Wix anmeldelse: Dette burde du vite før du prøver Wix

Når du skal lage din første nettside vil det være lurt å starte med en enkel nettsidebygger, da disse lar deg bygge en side uten behov for programmering og design ferdigheter. Her finnes det en rekke ulike alternativer, men i denne artikkelen skal vi se nærmere på en av de mest populære, nemlig Wix. 

Vår Wix anmeldelse vil gå nærmere inn på hva du kan forvente fra plattformen, hvordan brukeropplevelsen utfolder seg og hvilke funksjonaliteter de kan by på. Vi vil også ta en titt på hvor enkelt du kan lage en nettside, og sist, men ikke minst skal vi se på hvorfor Wix har hatt et så dårlig rykte på seg. 

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

 • star iconMange ulike abonnement
 • star iconMulighet for nettbutikk
 • star iconMulighet for blogg
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst
 • star icon50% RABATT Utvalgte Wix Premium-abonnementer

Ulemper

 • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
 • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
 • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 100 sider)

Fortsett å lese for å finne ut om Wix er det perfekte verktøyet for dine mål, og hva du kan få til dersom du velger en av de over 500 temaene som Wix stiller til din disposisjon! Vår Wix anmeldelse har alt du trenger å vite om denne praktiske nettsidebyggeren. 

Oppsummering

 • Wix er en populær nettsidebygger med en rekke abonnementsalternativer og god kundestøtte. Den er brukervennlig, og gjør det mulig å lage en responsiv nettside med dra-og-slipp-funksjonen og forhåndslagde maler.
 • Mens Wix tilbyr mange fordeler, kan det bli dyrt med flere plugins og er kanskje ikke det beste alternativet for et stort nettsted med over 30 sider. Likevel er det et flott verktøy for de som ønsker å lansere sin første nettside eller blogg med enkle funksjoner.

Wix brukervennlighet

Når det kommer til brukervennlighet er det lite negativt man kan si om Wix. Tjenesten er svært enkel å ta i bruk helt uten forkunnskaper, og du vil innen få minutter være klar til å lage din første nettside. Wix benytter en enkel dra-og-slipp teknologi for å gjøre det enkelt å legge til ulike elementer på nettsiden din. Disse du kan du deretter justere og tilpasse, slik at du får det resultatet du ønsker. 

Skulle du ønske å komme raskere i gang kan du enkelt velge mellom mer enn 500 ulike maler som du kan gjøre egne tilpasninger på. Fordelen med disse er at du vil få en ferdig produsert nettside mal, og deretter bare gjøre de kosmetiske endringene du ønsker på det endelige resultatet. 

Funksjonalitet på Wix

Det er enkel funksjonaliteter som har gjort at Wix gjerne er et populært verktøy for de som skal lansere sin første nettside, eller blogg. Straks du har opprettet din konto og fylt ut de grunnleggende opplysningene om nettsiden din, vil du få tilgang til ditt eget dashboard. Her kan du skrive innlegg, undersøke SEO og kategorisere innleggene dine etter eget ønske. 

Noen av funksjonalitetene du vil finne her er muligheten til å legge inn bilder og video, samt skru av eller på kommentarfeltet slik du selv måtte ønske. Når det er sagt, vil nok Wix sin nettsidebygger være noe mer begrenset enn eksempelvis WordPress og Webnode som begge tilbyr en mer helhetlig funksjonalitet. Imidlertid vil dette sjeldent være et problem for deg som bare ønsker en enkel løsning for din første nettside. 

De siste årene har Wix satset tungt på sitt verktøy for nettbutikker, og det er nettopp dette løsningen er mest populær for. Dette betyr at du vil finne alle de nødvendige funksjonaliteten for å lansere din egen profesjonelle nettbutikk ved hjelp av de verktøyene Wix har til disposisjon. Her vil du blant annet finne nyttig lagerstyring, rabatter, sortering av produkter, stort utvalg betalingsmetoder og muligheten for å integrere Ecwid til håndtering av skatt på salgene dine. 

Den siste perioden har de også utvidet funksjonaliteten sin ytterligere til å nå omfatte mer avanserte funksjoner for salg av digitale produkter. Du vil også få muligheten til å opprette egendefinerte ordrebekreftelser, sammenkobling til et fysisk kassesystem, automatisk lagring av handlekurven din, abonnementstjenester og integrasjon mot både Facebook og Instagram sine egne salgssystemer. 

Utvidelser med Wix

Når man lager en nettside vil man ha behov for ulike funksjonaliteter som kontaktskjema, bookingsystemer, live chat og muligheten til å integrere feeds fra sosiale medier. Dette kan du finne gjennom Wix App market som inneholder mer enn 350 ulike utvidelser spesielt utviklet for Wix sin plattform. Dette er riktignok ikke noe i nærheten av det man finner hos WordPress og andre større utvikler systemer, men det er fortsatt mer enn nok for de fleste nybegynnere som ønsker en funksjonell nettside. 

