WooCommerce anmeldelse: Bedre enn alternativene? (2024)

Med mer enn 400 utvidelser og 9000 plugins er WooCommerce uten tvil en av de mest fleksible løsningene for deg som skal lansere en nettbutikk. Spesielt godt egnet er den for deg som har et lite budsjett, men som ikke ønsker at dette skal gå utover fleksibiliteten til plattformen din. WooCommerce er nemlig Open-Source, noe som betyr at den er helt gratis å bruke for alle som ønsker det. 

Du vil riktignok måtte betale for hosting, domene og eventuelle utvidelser – men selve plattformen er langt rimeligere enn konkurrentene. En annen fordel med dette er at du kan velge blant et enormt utvalg maler, eller få en designer til å lage noe unikt som passer den brukeropplevelsen du ønsker å oppnå. 

Oppsummering

  • WooCommerce er en gratis løsning Open-Source løsning som kan brukes til å lage nettbutikk. Det finnes både fordeler og ulemper med plattformen sammenlignet med andre alternativer.
  • WooCommerce er brukervennlig, har god funksjonalitet og har mange flotte maler du kan velge mellom. Det er imidlertid ingen kundeservice tilgjengelig og du er avhengig av å ha en nettside å installere WooCommerce på. Plattformen egner seg bra for små- og mellomstore nettbutikker.

Lurer du på om WooCommerce er beste løsningen for deg? Da har du kommet til rett plass! Her har vi samlet alt du trenger å vite om den populære WooCommerce plattformen, samt hvem den passer best for. 

WooCommerce brukervennlighet

Noe av det som har gjort WooCommerce til et populært alternativ er deres gode brukervennlighet. Dette er en plattform som er utviklet av og for sine egne brukere, noe som gjør den godt egnet for nybegynnere. Ikke bare er den kompatibel med det meste av wordpress maler, men den er også utrolig enkel å sette opp. Mange nybegynnere har derfor valgt nettopp WooCommerce som utgangspunkt for sine nettbutikker. 

logo

Best for WordPress-brukere

star icon star icon star icon star icon

3.9/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode:

Hva vi liker med WooCommerce

WooCommerce tilbyr gode muligheter for tilpasset design til en rekke ulike nettsider. I tillegg er den enkel å bruke som grunnlag for en større nettbutikk, og svært tilrettelagt for GDPR. Her får du en nettbutikkmodul som kan tilpasses de aller fleste WordPress sider, og som takket være open-source kode er lett å skreddersy. Vi liker spesielt godt at det finnes en rekke maler tilpasset WooCommerce som lett er tilgjengelig på nett.

Fordeler

  • star iconMye avansert funksjonalitet for store nettbutikker
  • star iconGode muligheter for å tilpasse designet
  • star iconLett å styre brukerrettigheter for kunder og administratorer

Ulemper

  • star iconIkke så lett for nybegynnere
  • star iconDårlig kundeservice

Funksjonalitet på WooCommerce

WooCommerce er uten tvil den beste på funksjonalitet, men det er ikke plattformen i seg selv det handler om. Plattformen er nemlig i seg selv en utvidelse, noe som betyr at du raskt og enkelt installerer den på din WordPress side. Deretter kan du velge mer enn 400 ulike utvidelser utviklet for nettopp WooCommerce.

Skulle du ønske noe mer spesifikt enn dette, så kan du også benytte de mer enn 9000 utvidelsene som befinner seg på markedsplassen til WordPress. Fordelen med dette er at de aller fleste utvidelser er fullt kompatible med WooCommerce og WordPress, noe som betyr at du kan tilføre de funksjonaliteten du trenger på nettsiden din. 

Husk at det kan påløpe noen ekstra kostnader i form av abonnementer for de beste applikasjonene, men dette er sjeldent noen stor kostnad for de fleste. Vi anbefaler blant annet at du integrerer en god SEO løsning slik som YoastSEO, samt analytics for å holde kontroll på trafikken din. 

Kundeservice på WooCommerce

En ulempe med WooCommerce er at det ikke finnes noen kundeservice. Dette er et open-source prosjekt, noe som betyr at det er utviklet av programmere på en frivillig basis. For deg som bruker betyr dessverre dette at det ikke eksisterer noen kundeservice du kan henvende deg til, men det finnes en rekke gode forum. 

Vi har testet litt forskjellig og det finnes et enormt miljø som utvikler løsninger for nettopp WooCommerce. For deg som bruker plattformen betyr dette at du raskt vil finne noen som kan svare på spørsmålene dine. Skulle du derimot være i tvil om hva du bør gjøre, så kan du alltid rådføre deg med andre brukere. 

