Wix vs Webnode (2024): Viktige punkter du burde vite om

Når man skal bygge sin første nettside velger mange å benytte seg av en nettsidebygger. Dette er enkle verktøy som lar deg bygge en profesjonell nettside, helt uten at du trenger kunne noe om CSS, HTML eller annen koding. Imidlertid har det dukket opp flere alternativer de siste årene, og kampen om kundene er steinhard. Her er det spesielt Wix, Webnode, Squarespace og WordPress som er de vanligste plattformene. 

Oppsummering

  • Wix og Webnode er to av de mest populære nettsidebyggerne, men det er noen klare forskjeller som skiller dem. Wix har et bredere utvalg av applikasjoner og et mer brukervennlig grensesnitt enn Webnode, som tilbyr tjenesten sin på over 20 språk.
  • Wix kommer best ut av sammenligningen med Webnode på grunn av en mer brukervennlig plattform og et større utvalg av applikasjoner.

Vi har allerede sett nærmere på Wix og Squarespace, så i denne sammenligningen tar vi for oss Wix og Webnode. Hvis du har lyst til å bygge en flerspråklig nettside, er Webnode uten tvil et kraftig verktøy. Spørsmålet er hvor godt den holder seg opp mot markedslederen Wix? Videre i artikkelen kan du lese mer om hvordan Wix og Webnode, og få svaret på hvilken plattform som passer best til ditt prosjekt. 

Wix vs Webnode – hva skiller dem?

Både Wix og Webnode regnes som to av de mest populære nettsidebyggerne, men det er noen klare forskjeller mellom dem. Vi har derfor laget en tabell nedenfor som viser hvordan de scorer på ulike punkter. Under tabellen vil du finne en forklaring på de ulike punktene, og hva vi har lagt vekt på i konklusjonen vår. Spesielt utvalget applikasjoner skiller de to klart fra hverandre. Wix tilbyr mer en 200 ulike applikasjoner, mens Webnode har et svært begrenset utvalg. 

En stor fordel ved Webnode, er at de tilbyr tjenestene sine på mer enn 20 forskjellige språk. Om du har tenkt å lage en flerspråklig nettside, kan dette være avgjørende for valget ditt. Når det gjelder redigering stiller begge plattformene sterkt, og tilbyr begge et innovativ dra-og-slipp verktøy som gjør det lett å lage et profesjonelt design. 

Ikke tid til å lese hele sammenligningen? Les vår konklusjon: Selv om Webnode gjør mye riktig med sin plattform, er den langt fra like brukervennlig som Wix. Når vi skulle lage nettsider med begge plattformer kom funksjonaliteten til Webnode til kort, sammenlignet med Wix. Dette skyldes i stor grad at vi ikke hadde det samme utvalget applikasjoner, og dermed ikke kunne tilføre ønskede funksjonaliteter. Vår konklusjon er derfor av Wix kommer bedre ut av sammenligningen enn Webnode. 

KategoriWixWebnode
Brukervennlighet10
Design og fleksibilitet11
Nettbutikk11
SEO11
Blogging01
Medlemsområde11
Flerspråklige sider11
Mobilapplikasjon10
Kundeservice01
App & Markedsføringsverktøy10
Pris11
Score sum:98
Gratis prøveperiodePrøv WixPrøv Webnode

Sammenligning av Wix og Webnode

Som tabellen over viser, så har både Wix og Webnode noen fordeler og ulemper når du skal lage en nettside. Vi skal derfor gå gjennom hvert enkelt punkt for å gi en bedre forståelse av hva vi har lagt vekt på i poengsummen vår. På denne måten kan du få en bedre forståelse for hva som skiller de to, og hvorfor resultatet ble slik.

1. Brukervennlighet

Når det kommer til brukervennlighet, så skal det mye til for å slå Wix sin plattform. Selskapet har lenge skreddersydd tjenesten sin for nybegynnere, og her har brukervennlighet vært en av satsingsområdene. Resultatet av dette er en utrolig brukervennlig dra-og-slipp løsning som lar deg designe profesjonelle nettsider. Nå tilbyr riktignok Webnode også en slik løsning, men den er hakket mer komplisert å bruke enn Wix. Det tok litt mer tid å bli vant til Webnode sin plattform og kontrollpanelet var lagt opp på en slik måte at man helst bør bruke det en stund før det blir naturlig. Når det er sagt, så tilbyr Webnode løsningen sin på mer enn 20 ulike språk – noe som er imponerende. 

