Slik lager du en medlemskapsside med Wix (2024)

Straks du har laget en nettside, så vil denne bli rammeverket for din digitale tilstedeværelse. Her vil du oppgi informasjon, publisere innhold – og i mange tilfeller også selge produkter. Med andre ord kan vi si at en digital tilstedeværelse er essensielt uavhengig av hvilken industri man er i. 

Her vil riktignok en profesjonell nettside være et viktig punkt, men dersom du ønsker å ta dette enda lenger – så vil en medlemskapsside være det neste skrittet. Dette er en type nettside der du kan engasjere følgerne dine ytterligere og potensielt skape en stabil inntekt fra innholdet ditt. 

Imidlertid er det mange som vegrer seg for å lansere en slik side, da de ofte tror dette vil være svært kostbart. Vi skal derfor se nærmere på hvordan du kan lansere en medlemsskapsside med Wix – samt hva denne typen nettsider innebærer for brukerne dine. 

Hva er en medlemskapsside?

Kort fortalt er en medlemsskapsside en nettside der du tilbyr eksklusivt innhold beskyttet av en innlogging eller betalingsmur. På denne måten kan du tilby innhold som ikke er åpent tilgjengelig, men kun for dine medlemmer. 

Nå finnes det riktignok en rekke varianter av denne modellen, men den vanligste er at man tar betalt i form av et abonnement. I bytte mot at man betaler denne avgiften vil kundene (brukerne) få tilgang til det eksklusive innholdet som befinner seg på dine medlemsskapssider. 

Noen gode eksempler på dette som de fleste har vært borti vil være såkalte ‘pluss’ saker hos nettavisen der man kun får lese en liten del uten aktivt abonnement. Her er mulighetene mange, og det trenger ikke være vanskelig å sette opp en slik side. Dette kan være en god måte å tjene penger på en blogg, eller andre nettsider som folk kan være interesserte i å lese mer på. Så om du har innhold verdt å beskytte, så kan en medlemskapsside være et godt utgangspunkt. 

Fordelene med en medlemskapsside 

Det kan riktignok være en rekke fordeler med å lansere en medlemskapsside, men den største er uten tvil inntekter. Ved å tilby eksklusivt innhold mot betaling kan du ta betalt for innholdet ditt på en helt ny måte. Her kan du kreve betaling for innhold, tjenester eller produkter som er eksklusivt tilgjengelig for de som betaler for det. 

Den neste fordelen med dette vil være at du har en svært skalerbar plan for hånd. Mange ønsker nemlig full tilgang til innholdet de følger, noe som betyr at mange ser seg villig til å betale noen kroner i måneden. På denne måten kan du trekke til deg nye kunder eller følgerne på en mer effektiv måte, og dermed ha større muligheter for å lykkes med virksomheten på sikt. Her kan det også være lurt å kjøre rabatterte perioder der man får medlemskap til en redusert pris for en tidsbegrenset periode. 

Sist, men ikke minst vil en nettside med medlemskapsside være en god måte å etablere troverdighet på. Det faktum at mange er villig til å betale for informasjonen din vil være en effektiv måte skape tillit til ekspertisen din på et felt. Kort fortalt vil det vise at mange stoler på din ekspertise ved at de er villig til å forplikte seg til en betaling. 

Hvordan bygger du en suksessfull medlemskapsside med Wix?

En grunn til at mange vegrer seg for å lansere sin egen side skyldes at de tror det er krevende. Tvert imot kan du enkelt lansere en suksessfull nettside gjennom noen få trinn. Her er de nødvendige stegene:

 1. Velg en medlemskapsmodell 
 2. Finn en hosting platform (slik som Wix)
 3. Produser det nødvendige innholdet 
 4. Promoter tjenesten din 
 5. Utvikle en positiv medlemsopplevelse
logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

1. Velg en medlemskapsmodell

Før du skal velge hvordan du ønsker å legge opp medlemskapsside din, så er det viktig at du har en god forståelse for hvordan du ønsker å modellere medlemskapet. Dette handler primært om hvordan du ønsker å levere det eksklusive innholdet til brukerne dine. 

Du bør derfor starte med å svare på følgende spørsmål før du går videre;

 • Hvordan innhold skal jeg tilby brukerne?
 • Hvordan skal dette innholdet distribueres til dem?
 • Hvilken tilgang ønsker jeg at de skal ha til innholdet?

Her finnes det nemlig en rekke ulike varianter du kan velge, så sørg for å utforske mulighetene dine før du tar en beslutning. Vi har valgt å gå nærmere inn på alle alternativene sånn at du bedre kan ta denne beslutningen. Husk at du også kan velge kombinasjoner av disse om det passer ditt produkt best.

Drip feed medlemskap

Drip feed medlemskap er en populær modell der man gradvis distribuerer nytt innhold til brukerne sine. Et godt eksempel på dette er hvordan HBO og andre produsenter slipper én episode av TV-serier hver uke. 

For brukerne betyr dette at de har god tid til å konsumere innholdet før det kommer noe nytt. For deg som produsent betyr det at du beholder kundene over en lengre periode, så lenge det kommer nytt innhold. 

Alt-inkludert medlemskap

En annen type medlemskap du kan tilby er såkalt alt-inkludert. Her vil du gi øyeblikkelig tilgang til alt innhold på nettsiden din når noen betaler for abonnementet sitt. Fordelen med dette er at du slipper holde styr på publiseringer, men det betyr også at man ikke har behov for et langsiktig abonnement. Denne typen medlemskap vil spare deg for en tid ved utarbeidelsen av nettsiden, men er ikke nødvendigvis den mest lønnsomme på sikt.

