vi nesten blitt fristet til å kjøpe en sykkel. 

2. Zelie for She

Eleganse er kanskje ikke det du forbinder med Wix og nettsidebyggere, men Zelie for She er et utmerket eksempel på hvordan dette kan gjøres. Nettsiden tilhører indie designer Ellan Zelie fra USA, og benytter seg av eCommerce løsningen til Wix som grunnlag. Dette supplert med stilige bilder og sterke farger har laget en elegant high-fashion nettbutikk

Vi liker spesielt godt hvordan de har implementert de forskjellige funksjonaliteten som Wix tilbyr sine brukere. Her finner du nyhetsbrev, FAQ, kontaktskjema, størrelsesguider og en rekke annen fornuftig informasjon som ellers hadde krevd store utviklingsjobber. 

3. Amorilla

En annen nettbutikk som bruker Wix til å oppnå utmerkede resultater er Amorilla. Dette er en nettbutikk som fokuserer på bærekraftig mote og tilbyr derfor klær som er laget av bærekraftige materialer. Dette i seg selv er jo imponerende, men det er ikke klær vi skulle handle nå. Nettsiden er satt opp på en utmerket måte med lette farger og dominerende bilder. Navigasjon og live chat er begge bygget med Wix, samt du vil finne en rekke integrerte videoer, kontaktskjema og lignende funksjonalitet. Dette er et godt eksempel på hvordan man kan lage nettside for bedriften sin.

4. Adidas Hardware

Du tenker kanskje at Wix bare er for små gründere uten et budsjett, men Adidas Hardware er et godt bevis på det motsatte. Et selskap med agentur på treningsprodukter fra tyske Adidas har nemlig bygd en utmerket nettside ved hjelp av det Wix har å by på. Det er faktisk verdt å nevne at de har benyttet seg av Wix til flere av sine lignende butikker, så her er det ingen begrensning på hva Wix kan brukes til. 

Nettsiden består av et elegant design som man kan forvente fra en bedriftsside, men de bruker også bilder på en utmerket måte. På toppen av dette har de brukt Wix Ascend for å tilføre en live chat funksjon og enkel navigasjon for brukerne sine. 

5. Roshini Kumar

For å trekke frem noe helt annet, så kom en av våre redaktører opp med den fargerike siden til Roshini Kumar. Roshi er en influencer og motedesigner som etterhvert har blitt kjent for sin eksplosive bruk av farger – et friskt pust i en ellers svært minimalistisk verden av nettdesign. Siden hennes er et utmerket eksempel på hvordan man kan bruke overdrevet kraftige farger (litt 90-talls vibber her), men fortsatt lage en brukervennlig side. Alt er selvfølgelig laget med Wix, så her kan du la fantasien løpe fritt. Det trenger ikke koste all verden å lage en nettside som skiller seg ut.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

6. Noni Ceramica

En nettside som er optimalisert for forskjellige enheter blir stadig viktigere. Her vil vi trekke frem Noni Ceramica som et perfekt eksempel på hvordan dette kan gjøres. De har en stilig nettside med elegant, minimalistisk design – men den er også tilpasset smarttelefoner. Nettsiden har en enkel navigasjon på håndholdte enheter, tilgang til live chat og ikke minst en egen knapp for nettbutikken deres. 

7. Dennis Krawec 

Dennis Krawec er en profesjonell designer som har valgt en litt utradisjonell rute for sin portefølje. Her finner vi en del av de samme fargene som Roshini Kumar, men i litt mer organisert rekkefølge. Her er det spesielt den lekefulle bruken av inspirerende bilder og egne verk som har gjort dette til et ekte mesterverk. Siden er selvfølgelig laget med Wix, og kan derfor trekkes frem som et utmerket eksempel på hvordan du kan bruke bilder i prosjektene dine. 

8. Ivy Chen

Vi ser alltid etter noe unikt når vi skal trekke frem inspirasjon, og her er det viktig å merke seg Ivy Chen. Denne siden er bygd med Wix, men benytter seg av Parallax prinsipper for å vekke oppmerksomhet. Dette betyr at siden kan rulles nedover og ulike elementer overlapper hverandre på en spennende måte. Det morsomme med dette er at siden er noe utenfor det vanlige man gjerne finner hos Wix. Kort fortalt er det et utmerket eksempel på hvordan kreativitet kan kombineres med de enkle verktøyene til Wix for å oppnå et unikt utvalg. Dette bør være en stopper for alle fordommene om at Wix og andre nettsidebyggere kun presser ut helt standard nettsider. 

9. French Knot studios

Nettsider som strekker seg litt utenfor det vanlige er noe vi alltid finner inspirerende, og her er French Knot Studios et godt eksempel på dette. Nettsiden er satt opp for eventbyrået French Knot som spesialiserer seg på planlegging, fotografering og styling – spesielt rettet mot bryllup. Her bruker de store bilder for å vise frem arbeidet sitt, men det er satt sammen i form av en interaktiv nettside. Øvrig layout er minimalistisk uten at vi føler nettsiden mangler noe som helst. 

10. I am Eve 

I am Eve AMI er en nettside som virkelig pusher grensen for hva man kan få til med en enkel nettside. Her blir man bombardert med glitter, animasjon og bilder i et forrykende, men også lekent tempo. Vi ble rett og slett lamslått over hva noen klarer utarbeide ved hjelp av Wix og relativt enkel verktøy. Utmerket for deg som vil prøve noe helt utenom det vanlige – eller bare se hva Wix virkelig er i stand til. 

11. Galo’s Photography Portfolio

Wix har lenge vært populær blant influencere og kunstnere – mye takket være at du enkelt kan sette opp en elegant portefølje av egne produkter. Her kan vi trekke frem Galo’s som et godt eksempel på dette. Siden er en ryddig og elegant side med oversiktlig layout og et stort antall bilder organisert på en praktisk måte. Her er det helt enkle utvidelser fra Wix som benyttes til å fremheve fotografisk arbeid i verdensklasse. 

Oppsummering – inspirerende nettsider laget med Wix

Det er mange som tror man ender opp med en kjedelig A4 nettside når man bruker en tjeneste som Wix, men det er langt fra sannheten. I denne artikkelen har vi derfor trukket frem noen av de beste eksemplene på unike og spennende nettsider laget i sin helhet på rammeverket til Wix nettsidebyggeren. Forhåpentligvis kan det bidra som inspirasjon for deg som vil lage din første nettside med Wix i dag.

Trenger du mer inspirasjon? Klikk her for å se flere kule nettsider.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.