2. Design og fleksibilitet

Når vi skulle sammenligne design og fleksibilitet ble det som å sammenligne David og Goliath i størrelse. Webnode tilbyr over 200 ulike maler du kan velge fra, men vårt inntrykk var at mange av disse dessverre var litt utdatert utseendemessig. Wix på sin side tilbyr mer enn 1000 ulike maler, så her fantes det noe for enhver smak. Nå var ikke alle 1000 like innovative, men det dannet et utmerket utgangspunkt for videre arbeid for de fleste designere. Noe som derimot var en fordel med Webnode var at alle maler automatisk optimaliseres for smarttelefon og nettbrett – noe ikke Wix siden gjør. Du kan også enklere forhåndsvise et design i Webnode, noe vi gjerne skulle sett mulig i Wix. 

3. Nettbutikk

Nettsidebyggere har blitt et populært valg for de som skal starte sin egen nettbutikk, og dette er et område Wix har satset tungt på de siste årene. De har fortsatt ikke tatt over for Shopify som fortsatt er #1 på dette, men de har blitt en seriøs utfordrer. Mye av dette skyldes at Wix tilbyr en enkel, men svært fleksibel nettbutikk modul. Her kan du tilføre en nettbutikk til hvilken som helst Wix nettside, og deretter få tilgang til deres avanserte håndteringsverktøy.

Webnode tilbyr en nettbutikkmodul som er lett å sette opp og er godt egnet for større nettbutikker. Den inkluderer funksjoner for å håndtere et stort antall produkter og tilpasse kategoriseringen, noe som gjør den konkurransedyktig med Wix. Skal du utvikle en rendyrket nettbutikk, vil Shopify fortsatt være det mest populære valget. Når det kommer til sammenligning mellom Webnode og Wix, er begge alternativene sterke og konkurransedyktige, men Wix er fortsatt et populært alternativ i duellen.

4. SEO

Sammenlignbart med SEO Wiz hos Wix, så har ikke Webnode de samme mulighetene for deg som har behov for det ekstra avanserte. Heldigvis, så har plattformen deres likevel standard SEO innstillinger som vil være mer enn tilstrekkelig nok for brukere flest som ønsker å bygge en enkel og funksjonell nettside.

5. Blogging

En blogg er gjerne viktig for å trekke organisk trafikk til nettsiden din, og både Wix og Webnode kommer med en innebygd bloggmotor. Dette betyr at du enkelt kan tilføre, eller lage en blogg til nettsiden din og deretter organisere, redigere og publisere innlegg. På dette punktet gjør Webnode alt man kan forvente av en enkel blogg, men Wix tilbyr langt større fleksibilitet til å skreddersy plattformen din. Imidlertid er vi enige at Webnode i de fleste tilfeller vil være tilstrekkelig for bedrifter som bare skal ha en enkel blogg. De tilbyr enkle publiseringsverktøy, men Wix er fortsatt hakket bedre for deg som vil ha muligheten til selv å velge utseende. 

6. Medlemsområde

Wix tilbyr muligheten til å ha eksklusive områder for betalende medlemmer på din nettside, og det samme gjør Webnode. Dette er en funksjonalitet Wix lenge har hatt, og som vi tidligere savnet hos andre nettsidebyggere. Nylig introduserte også Squarespace dette for sine kunder, og det er gledelig å se at både Webnode og Wix også tilbyr medlemsområder.

7. Flerspråklige sider

På språk er det ingen tvil om at Webnode er vinneren. De tilbyr plattformen sin på hele 20 ulike språk, noe som gjør de til den til et ypperlig valg om du trenger å gjøre den tilgjengelig for et bredere publikum. Gjennom oversettelse av nettsiden din, vil du få muligheten til å selge varer, eller tilby innholdet ditt internasjonalt. Vi har tidligere fremhevet dette i andre sammenligninger, og det er fortsatt lite som antyder at Wix eller Squarespace vil klare å ta over denne rollen i nærmeste fremtid. 