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

SEO med Wix

Noe som er viktig når du skal lansere din første nettside er SEO – eller Search Engine Optimization som det egentlig står for. Dette er hvor synlig din nettside er på søkemotorer som Google og Bing, men her har Wix fått litt blandede tilbakemeldinger på nett. Det finnes noen verktøy inkludert i Wix som gjør det enklere å jobbe med SEO, men i praksis er det opp til deg å sørge for at innholdet du laster opp på din nettside er optimalisert. Dette kan du gjøre ved å inkludere de riktige nøkkelordene, følge maler for korrekt strukturering og ikke minst holde innholdet oppdatert. 

Når dette er sagt kan vi ikke si at Wix tilbyr noe mer, eller mindre enn det vi har funnet hos andre nettsidebyggere i tidligere tester. Vi vet også at Wix tidligere ikke har levert best på SEO, men dette har de arbeidet effektivt med, og mange vil i dag oppnå langt bedre resultater enn det de tidligere har klart med Wix sin plattform. Du kan også velge å utvide med egne verktøy for SEO, inkludert Ahrefs og Semrush som begge fungerer utmerket til å finne/spore nøkkelord til din nettside. 

Kundeservice hos Wix

På kundeservice leverer Wix et relativt godt tilbud med 24 timers tilgjengelighet. Vi skulle nok gjerne sett at de kunne tilby en live chat, men både telefon og email fungerer utmerket. Alle brukere har tilgang til den samme kundeservicen så det kan noen ganger være litt ventetid, men vi opplevde ikke dette som noen stor utfordring når vi testet det. For å teste kunnskap og service hos kundeservice fabrikkerte vi noen enkle, og noen litt mer tekniske utfordringer, men her kan vi si oss godt fornøyd med svarene på begge deler. 

De kunderådgiverne vi snakket med var godt kjent med de ulike løsningene hos Wix og vi ble raskt forklart hvordan vi kunne utbedre de utfordringene vi hadde påført oss selv. Et alternativ vi likte godt var muligheten til å ringe Wix, for deretter at kundeservice ringte oss tilbake når det var vår tur i køen. Det tok sjeldent mer enn 15 minutter før de ringte tilbake, og det er etter vår mening langt bedre enn å måtte høre på ventemusikk i et kvarter.

Sist, men ikke minst er det verdt å nevne språk på kundeservice hos Wix. De snakker dessverre bare engelsk, men dette var ingen utfordring for de aller fleste. Du kan riktignok velge en del andre språk også, men her er dessverre ikke norsk tilgjengelig foreløpig. Vi etterlyste om det ville bli lagt til i fremtiden, men dette var det eneste spørsmålet de ikke kunne svare oss på.. 

Priser på tjenesten

På pris er Wix delt inn i fire ulike abonnementer med forskjellig innhold og kostnader. Det første nivået er Connect Domain ($4,50/mnd) hvis du får gratis SSL-sertifikat, tilpasset domene, 1 GB båndbredde og 500 mb lagringsplass. Dette er et helt basic abonnement som de fleste raskt vil vokse ut av, men dersom du vil teste plattformen før du oppgraderer kan dette være en mulighet. 

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Deretter kommer Combo ($8,50/mnd)  som er det abonnementet Wix anbefaler til personlig bruk. Her får du alt som er inkludert i Connect, men du får også gratis domene, video timer og det vil ikke lenger vises annonser fra Wix på din nettside. Ønsker du å ta nettsiden din enda et trinn opp vil Unlimited ($14,50/mnd) være det mest populære alternativet. Her får du alt fra Combo & Connect, men du får også Site Booster, Visitor analytics og ubegrenset båndbredde. 

Sist, men ikke minst kommer den største pakken Wix tilbyr sine kunder, nemlig VIP-pakken ($26/mnd). Her får du alt fra de tidligere abonnementene, samt muligheten for profesjonell logo, logo filer for sosiale medier og prioritert kundeservice. Denne er for deg som aktivt bruker Wix og ønsker tilgang til ubegrenset ytelse og prioritert tilgang på kundeservice tjenestene deres. 

Wix maler

Wix tilbyr et bredt utvalg maler som gjør det enkelt å lage en funksjonell, stilig nettside uten at du trenger kode eller designe noe selv. Du kan velge mellom mer enn 500 ulike maler som raskt installeres, og dersom du ønsker å gjøre endringer for et mer personlig utseende, kan du enkelt gjøre dette gjennom live editoren i ditt Wix dashboard. 

Fordelen med å bruke en mal er at du får et ferdig utgangspunkt og trenger bare gjøre finpussen selv. På denne måten kan du ha en funksjonell nettside på plass innen noen få timer, noe som er langt fortere enn du kan med eksempelvis WordPress og Webnode hvor du må lage nettsidene selv. 

