Wix vs Shopify (2024): Viktige punkter du burde vite om

Skal vi virkelig prøve oss på en sammenligning av Wix vs Shopify? Blir ikke det som å sammenligne epler og pærer? Som du sikkert skjønner, var vi litt usikre på om dette var en sammenligning som var gjennomførbar, men mange lurer på om Wix eller Shopify er best for deres prosjekt. For selv om Shopify lenge har vært det soleklare valget for de som skal lansere en nettbutikk, har faktisk Wix bygget seg opp til å bli en verdig utfordrer. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan disse plattformene kan sammenlignes på ulike punkter, og hvem som egner seg best innen de ulike temaene. Utfallet var overraskende!

Oppsummering

  • Både Wix og Shopify er brukervennlige plattformer, men Wix har bedre utforming for nettsider. På nettbutikker og funksjonalitet er Shopify bedre, mens Wix kom best ut etter en helhetlig vurdering siden Shopify svikter på sentrale punkter som blogging, SEO og mobilapplikasjoner.
  • Wix egner seg best for små og mellomstore nettbutikker med en nettside, mens Shopify passer bedre for større nettbutikker med over 300 produkter.

Wix vs Shopify – hva skiller dem?

Når vi først tok fatt på denne oppgaven, var vi usikre på om det i det hele tatt var mulig å sammenligne de to plattformen. Vi har lenge ansett Shopify som ledende innen oppstart av nettbutikk, men Wix har kommet seg i det siste. Resultatet ble langt jevnere enn det vi hadde sett for oss. Begge plattformer tilbyr høy brukervennlighet, men på utformingen av nettsider er fortsatt Wix det beste alternativet.

Når det gjelder funksjonaliteten av nettbutikken, var det ingen stor overraskelse av Shopify var hakket bedre. Dette er en omfattende plattform som danner rammeverket for flere tusen nettbutikker over hele verden. Både Wix og Shopify er plattformer med enkle dra-og-slipp redigeringsprogrammer med muligheten til å bruke ferdig utformede maler for design. Alt dette får du helt uten at du trenger å kunne verken CSS eller HTML.

Ikke tid til å lese hele sammenligningen? Les vår konklusjon her: Det er ingen tvil om at både Shopify og Wix tilbyr kraftfulle plattformer med flere avanserte funksjonaliteter. Imidlertid blir Shopify litt for sentrert rundt driften av nettbutikk, og svikter på sentrale punkter som blogging, SEO og mobilapplikasjoner. Vår konklusjon ble derfor overraskende nok at Wix kommer best ut av denne kampen etter en helhetlig vurdering. 

KategoriWixShopify
Brukervennlighet11
Design og fleksibilitet11
Nettbutikk11
SEO11
Blogging00
Medlemsområde10
Flerspråklige sider10
Mobilapplikasjon11
Kundeservice01
App & Markedsføringsverktøy11
Pris11
Score sum:98
Gratis prøveperiodePrøv WixPrøv Shopify

Sammenligning av Wix og Shopify

Når vi skulle sammenligne Wix og Shopify var det viktig å ha riktig vinkling på hele saken. Vår konklusjon endte derfor med at Wix tilbyr en uslåelig, brukervennlig plattform for små og mellomstore nettbutikker (med nettside), mens Shopify uten tvil er best for større (300 produkter eller mer) nettbutikker. Nedenfor finner du en forklaring på de ulike punktene vi har sett nærmere på. 

1. Brukervennlighet

Shopify markedsfører seg som den beste plattformen for nettbutikker, og det kan absolutt være korrekt – imidlertid er det langt fra den enkleste. Shopify har lagt opp til en utmerket brukeropplevelse, men for førstegangsbrukere kan det være en ganske omfattende prosess å sette opp sin første nettbutikk. Når det er sagt, vil du få en uslåelig nettbutikk når den først er satt opp. Sammenlignet med Wix blir prosessen likevel litt for komplisert.

