WordPress webhotell: De beste tjenestene for å komme i gang

Selv om du kan installere et WordPress CMS på de aller fleste webhotell i dag, er det ofte gunstig å velge et dedikert WordPress webhotell. Dette gjelder spesielt for deg som aldri har laget en nettside før, og ønsker en smidig opplevelse. Dedikert WordPress hosting kommer gjerne med WordPress ferdig installert, noe som betyr at du bare trenger sette opp brukeren din og publisere nettsiden. 

Siden du har trykket deg inn på denne artikkelen, er sannsynligheten stor for at du har til hensikt å sette opp en nettside med WordPress CMS. Dette er en av de mest populære plattformene i verden, og det driftes i dag flere millioner nettsider på WordPress. Så hva bør du egentlig se etter når du skal velge WordPress webhotell? Det skal vi finne ut av i denne artikkelen. 

Oppsummering

 • Hvis du aldri har satt opp en nettside før, er det lurt å velge dedikert WordPress webhotell, slik at du bare trenger å lage en bruker og publisere nettsiden uten å installere noe.
 • Noen gode alternativer med WordPress ferdig installert inkluderer Hostinger, One.com og Domeneshop. Alle plattformene har imidlertid ulike fordeler og ulemper som vi går nærmere inn på her.

Nedenfor har vi trukket frem tre gode alternativer for deg som ser etter WordPress webhotell. Disse tilbyr alle enkel installasjon av WordPress, samt kostnadseffektivt webhotell. For deg som kunde betyr dette at du kan lansere den nye nettsiden din uten store kostnader og behov for tidligere kunnskap om WordPress. 

Våre foretrukne WordPress webhotell

I dag finnes det utallige aktører som tilbyr webhotell, men langt fra alle tilbyr dedikerte WordPress løsninger. Dette betyr ofte at du må installere systemet selv og styre med PHP og MySQL databaser. Vi har derfor valgt å trekke frem tre gode alternativer som alle har WordPress ferdig installert – eller som tilbyr såkalt 1-klikk installasjon. Dette innebærer at du bare må velge hvilket CMS du ønsker å bruke, så vil det automatisk installeres for deg. 

# Hostinger

Vår testvinner innen webhotell for norske brukere

Pris fra: 9,99kr/mnd

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Hva vi liker med Hostinger

Hostinger tilbyr ikke bare utmerket hosting, men også utmerket uptime på alle sine tjenester. Dette kombinert med lave priser har gjort Hostinger til en vinner både for kostnadsbevisste gründere og deg som skal sette opp en ny nettside. Passer utmerket for deg som må følge et strengt budsjett, men ikke ønsker å kompromisse på kvaliteten.

Fordeler

 • star iconGod kundeservice
 • star iconVeldig god uptime under testene våre
 • star iconHøy ytelse og lave priser

Ulemper

 • star iconMangler kundeservice over telefon
 • star iconTilbyr ikke dedikerte servere

Hostinger har lenge vært et foretrukket valg for mange som skal lansere sin første nettside med WordPress. Ikke bare tilbyr de rimelig webhotell fra bare noen titalls kroner, men de har også en utrolig brukervennlig plattform. Vi har flere ganger tidligere anbefalt denne plattformen for nybegynnere på grunn av nettopp den innovative brukervennligheten.

Selskapet tilbyr et stort utvalg skalerbare løsninger, noe som betyr at du kan holde kostnadene lave i starten. Deretter kan du enkelt skalere opp etterhvert som behovene melder seg. Dette er ideelt for deg som ønsker å starte en blogg, eller begynne din egen nettbutikk fra bunnen. Hostinger er også en av få verifiserte webhotell som er anbefalt direkte fra WordPress sine egne utviklere.

logo

Best for de aller fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

# One.com

Et veldig godt alternativ for nybegynnere

Pris fra: 20kr/mnd

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Hva vi liker med One.com

One.com er en alt-i-ett løsning der du kan utforme din egen nettside og publisere den på deres webhotell. Løsningen er tilpasset nybegynnere og kommer med kundeservice på en rekke ulike språk. Dette gjør den utmerket for deg som skal lage din første nettside, noe vi også har understreket i flere av våre tester.

Fordeler

 • star iconVeldig nybegynnervennlig
 • star iconKundeservice på flere språk
 • star iconGodt utvalg av forskjellige pakker

Ulemper

 • star iconKun årlig fakturering

One.com er en populær plattform som tilbyr både webhotell og nettsidebygger. Her kan du raskt og enkelt sette opp en nettside, eller bare installere WordPress CMS dersom du ønsker dette. Du bør imidlertid vite at en nettside som etableres med deres egen nettsidebygger ikke vil være basert på WordPress, men med One.com sin egen løsning.

Vil du sette opp din egen nettside med WordPress CMS kan dette gjøres ved hjelp av 1-klikk installasjon. Dette betyr at du enkelt får installert WordPress på ditt webhotell og deretter kan gjøre resten av endringene direkte i WordPress. Det vil være her du eventuelt laster opp innhold, endrer utseende og lignende oppgaver når det skulle bli aktuelt.

 logo

Beste alt-i-ett løsning

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

# Domeneshop

Raskt og enkelt for litt avanserte brukere

Pris fra: 10kr/mnd

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hva vi liker med Domeneshop

Domeneshop er en helt enkel registrar som tilbyr det man trenger av domene og webhotell til en rimelig penge. Dette er utmerket for deg som skal ha flere domener - eller ønsker å lansere en nettside med lite budsjett. Spesielt for norske nettsider vil Domeneshop og deres norske hosting være et utmerket alternativ til de internasjonale valgene.

