Slik lager du en Wix nettside til restauranten din (2024)

Uansett om du nylig har åpnet dørene til restauranten din, eller bare skal følge med i tiden – så vil en nettside være helt essensielt. Imidlertid kan det være vanskelig å vite hvor man bør starte dersom man aldri har laget en nettside før. 

Da kan det være godt å vite at de riktige ingrediensene for en profesjonell nettside ikke trenger være verken dyre eller vanskelig å finne. Tvert imot kan du lage en profesjonell nettside med noen enkle grep og gi restauranten din den digitale tilstedeværelsen den fortjener. 

Om du driver en restaurant vil du sjeldent mangle noe å gjøre. Derfor er det viktig at man kan lage en nettside på kort tid – helst uten at man må lære seg noe komplisert som koding og HTML-design. Heldigvis finnes det en løsning for nettopp dette – og det er derfor vi har utarbeidet denne guiden. 

Her skal vi ta en nærmere titt på hvordan du kan lage en profesjonell nettside for restauranten din ved hjelp av Wix nettsidebygger. Denne løsningen er skapt for deg som ønsker effektive resultater, men verken har ubegrenset med tid eller penger.

Lage en profesjonell nettside

Om du aldri har laget en nettside før, kan det være en del å huske på. Vi har derfor valgt å legge opp dette i en enkel trinn-for-trinn veiledning du kan følge. Hensikten med dette er at du kan følge veiledningen i ditt eget tempo, noe som kommer godt med i en hektisk restaurant hverdag. 

Trinn 1: Finn en nettsidebygger

Før vi kommer i gang med selve nettsiden, så vil det være nødvendig å finne et verktøy for jobben. Etterhvert har det dukket opp utallige nettsidebyggere på markedet, men langt fra alle disse egner seg for jobben. Vi har valgt å gå for Wix, men vi skal ta en titt på hvilke alternativer som finnes før vi går videre. 

En ting nettsidebyggere ofte har vært kjent for er begrenset fleksibilitet. Nå har teknologien kommet et godt stykke på vei, men dette stemmer nok fortsatt en del. Sammenligner vi en nettsidebygger med eksempelvis WordPress, så vil det være utrolig begrenset hva man kan lage. Imidlertid vil en WordPress nettside kreve at man kan koding – eller har et budsjett stort nok til å hyre inn en programmerer. 

Ønsker du se hvilke alternative nettsidebyggere som finnes, så kan vi anbefale eksempelvis Squarespace og Webnode. Begge disse har en tilsvarende funksjonalitet som Wix, men de tilbyr ikke et like stort utvalg maler. I tillegg har de litt variable priser, noe som har gjort at vi etter en helhetlig vurdering gjerne går for nettopp Wix. 

Trinn 2: Velg en mal

Som vi allerede har nevnt, så har vi valgt å bruke Wix som utgangspunkt for denne guiden. Dette skyldes delvis at plattformen er svært kostnadseffektiv og brukervennlig, men det er riktignok noe helt annet som overbeviste oss mer – og vi snakker da selvfølgelig om utvalget maler

For selv om de fleste nettsidebyggere har et utvalg maler tilgjengelig for sine brukere, så er det få som kan måle seg med Wix. Her kan du nemlig velge mellom mer enn 800 ulike maler, inkludert et bredt utvalg for restauranter. 

Alt du trenger gjøre er å søke opp de malene som er relevant for deg ( i dette tilfellet restaurant). Deretter kan du bla seg gjennom de ulike alternativene til du finner en du ønsker å ta utgangspunkt i. Når du finner den du liker, holder du musepekeren over malen. Da vil du få alternativet Edit. Klikk på dette så vil malen automatisk åpne seg i Wix sin editor. 

Trinn 3: Tilpass nettsiden din

Du vil nå ha muligheten til å redigere og designe nettsiden etter dine egne behov for preferanser. Dette inkluderer utskiftning av farger, bilder og ikke minst tekst. Du vil også kunne legge til ulike tjenester, og det er nettopp dette vi skal ta utgangspunkt i nå. 

Det første du bør gjøre er å endre det innholdet som har blitt lagt inn som standard. Dette inkluderer teksten på forsiden, gjerne en ‘om oss’ side og de ulike kontaktopplysningene som ligger inne. Alt du trenger gjøre er å klikke på det feltet du ønsker å endre, for deretter å skrive den nye teksten rett på plass. 

Når det grunnleggende er på plass, så kan vi begynne å tilføre litt flere elementer på nettsiden din. Et godt utgangspunkt for en suksessfull restaurant er at kundene ved hvor den ligger hen. Hos Wix kan du legge til en ruteplanlegger fra Google Maps helt gratis. Alt du trenger gjøre er å legge til utvidelsen for Google Maps og deretter plassere denne der du måtte ønske.