Wix på sin side har fokusert på brukervennlighet, og deres Wix ADI lar deg sette opp en egen nettside på noen få minutter. Deretter kan du enkelt tilføre Nettbutikk modulen som lar deg publisere ulike produkter på siden din. Alt dette tatt i betraktning kan du dermed lansere din rykende ferske nettbutikk på svært kort tid. Vi kan faktisk gå så langt som å si at Wix tilbyr den letteste nettsidebyggeren på markedet, noe som passer utmerket for nybegynnere. 

2. Design og fleksibilitet

Både Wix og Shopify kommer med et utvalg ferdige maler som gjør det enkelt å velge design på nettbutikken din. Imidlertid er det et betydelig punkt som skiller dem fra hverandre. I de fleste tilfeller må du nemlig belage deg på å betale en engangskostnad på $140-$300 for de fleste tilgjengelige maler hos Shopify, mens Wix tilbyr sine 60+ maler helt gratis. Skulle du ønske å tilpasse disse, så tilbyr Shopify bedre fleksibilitet enn Wix. 

Dette skyldes primært at du kan endre HTML og CSS i Shopify templates, noe man ikke har anledning til gjennom Wix sin plattform. Wix sine maler er heller ikke optimalisert like godt som Shopify, så på design går seieren til Shopify. 

3. Nettbutikk

På selve plattformen er det liten tvil om at Shopify tilbyr det beste produktet. Ettersom dette er en applikasjon som er skreddersydd for nettbutikker, kan du selvfølgelig gjøre en rekke gjøremål her som ikke Wix tilbyr i sin noe enklere modul. Imidlertid er det verdt å merke seg at Wix faktisk har bedre funksjonalitet for presentasjon av produkter. Her kan de tilby opptil 100 alternativer, mens Shopify tillater 3. Selv om dette trekker i Wix sin retning, så er det fortsatt Shopify som tar seieren på dette punktet. 

4. SEO

Noe som lenge har plaget brukere av Shopify er SEO. Plattformen er nemlig langt fra effektiv på SEO, og de fleste avhenger av SEM for å tiltrekke seg kunder. Wix på sin side har investert tungt i SEO gjennom sin nettsidebygger og lanseringen av deres SEO Wiz er et utmerket resultat av dette. Her kan du enkelt justere alt fra Meta til titler, noe som gjør det langt enklere å optimalisere nettsiden for søkemotorer. I tillegg er SEO Wiz full av nyttige tips og veiledninger, noe som kommer godt med første gang man skal lage en nettside. 

5. Blogging

Siden Shopify primært retter fokuset sitt på nettbutikker, har de ikke det største utvalget for publisering. Du kan riktignok lage landingssider og produktbeskrivelser, men om du ønsker en mer omfattende blogg, er de langt fra best.

Her kommer den lange erfaringen som nettsidebygger inn som en klar styrke for Wix. Ikke bare lar de deg legge til en bloggmotor på nettsiden din, men den kan også integreres på tvers av nettbutikken. På denne måten kan du enkelt lage informativt innhold som henviser til nettbutikken, eller styrker den organiske SEO’en din. 

6.Medlemsområde

På dette punktet har vi sammenlignet mulighetene for å tilby eksklusive områder eller innhold, og Wix går av med seieren uten motstand. Shopify tilbyr faktisk ikke denne funksjonaliteten i det hele tatt, så konkurransen var ikke akkurat tøff.

Imidlertid er det verdt å merke seg at Wix tilbyr en av de beste løsningene for dette (sammenlignet med eksempelvis Squarespace og Webnode). Du kan faktisk helt gratis opprette et eget område for betalende medlemmer hvor de kan lage brukerprofil, kommunisere med hverandre og benytte ulike forum du har på nettsiden din. 

7. Flerspråklige sider

En av punktene som vekket vår oppmerksomhet på Shopify sin nettside er det faktum at de støtter opptil 20 forskjellige språk. Ved å oversette nettsiden, har man muligheten til å nå ut til et internasjonalt publikum. Samtidig var ikke denne funksjonaliteten så imponerende som vi antok, da den ikke er gratis. Du må benytte en tredjepartsutvidelse for å tilby de ulike oversettelsene for kundene dine. Her var det ulike priser, men i snitt kostet det rundt $20 per måned uavhengig av hvilken Shopify pakke du har. 