Fordeler

 • star iconRaskt svar fra kundeservice
 • star iconEnkelt og greit brukergrensesnitt for avanserte brukere
 • star iconGode priser for domene og hosting

Ulemper

 • star iconGammelt brukergrensesnitt
 • star iconDårlig åpningstider for kundeservice

Sist, men ikke minst, har vi valgt å trekke frem det norske selskapet Domeneshop AS. Dette er selskap som tilbyr webhotell, e-post og lignende tjenester primært til det norske markedet. De har lave kostnader og en relativt enkel plattform. Noen brukere vil nok reagere på at deres brukerpanel ikke er det mest innovative, men man finner raskt frem når man bare kommer over designet.

Når det gjelder WordPress, kan Domeneshop tilby 1-klikk installasjon på sine webhotell. Dette betyr at du bare velger WordPress som ønsket CMS, så vil det automatisk installeres på webhotellet ditt. Straks dette er ferdig kan du oppgi hvilket domene som skal knyttes til nettsiden din, gjøre eventuelle endringer av meta og publisere siden. Det eneste vi ikke liker med denne løsningen, er at siden automatisk publiseres. Dette betyr at du ikke vil kunne legge den på en testserver hos Domeneshop.

logo

Best for avanserte brukere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hvordan sette opp Hostinger med WordPress

For å vise hvor enkelt du kan komme i gang med en WordPress nettside, har vi valgt å illustrere denne prosessen med Hostinger sitt WordPress Webhotell. Hensikten med dette er å vise hvor enkelt du selv kan sette opp ditt webhotell gjennom dedikert WordPress Hosting. 

 1. Det første du må gjøre er å åpne brukerpanelet ditt hos Hostinger. Dette gjør du ved å logge inn på nettsiden deres med ditt brukernavn og passord. 
 2. Når du har logget inn må du lokalisere Auto installer og åpne denne. 
 3. Her legger du inn WordPress i søkefeltet og velger ikonet som dukker opp. 
 4. Straks du har gjort dette vil den be deg om å oppgi litt grunnleggende informasjon:
 • URL: Dette er adressen der nettsiden skal installeres (ditt domenenavn)
 • Språk: Hvilket språk du ønsker at WordPress skal være på (Norsk tilgjengelig)
 • Administrator brukernavn: Dette er brukernavnet du vil bruke til å logge inn i WordPress med.
 • Administrator passord: Passordet som skal brukes til din administrator konto. Her anbefaler vi at du velger et sterkt passord slik at ingen uvedkommende får tilgang til nettsiden din. 
 • Administrator e-post: E-postadressen som skal assosieres med administratorkontoen. 
 • Webside tittel: Tittelen på nettsiden din
 • Website tagline: Dette er undertittelen på nettsiden dersom du ønsker dette.
 1. Når du har fylt ut den nødvendige informasjonen velger du installer. 

Hostinger vil nå installere WordPress på ditt webhotell og benytte den informasjonen du har oppgitt for å lage en administrator konto. Når denne jobben er utført kan du velge å logge inn for å konfigurere nettsiden din etter egne ønsker. Om du ønsker å endre utseende, publisere innlegg eller lignende vil du måtte logge inn med din administrator konto på WordPress plattformen. Denne finner du ved å logge inn gjennom Hostinger - eller du kan tilføre wp-admin på slutten av din URL. Dette vil åpne et innloggingspanel. 

Her vil du benytte den innloggingen som du valgte når din administrator konto ble opprettet. Pass derfor på at sikkerheten for denne kontoen er høy, ellers kan du risikere at noen få uønsket tilgang til nettsiden din etter at den har blitt publisert.

Ofte stilte spørsmål om WordPress webhotell

Hvorfor bør man vurdere dedikert WordPress webhotell?

Dedikert WordPress webhotell er gunstig, spesielt for nybegynnere, fordi det gir en smidig opplevelse med ferdig installert WordPress. Det sparer tid og krefter ved å eliminere behovet for manuell installasjon og konfigurasjon.

Hva er noen av de mest populære dedikerte WordPress webhotell-tjenestene?

Noen populære alternativer for dedikert WordPress webhotell inkluderer Hostinger, One.com og Domeneshop. Disse tjenestene tilbyr ulike fordeler og ulemper, avhengig av individuelle behov og krav.

Hva bør man se etter når man skal velge et WordPress webhotell?

Når man skal velge et WordPress webhotell, bør man vurdere faktorer som ytelse, sikkerhet, brukervennlighet, pris og kundestøtte. Det er viktig å sammenligne ulike alternativer og velge en tjeneste som passer best til ens behov og budsjett.

Hvorfor er WordPress en populær plattform for nettsider?

WordPress er populær fordi det er en brukervennlig, fleksibel og kraftig plattform som støtter et stort antall temaer og utvidelser. Det er ideelt for både nybegynnere og erfarne brukere, og det driftes millioner av nettsider på denne plattformen.

Om Lasse

Lasse har lang erfaring som forretningsutvikler. Etter å ha vært helt sentral i utviklingen og oppstarten av en rekke forretninger/nettportaler, har han plukket opp en haug med tips. Nå er målet til Lasse å dele all den kunnskapen han har plukket opp på veien.