Tidsbestemt medlemskap

Sist, men ikke minst har du tidsbestemt medlemskap. Dette er en utrolig vanlig form for abonnement som i dag benyttes på utallige plattformer. Et slikt abonnement fungerer ved at man kjøper seg tilgang til innholdet over en bestemt periode. Her er det vanlig at man kjøper for 1 eller 12 måneder, men noen tilbyr også andre perioder. 

2. Finn en hosting platform (slik som Wix)

Straks du har funnet ut hvilken modell for medlemskap du ønsker å benytte, så vil det være tid for å implementere dette på nettsiden din. Om du benytter WordPress og andre CMS så vil dette ofte være i form av en plugin som må installeres direkte på din nettside. 

Benytter du deg derimot av nettsidebyggeren til Wix, så er dette en modul du enkelt kan legge til på hvilken som helst nettside du har laget. Deretter kan du raskt og enkelt tilpasse dette medlemsområdet slik du selv måtte ønske. Husk at du bør lage en enkel, men også attraktiv brukeropplevelse for kundene dine. 

3. Produser det nødvendige innholdet 

Før du kan ta betalt for tjenesten din, så må det være tilstrekkelig med innhold tilgjengelig. En feil mange gjør er at de oppretter et betalt abonnement fra første stund, men de som kjøper det får ikke noe verdi for pengene sine. Her vil det raskt oppstå en situasjon der kundene opplever nettsiden som dårlig, og snakker negativt om tjenesten – og dermed forhindre at nye tegner et abonnement. 

Pass derfor på at du har tilstrekkelig med innhold tilgjengelig før du ber noen betale for tilgang. Når selve nettsiden din har nok innhold, vil det være tid for å lage en landingsside eller annen måte å promotere det betalte abonnementet på. Her finnes det utallige måter å gjøre dette på, så se hva som passer best på din nettside. 

4. Promoter tjenesten din 

Nå begynner ting å ta form, men det hjelper lite å ha en betalt tjeneste dersom ingen vet at den finnes. Du bør derfor belage deg på at en god del tid og energi må brukes på digital markedsføring. Legg opp en god strategi for hvordan du skal markedsføre tjenesten din og sørg for at denne gjennomføres på en effektiv måte. En god nettside bygger på en gjennomtenkt plan for virksomheten, og hvordan nettsiden skal vokse på sikt.

Om du har en relativt ny nettside og merkevare vil det være fordelaktig å ta i bruk kostnadseffektive plattformer som Facebook, Twitter og Instagram. Du kan også vurdere å gi en ‘smakebit’ ved å tilby en gratis prøveperiode eller utdrag fra den betalte tjenesten din. Dette kan gi en bedre forståelse for hva de kan oppnå, og dermed øke sannsynlighet for at de ser hvilken verdi det bringer. 

Ønsker du mer effektiv spredning av budskapet ditt kan det være lurt å bruke affiliate marketing og influensere. Førstnevnte fungerer ved at du får andre til å promotere produktet ditt mot at de får en provisjon av salget ditt. Et samarbeid med attraktive influensere kan også sørge for at produktet ditt havner foran det riktige publikummet. 

5. Utvikle en positiv medlemsopplevelse

Straks du får noen til å betale for tjenesten din – begynner den virkelige utfordringen. Nå må du nemlig sørge for at de ikke bare tegner et abonnement, men også at de får verdi for pengene sine. Her vil riktignok en mengde innhold gjøre mye godt på vei, men du bør også sørge for at de får en positiv opplevelse. 

Dette kan være så enkelt som at man kommuniserer direkte med brukerne sine. Setter opp forumer og andre kanaler hvor de kan kommunisere med hverandre, eller legger opp til inkluderende aktiviteter. Dette er utgifter og ressurser du burde ta høyde for når du tenker over budsjettet, og hvilken totalpris nettsiden din får til slutt.

Kundeservice vil også være en del av dette punktet. Noen vil kanskje tegne et abonnement, men så ombestemmer de seg – eller de opplever noe som gjør at de må kutte kostnader. Da er det viktig at de blir møtt med den respekt og profesjonalitet som man kan forvente som en betalende kunde. 

Oppsummering

En medlemskapsside kan være en effektiv måte å skape nye inntekter fra innholdet ditt. Imidlertid er det mange som vegrer seg for dette, da de tror det innebærer mye komplisert arbeid. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hvordan du kan sette opp dette ved hjelp av den hendige nettsidebyggeren til Wix

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hva vi liker med Wix

Wix er en svært allsidig plattform med forskjellige abonnement i ulike prisklasser og med svært god kundestøtte. Derfor er vanskelig å si hvem Wix passer best for, da de aller fleste vil finne et abonnement som passer dem. Erfarne designere er muligens de eneste som savner flere designmuligheter. Plattformen lar deg lage en responsiv nettside selv som engasjerer og konverterer, takket være ferdige maler og brukervennlig dra-og-slipp funksjon.

Fordeler

 • star iconMange ulike abonnement
 • star iconMulighet for nettbutikk
 • star iconMulighet for blogg
 • star iconDra-og-slipp funksjon
 • star iconSkalerbar for bedrifter i vekst
 • star icon50% RABATT Utvalgte Wix Premium-abonnementer

Ulemper

 • star iconKan bli kostbart ved mange plug-ins
 • star iconTar litt tid å bli kjent med designverktøyene
 • star iconIkke optimal for et stort nettsted (flere enn 100 sider)

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.