WooCommerce priser

Det er på dette punktet WooCommerce virkelig skinner gjennom mot sine konkurrenter, men samtidig er det viktig å merke seg at det ikke er så kostnadsfritt som man skulle tro. Som vi allerede har nevnt, så er WooCommerce et program du kan bruke helt gratis, men du trenger en nettside å installere WooCommerce på.

Du vil derfor måtte betale for hosting, domene, SSL-sertifikater og annet en ny nettside trenger for å fungere. Skulle du ønske noe utover det helt standard utseende som WooCommerce tilbyr vil du også være nødt til å betale en designer for å gjøre disse endringene for deg. 

WooCommerce Maler

De fleste som benytter seg av WooCommerce vil nok ta seg bryet med å investere i et stilig design fra ThemeForest eller lignende. Skulle du derimot ønske å holde budsjettet så lavt som mulig, så kan du velge blant 45 ulike maler integrert helt gratis i plattformen. Disse kan utvides med mer enn 9000 ulike utvidelser som alle tilfører en funksjonalitet. 

Uansett om du vil tilføre sosiale medier, kalender eller lignende så kan du finne utvidelser for dette. Mange maler vil inkludere de nødvendige utvidelsene, men det kan også være mulig å finne disse selv. På denne måten kan du raskt og enkelt velge de som passer din visjon best og deretter tilføre den funksjonaliteten som er nødvendig. 

Hvem passer WooCommerce for?

Dette kan til tider være et vanskelig spørsmål, men vi ble etterhvert enige rundt bordet. WooCommerce er en utmerket plattform som egner seg best for små- og mellomstore nettbutikker. Dette skyldes at den etterhvert kan bli vanskelig å betjene dersom du utvider for mye. Du vil også kreve enorme ressurser for å opprettholde trafikk og inventar, noe det finnes langt bedre løsninger for på markedet. 

Skal du derimot starte din første nettbutikk kan WooCommerce være et utmerket utgangspunkt. Her kan du lansere alt du trenger av produkter og nettsider, samt skalere et godt stykke på veien. Skulle du etterhvert ønske å skifte til et annet system, så er ikke dette all verden komplisert å gjennomføre heller. 

logo

Best for WordPress-brukere

star icon star icon star icon star icon

3.9/5

Nøkkelinfo

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode:

Oppsummering

WooCommerce er en praktisk løsning for nettbutikker som bygger på WordPress plattformen. Dette betyr at du kan få tilgang til mer enn 400 ulike utvidelser og mer enn 9000 ulike plugins. For deg som skal lansere din første WooCommerce nettbutikk betyr dette at du raskt og enkelt kan lage et godt utgangspunkt for din virksomhet. 

I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hva du kan oppnå med WooCommerce, samt hvem den er best egnet for. Vår endelige konklusjon på dette er at WooCommerce er best egnet for deg som skal lansere en ny, eller skalere opp en liten nettbutikk. Dette skyldes at løsningen ikke er optimal når det begynner å bli mange sider i butikken din. 

Dette betyr at nettbutikker som skal inneholde et stort utvalg produkter bør vurdere å benytte seg av et annet rammeverk. Her vil Wix eCommerce-nettbutikk modulen være et utmerket utgangspunkt. Denne kan skaleres helt til Enterprise nivå, noe som betyr at du kan drive en nettbutikk av betydelig størrelse uten problemer.

Ønsker du å se etter alternativer til WooCommerce? Vi har laget en artikkel hvor vi sammenligner en rekke nettbutikkløsninger.

Ofte stilte spørsmål om WooCommerce

Hva er hovedfordelene med WooCommerce?

Hovedfordelene med WooCommerce inkluderer tilpasningsmuligheter, et stort utvalg av utvidelser og temaer, brukervennlighet og en stor brukerbase som gir støtte og hjelp.

Hvilke betalingsløsninger kan integreres med WooCommerce?

WooCommerce støtter en rekke betalingsløsninger, inkludert PayPal, Stripe, Klarna, Vipps og Nets.

Er WooCommerce en god løsning for norske nettbutikker?

Ja, WooCommerce er en god løsning for norske nettbutikker, da den har lokal tilpasning, inkludert støtte for norsk språk og valuta, samt integrasjon med norske betalingsløsninger som Vipps og Nets.

Hvordan kan man utvide funksjonaliteten til WooCommerce?

Funksjonaliteten til WooCommerce kan utvides ved å installere utvidelser (plugins) og temaer, som kan legge til ekstra funksjoner, forbedre designet eller integrere nettbutikken med andre tjenester og plattformer.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.