8. Mobilapplikasjon

Wix tok bloggverden med storm da de introduserte sin egen applikasjon med fulle redigeringsmuligheter. Dette sikrer deg som webmaster muligheten til å endre innhold, publisere nye innlegg og tilpasse nettsiden din fra en smarttelefon eller nettbrett. For deg som vil starte en blogg, kan dette være et sentralt verktøy på farten. Nå er riktignok ikke all redigering tilgjengelig i applikasjonen (med mindre du har brukt Wix ADI), men du kan fortsatt gjøre et stort utvalg gjøremål.

Dette gjør det mulig å utføre webmaster-oppgaver, uansett hvor du måtte befinne deg. Du kan også opprettholde publiseringsplanen din ved å laste opp innlegget i applikasjonen og publisere, akkurat som om du hadde nettleseren åpen. Vi må si oss godt imponert over hvilke muligheter Wix sin mobilapplikasjon tilbyr brukerne. 

9. Kundeservice

Når det gjelder kundeservice, tilbyr både Wix og Webnode ulike støttealternativer for sine brukere. Wix tilbyr live chat, telefon, e-post og en omfattende brukerveiledning. Webnode tilbyr også brukerveiledning og e-poststøtte til alle brukere, mens premium-brukere får raskere svar og tilbud om telefonstøtte. Selv om Wix har et større utvalg av kontaktmuligheter, er Webnodes kundeservice fortsatt tilgjengelig og hjelpsom for brukerne, og dekker de viktigste behovene for støtte og veiledning. Begge plattformene gjør en solid jobb med å støtte sine brukere, med små forskjeller i tilgjengelige kontaktmetoder.

10. Pris

Wix har lenge vært åpne på at de ønsker å tilby den mest brukervennlige, men også kostnadseffektive løsningen for nybegynnere. Her har de et utvalg på hele syv ulike pakker som man fritt kan velge fra. De tilbyr også en gratis variant, noe som gjør det mulig å prøve plattformen uten å betale noe som helst.

Når det er sagt, så tilbyr begge aktører en prisliste som ligger ganske tett på hverandre. Det vil derfor være lite å hente på det rent økonomiske om man skal sammenligne Webnode og Wix. Med det sagt, så kan Wix være en mer skalerbar plattform langsiktig. Dette skyldes at du enkelt kan oppgradere de ulike pakkene og dermed tilpasse tilbudet til bedriften din. 

Konklusjon – Webnode vs Wix

Både Webnode og Wix er populære nettsidebyggere, men det er liten tvil om at Wix kommer best ut på brukervennlighet og kvalitet. Wix har lenge blitt ansett som den ledende nettsidebyggeren på markedet, og dette kan de uten tvil forsvare. De har en innovativ plattform som gjør det lekende lett for hvem som helst å lage en profesjonell nettside på 1-2-3, uavhengig om man er en privatperson eller skal lage nettside til en bedrift. Webnode på sin side tilbyr et litt mer komplisert verktøy, noe som fører til en unødvendig skarp læringskurve for nybegynnere. De tilbyr også et utmerket verktøy, men sammenlignet med Wix når de dessverre ikke helt opp. 

Ofte stilte spørsmål om Wix vs Webnode

Hva er forskjellen mellom Wix og Webnode?

Forskjellen mellom Wix og Webnode er at Wix er en mer brukervennlig plattform med et dra-og-slipp-system, mens Webnode tilbyr en enklere og raskere løsning for å lage nettsteder.

Er det mulig å lage en nettbutikk med Wix og Webnode?

Ja, både Wix og Webnode tilbyr funksjoner for å lage nettbutikker. Wix har en egen e-handelsplan, mens Webnode inkluderer e-handelsfunksjoner i sin Standard-plan.

Hvilke designmaler tilbyr Wix og Webnode?

Wix tilbyr over 500 profesjonelt designede maler, mens Webnode tilbyr rundt 100 maler. Begge plattformene gir deg muligheten til å tilpasse designet etter dine behov.

Hvordan er støtten hos Wix og Webnode?

Wix tilbyr kundestøtte via e-post, telefon og deres hjelpesenter, mens Webnode tilbyr støtte via e-post og deres kunnskapsbase. Wix har et mer omfattende støttesystem enn Webnode.

Om Mats

Mats er utdannet interaksjonsdesigner og har erfaring som gründer, noe som vil si at han ikke bare er kresen når det kommer til design og brukervennlighet, men også effektivitet. Målet til Mats er derfor å klare å finne de løsningene som har gode muligheter for sømløse brukeropplevelser uten at de blir kronglete å jobbe med.