En rask gjennomgang av de ulike malene på Wix viser at man vil finne noe uansett mål og hensikt. Vi fant stilige nettsider for motedesignere, AI-selskaper, Nettbutikker og personlige blogger. Alle har en unikt mulighet til å skreddersys til egne ønsker og gi deg en stilig, funksjonell nettside på bare noen få minutter. På toppen av dette kan du enkelt bytte ut bildene som er inkludert, slik at du får et mer personlig preg på nettsiden din. 

Hvorfor har Wix så mange dårlige anmeldelser?

Wix var tidlig ute med å lansere sin tjeneste, og var en av de første som dukket opp på markedet med enkel produksjon av individuelle nettsider. Imidlertid var ikke teknologien helt på topp enda, noe som gjorde at mange av de første brukerne hos Wix fikk en dårligere opplevelse enn forventet. Dette ble tatt alvorlig av selskapet og de har utbedret alle feilene som vi fant i gamle kommentarer og Wix anmeldelse fra tidligere år. 

Vi brukte mye tid på å gå gjennom tidligere kommentarer og anmeldelser som har gitt Wix en dårlig tilbakemelding, og vi kan med trygghet si at de fleste av disse problemene er fjernet, oppdatert eller utbedret på en godt tilfredsstillende måte. Imidlertid finnes det også en del dårlige anmeldelser hvor det rett og slett ser ut som man har hatt for høye forventinger til funksjonaliteten til Wix, sammenlignet med mer avanserte nettsidebyggere. 

Vår klare anbefaling er at du tester gratis versjonen som inneholder de mest nødvendige funksjonaliteten til Wix, og deretter gjør deg opp en formening om dette er løsningen for deg eller ikke. Her finnes det mange ulike meninger på nett, og det beste er nok å gjøre opp sin egen før man avslår å prøve en løsning. 

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hvem passer Wix for?

Uansett nisje vil de fleste bedrifter og privatpersoner finne en mal hos Wix som passer godt. Wix passer derfor utmerket for deg som ønsker å få på plass en nettside raskt og enkelt, uten behov for å involvere en nett designer/programmerer. Når dette er sagt vil vi ikke anbefale Wix til mer erfarne designere og utviklere som har til hensikt å lage nettsider for andre, og grunnen til dette er rett og slett at Wix sin funksjonalitet i mange tilfeller vil bli litt for begrenset for den type bruk. 

Derimot er det trygt å si at Wix er et økonomisk og smart valg for deg som vil ha en profesjonell nettside uten store utviklingskostnader og budsjetter. Før du velger Wix bør du kartlegge hvilke behov du har, og hvor mange undersider som er aktuelt for ditt nettsted. Dersom det er over 20 undersider du har behov for, vil det være lurt å se nærmere på Squarespace eller Webflow som gir større fleksibilitet. 

Ofte stilte spørsmål om Wix

Hvorfor er Wix gratis?

Wix tilbyr forskjellige abonnement og et av dem er et gratisabonnement som baserer seg på at man først begynner å betale, når man trenger profesjonelle tjenester. Med dette tilbudet når Wix ut til et større publikum og muliggjør at det flere som er villige til å velge premium-tjenester i fremtiden.

Kan jeg få en egen Cookie-Banner på Wix?

Ja, Wix har sin egen Cookie-Banner der besøkere selv kan velge hvilken Cookies som blir tillatt. Dette Banneret tilfredsstiller også EU’s Personvernforordning (DSGVO-krav).

Hvordan tar jeg i bruk et domene jeg allerede har?

Etter innlogging-skjermen kommer du under menyen til “Domains” der du kan skrive inn domenet som du ønsker å bruke. Deretter gir Wix deg muligheten til å overføre domenet til dem hvis det allerede er registrert.

Er Wix en god løsning for norske brukere?

Wix kan være en god løsning for norske brukere som ønsker å lage en enkel nettside eller nettbutikk med et brukervennlig verktøy. Men for de som ønsker mer fleksibilitet og tilpasningsmuligheter, kan andre alternativer som WordPress være mer passende.

Oppsummering 

Wix

Wix er en utmerket nettsidebygger som lar deg bygge profesjonelle nettsider på få minutter. Du benytter dra-og-slipp verktøy for å lage stilige design, eller du kan velge blant de mer enn 500 ulike malene som er tilgjengelig for Wix brukere. Vi kan derfor anbefale Wix til deg som ser etter en enkel nettsidebygger, men ikke har behov for avanserte funksjonaliteten på nettsiden din. Wix sin plattform har gjennomgått store endringer de siste årene, og de fleste som har testet en tidlig variant av Wix, vil nok bli positivt overrasket i dag over hvor stor nytte/kost- effektiv som denne plattformen tilbyr sine brukere. Det er også fordelaktig at du finner fire forskjellige abonnementsmodeller, slik at man kan starte med et rimelig alternativ og eventuelt oppgradere etterhvert dersom man ser behov for dette.

Product Brand: Wix

Product Currency: USD

Product Price: 4,5

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
4.8

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.