Ønsker du å promotere dine kulinariske ferdigheter kan det være lurt med noen bilder. Pass derfor på at du skifter ut alle placeholder bilder med dine egne bilder av mat, lokaler og kokker (om ønskelig). Skulle du ikke ha egne bilder, så kan du bruke kostnadsfrie bilder fra Unsplash, Wix eller andre tjenester tilgjengelig i biblioteket. 

Sist, men ikke minst bør potensielle besøkende ha en enkel måte å kontakte restauranten på. Her tilbyr Wix sin egen utvidelse for booking av timer. Legg denne til på nettsiden din, så kan kundene selv finne ut av åpningstider, når det er ledige bord og lignende informasjon. En medlemskapsside kan også være en god ide, og kanskje klippekort eller andre spesielle kampanjer kan bidra til å øke lønnsomheten for virksomheten.

NB: En blogg kan ofte være en nyttig utvidelse av nettsiden din før du legger opp til en omfattende SEO strategi. På denne måten kan du enklere lage en strategi med attraktive nøkkelord, samt tilby nyttig informasjon til leserne dine. 

Trinn 4: Søkemotoroptimalisering av nettsiden din

En nettside er lite nyttig dersom den ikke er synlig for kundene dine. Du kan riktignok være så heldig at noen taster seg direkte inn på siden din, men i de fleste tilfeller vil det være trafikk fra søkemotoren som gjelder. Da er det viktig at nettsiden din er søkemotoroptimalisert for best mulige resultater. 

Dette handler om at man skal lage en nettside som er brukervennlig for kundene dine, men også enkel å forstå for søkemotoren. Søkemotorer som Google har nemlig roboter (crawlers) som ferdes rundt på nett på jakt etter ny informasjon. Disse ser etter bestemte nøkkelord (keywords) som kan gi dem en innsikt i hva nettsiden din omhandler. 

For deg som er ny til SEO anbefaler vi at du benytter Wix SEO Wiz. Dette er en praktisk veiledning som tar deg gjennom alle de nødvendige trinnene for optimalisert innhold av nettsiden din. Du bør også sørge for å legge ut virksomheten din på «Google My Business» hvor du kan legge inn en link til nettsiden din. 

Sist, men ikke minst kan det være nyttig å legge til Yelp eller en annen vurderingsutvidelse fra Wix App Market. På denne måten kan du samle inn genuine tilbakemeldinger fra kunder, noe som vil styrke din SEO over tid. 

Trinn 5: Promoter virksomheten din 

Når alt er på plass er det tid for å promotere den nye nettsiden din. Her anbefaler vi at du tar i bruk de ulike kanalene du har tilgang til. Dette kan være sosiale medier, TripAdvisor, Yelp og lignende tjenester. På denne måten sprer du kjennskap til nettsiden din og hvilke muligheter som finnes her. 

Om du ønsker å øke eksponeringen din kan du velge å ta i bruk mer aktive nettverk som SnapChat og Instagram i tillegg. Disse er utmerket for en visuell presentasjon, noe som kan komme godt med når du skal vise hva restauranten har å by på. 

Mange spisesteder har også valgt å ta i bruk TikTok – da dette er en enkel plattform for å lage visuelt innhold med en imponerende rekkevidde. Denne typen innhold vil riktignok kreve litt arbeid og en klar strategi, men over tid kan det gi tilgang på verdifull trafikk. 

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Oppsummering – Wix nettside til restaurant

En digital tilstedeværelse har for lengst blitt viktig for alle bedrifter, også for restauranter. Imidlertid kan det være vanskelig å finne tid til å sette seg ned å lage en nettside fra bunnen av. Du har riktignok alternativet å hyre inn noen for jobben, men dette vil ofte bli svært kostbart i lengden. 

I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hvilke muligheter som finnes ved å bruke en nettsidebygger, og mer spesifikt hvilke muligheter Wix gir brukerne sine. Her kan du velge mer enn 800 ulike ferdige maler som du deretter kan tilpasse etter egne ønsker. 

Det som har gjort Wix til en godt egnet nettsidebygger for restauranter er alle de ulike utvidelsene du får inkludert på plattformen. Her kan du tilføre funksjonalitet for bestilling av bord, kontaktinformasjon og et kart slik at besøkende lettere finner frem til restauranten din. 

Nå er det viktig å merke seg at en profesjonell nettside er viktig for virksomheten din – men det vil ikke kompensere for behovet til service og kulinarisk perfeksjon. Pass derfor på at du lager en nettside som representerer hva du ønsker å oppnå med restauranten din på en ryddig og enkel måte. 

Vi håper denne veiledningen har vært nyttig for deg som skal lage en restaurant nettside med Wix. 

Lag en gratis nettside med Wix i dag

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.