Når det er sagt, så er dette fortsatt bedre enn alternativet hos Wix. Dette skyldes at Wix sin oversettelse ikke er spesielt SEO vennlig og ikke lar deg lage ulike URL-strukturer på de forskjellige språkene. Vår beste anbefaling er egentlig å unngå wix for flerspråklige sider, da dette oftest bare vil ødelegge din SEO strategi. 

8. Mobilapplikasjon

Når det gjelder mobilapplikasjon tilbyr begge aktører dette, men kun Wix lar deg redigere nettsiden direkte i applikasjonen. Imidlertid gir Shopify en bedre oversikt over salg og resultater i sin applikasjon. På et mer overordnet plan er begge applikasjoner enkle å bruke, og de lar deg gjøre en rekke ulike gjøremål (den nøytrale måten å si at vi ikke helt ble enige med oss selv om hvilken som var best). 

9. Kundeservice

På Kundeservice finner vi alt man kan forvente av seriøse aktører på nett. Både Shopify og Wix tilbyr 24/7 live chat, samt muligheten til å ringe inn på telefon eller skrive e-post. Vi var også godt fornøyd med DIY biblioteket hos begge parter, men Shopify sine guider var hakket mer innovative å benytte seg av.
Vi sendte også lignende henvendelser til begge kundeservice avdelinger, og må si oss mest fornøyd med svaret hos Shopify. Dette kan riktignok ha vært basert på hvem vi snakket med i andre enden, men svaret fra Shopify var rett og slett mer detaljert og hjelpsomt enn det vi fikk hos Wix. 

10. Pris

pris var modellene ganske like, men Wix har en mer skalerbar plan. Dette gjør det enklere å tilpasse kostnaden og ytelse til den størrelsen nettbutikken din har nå. I tillegg får man hosting og domene inkludert hos Wix, dette må man belage seg på å kjøpe hos Shopify. Utover dette var det kun noen få dollar som skilte de to konkurrentene, så det var lite å hente på en sammenligning av prisen.

Skulle vi måtte velge, så hadde vi imidlertid valgt Wix. Dette skyldes at du får en komplett nettsidebygger med nettbutikkmodul, mens Shopify er mer sentrert rundt kun drift av nettbutikk, altså det man vil kalle en nettbutikkløsning. Den helhetlige verdien ligger derfor høyere i tjenesten man får hos Wix. 

Ofte stilte spørsmål om Wix vs Shopify

Hva er hovedforskjellene mellom Wix og Shopify?

Hovedforskjellene mellom Wix og Shopify er at Wix er en generell nettsidebygger med e-handelsfunksjoner, mens Shopify er en dedikert e-handelsplattform. Shopify tilbyr mer avanserte e-handelsfunksjoner og integrasjoner, mens Wix er enklere å bruke og tilbyr større fleksibilitet for å lage nettsteder som ikke bare fokuserer på e-handel.

Hvilken plattform er best for å skalere en e-handelsvirksomhet?

Shopify er generelt bedre for å skalere en e-handelsvirksomhet, ettersom det er en dedikert e-handelsplattform med mer avanserte funksjoner, integrasjoner og støtte for ulike salgskanaler. Wix kan være et godt valg for mindre virksomheter eller de som fokuserer på innhold, men det har begrensninger når det kommer til å skalere e-handelsfunksjonaliteten.

Hvilken plattform er best for dropshipping?

Shopify er bedre egnet for dropshipping, ettersom det har dedikerte integrasjoner og apper, slik som Oberlo, som er spesielt utviklet for å administrere dropshipping-virksomheter. Wix har også støtte for dropshipping, men tilbyr ikke samme nivå av funksjonalitet og integrasjoner som Shopify.

Er det enkelt å migrere fra Wix til Shopify eller omvendt?

Det er ingen direkte migreringsfunksjon mellom Wix og Shopify, så du må manuelt overføre innhold og produkter mellom plattformene. Dette kan være tidkrevende og utfordrende, spesielt hvis du har et stort antall produkter og innhold. Det er viktig å sikre at design og funksjonalitet blir bevart under overgangen.

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.